”Jag kastar inte bort pengar på att gardera”

Vann mest i Sverige - nu hjälper hon läsarna med tips: ”Riktigt roliga skräll...”

avTrav365

1 av 2 | Foto: Privat
Camilla Westh.

När V86 avgjordes på Åby för en månad sedan drog Camilla Westh in mest pengar av alla i hela Sverige.

I kväll är det jackpott på spelformen och hon bjuder oss på sina bästa tips.

– Jag kastar inte bort några pengar på att gardera Månprinsen, säger hon till Trav365.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Det var den 10 april som Camilla Westh lyckades med bedriften att hitta alla rätt på V86.

Hon drog in totalt 2 328 375 kronor till 37 stycken glada andelsköpare.

Varje andel blev värd 62 917 kronor och med detta blev hon bäst i Sverige.

– Det känns fantastiskt roligt att vinna så här stort och att kunna glädja mina kunder i butiken. Det blir en extra kick när man inser att så många vunnit. Systemet kostade bara 240 kronor.

– Jag har bara hållit på med travet i tre, fyra år och det har verkligen gått bra hittills. Det har blivit några storvinster men det här var den största. 

”Första gången vi vinner så här stort”

Camilla äger spelbutiken Direkten Farsta Tobak tillsammans med sin familj.

Hon driver sin verksamhet inne i gallerian i Farsta Centrum och systemet såldes enbart till butikens kunder och glädjen var enorm efter storvinsten.

– Ja det är många som har varit inne i butiken och visat sin uppskattning. Jag har fått blommor, vin och choklad, säger butiksägaren och fortsätter:

– Det är första gången vi vinner så här stort och det är jättekul med all uppskattning.

Hur har intresset för dina andelar varit efteråt?
– Självklart så får vi ett uppsving. Många vill vara med och ta chansen men det är alltid svårt att vinna så här mycket pengar, säger den 50-åriga storvinnaren.

Hade du en andel själv?
– Ja det hade jag. Jag köper alltid in mig i V86-systemet och det är jag jätteglad över. Det finns många hål att stoppa vinstpengarna i när man driver eget företag. Vi har beställt nya saker till butiken.
Hur var känslan inför den sista avdelningen?
–Jag satt hemma och skakade. Vi hade fem hästar i avslutningen och jag insåg att värdet var riktigt högt. Jag hoppades att Markus B Svedberg skulle vinna med 2 You To Neat. Då hade värdet blivit fem gånger högre.
– Nu vann favoriten 15 Vincero' Gar, men det spelar ingen roll. Jag blev ändå jätteglad över att vinna så mycket pengar. 

Miljonvinnaren lägger mycket tid på travet och har sina knep för att hitta de riktigt höga utdelningarna.
– Jag brukar alltid vara uppmärksam i amatör och lärlingslopp. Det är väldigt intressant att gardera favoriterna vilket jag gjorde då Perfect Dynamite förlorade. Jag försöker ofta fälla de stora favoriterna då jag anser man ibland måste chansa lite.
– Jag har även mina favoritkuskar. Örjan Kihlström är den bäste av dom alla. Att plocka bort honom från kupongen brukar bli dyrt, säger hon och skrattar.

”Ska räknas - mycket tidigt”

I kväll är det återigen jackpott på V86 då Bergsåker och Solvalla delar på omgången.

Camilla är givetvis påläst inför kvällens lopp.

– I den första avdelningen (V86-1) vinner Månprinsen A.M. Det är inget att snacka om. Gunnar Melanders häst har överlägsen kapacitet och det är inte värt att slösa med strecken, säger hon och tillgger:

– Han blir bara bättre och bättre. Motståndet är inte det allra tuffaste och spår 9 behöver inte vara helt fel. Jag spikar utan att tveka, säger hon självsäkert.

Vilka drag kan du bjuda på?
- Jag gillar verkligen 12 Twist N'Face i V86-3. Hon gjorde det bra senast på Bergsåker och trots läget - så ska man räknas mycket tidigt. I den fjärde avdelningen blir Björn Goop stor favorit med Gocciadoros  Ultimaluna Grif - men jag vill inte spela utan 1 Odessa Celeber och 7 Reigning Moni.

Om man vill bli ensam på V86 då?
– Jag har en riktigt rolig skräll att bjuda på. Per Linderoth tränar och kör 4 Elsa Mearas i V86-7. Hästen har ett lopp i kroppen och jag tror faktiskt han kan vinna loppet. Det är ingen dålig häst och spelprocenten är just nu cirka tre procent.

”Sett helt fantastisk ut”

Om 18 dagar är det dags för Elitloppet på Solvalla. Camilla ser fram emot en fantastisk travhelg och hon vet redan nu vem som vinner.
– Jag tror att Propulsion vinner i år. Han har sett helt fantastisk ut vid segrarna på slutet. Readly Express kan få problem med två heat. Double Exposure gillar jag och skulle kunna utmana "Proppen". 

Andreas Örtengren, Trav365


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav