Ingen flytt – öppnar upp för Elitloppet

Storstjärnan Urlo dei Venti stannar hos Gennaro Casillo

avCharlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDERS KONGSRUD/TRMEDIA
Urlo dei Venti vann storloppet Oslo Grand Prix förra året men fråntogs segern efter att ha lämnat ett positivt dopingprov.

Efter att storstjärnan Urlo dei Venti fråntogs segern i Oslo Grand Prix har turerna varit många.

En flytt till skandaltränaren Holger Ehlert var ett av alternativen.

Nu rapporterar Sulkysport att hästen blir kvar i nuvarande regi – ett besked som öppnar upp för Elitloppet.

– Jag avvaktar till efter Lotterian så får hästen visa formstatus där, säger Anders Malmrot till Trav365.

Det har varit många turer kring den italienska storstjärnan Urlo dei Venti. Hästen fråntogs segern i miljonloppet Oslo Grand Prix efter att lämnat ett positivt dopningprov. Under hösten gjorde han gjorde comeback efter avstängningen och spekulationerna har varit många, ett exempel var att hästen skulle flyttas till Sverige och tänkbara alternativ var då Timo Nurmos, Daniel Redén och Jerry Riordan.

– Jag kan bara säga att det är en underbar häst, men hela situationen kring hästen är en typisk italiensk såpa och jag skulle stanna långt ifrån, sa Jerry Riordan till Trav365 tidigare i år.

Halmstadtränaren dementerade också uppgifterna om att hästen var på gång till Sverige.

– Jag har inte hört någonting från honom (ägaren Stefano Simonelli), det är en vänlig kille, men jag har inte pratat med honom om detta.

Laddas mot italienska storloppet

I slutet av februari kom uppgifter att stjärnhästen skulle sättas i träning hos den tidigare dopingavstängda tränaren Holger Ehlert. Ett rykte som gjorde att Solvallas sportchef Anders Malmrot stängde dörren till Elitloppet.

– Jag kommer inte att bjuda in någon Holger Ehlert-tränad häst till Elitloppet, sa han till Travronden.

Nu är det slut på spekulationerna, enligt tidningen Sulkysport så har kretsen kring hästen bestämt att sexåringen stannar hos Gennaro Casillo. Ett besked som öppnar upp dörren till Elitloppet igen, ett lopp som han var inbjuden till förra året med då tackade man nej.

–Jag avvaktar till efter Lotterian så får hästen visa formstatus där, säger Anders Malmrot till Trav365.

Urlo dei Venti vann Italiens största lopp förra året, ”Lotterian” och till att börja med är siktet inställt på att försvara den segern.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav