Mejla

Micke Nybrink

”Det här kan vara omgångens fynd”

Experten djupanalyserar hela V75-omgången på Jägersro • Spikarna • Dragen: ”Ni väljer – miljoner eller lunchpengar”

Micke Nybrink utfärdar stormvarning på Sobel Jocke.

Micke Nybrink utfärdar stormvarning på Sobel Jocke.

Foto: ALN

TRAV

Vill ni ha en massa VM-vinnare – bläddra eller klicka bort.

Här ägnar vi oss inte åt överdriven favoritdyrkan.

Men om ni är intresserade av hästarna spelarna missat:

Varför inte skumma texten i alla fall?

Nix, det gick inget vidare, i VM i V75 alltså. Planen var att spela fräckt, med full attack och placera mig högt om omgången blev svår. Att försöka få många rätt när alla andra har det är förstås idioti.

Vad som hände? Vet bara att jag fegade ur och fick betala för det. Patetiskt. Ni kan gott kackla som en höna och skratta åt mig.

Nu är jag helt borta, borde vara det. Men kom ihåg att ett skadat rovdjur, fångat i ett hörn, är extremt farligt. För så känner jag mig. Underskatta mig inte. Ska smeta ut era hånleenden.

Eller jag bryr mig inte. Vad betyder ett VM? Nu spelar jag för att vinna pengar, inte hitta flest favoriter. Jag är inte bitter.

V75-1: Überkapable Platon Face om han får till det. Men en häst som troligen har banrekordet i att bränna av som favorit på Jägersro är kanske ingen självklar spik? Vet inte om Youngblood Pellini är i full form efter paus men Uhrberg plussar våldsamt, det låter nästan som klartecken. Sju procent på den.

Kan vara omgångens fynd

V75-2: Run Ceasar Run (stallskrik) och Scorpions Kiss (snabb som satan) gasar i början och efter 600 meter hittar Now Or Never Flair (bulldozer) dödens. Sobel Jocke tränar som en demon och nu med Adielsson. Det här kan vara omgångens fynd.

V75-3: Mr Magnifique har varit kanonbra och spikas av många. Inte av mig, inte fasen. Tror de tuffa loppen kan ta ut sin rätt. Det finns liksom bara en viss mängd i tuben på hästarna. Så jag spelar emot och singlar Baja Rosa Akema. Hon har tänt till utan skor och i jänkarvagn, nu är hon plötsligt en faktor på V75. Arkivkoll är obligatorisk för den flitige V75-spelaren. Sen får ni göra som ni vill. Gå på Mr Magnifique och vinn två tusen om det tar i kanterna eller spika mitt drag och... ja, ni fattar. Man eller mus, miljoner eller lunchpengar.

Roliga motbud

V75-4: Southwind Feji är ”igenklien” (många säger så, usch) en stark favorit men eftersom det finns roliga motbud kan jag inte låta bli att gardera. Trav är ju trav och så vidare.

Bella Mont är snudd på ospelad vilket förstås är fullständigt vansinne.

V75-5: Pharaon Face leder kanske runt om men Silver Annie släpper jag inte så snabbt och Te Quiero Grif satt fast med massor i lördags.

V75-6: Generaal Bianco är en av landets mest spektakulära hästar. Han kan växla ett helt fält på 200 meter och verkar inte bry sig om de kör långsamt i täten. Nej, då spurtar han bara ännu fortare, det finns hela tiden ett skott kvar. Avslutningen i Grosser Preis von Deutschland senast var kuslig.

Spår nio är drömläget och hur ska han kunna förlora? Ska bli jättekul att se honom flyga igen.

Borde vinna avslutningen

V75-7: På ren råstyrka borde Olympiatravsvinnaren Lionel N.O. vinna, han brukar ju slå Bold Eagle, eller har i alla fall gjort det. Vill ändå dubbla med Zenit Brick som för första gången flyttar in i den skyddade verkstan. Eller gulddivisionen som klassen tydligen heter.

Helgens tips

1. 1 Youngblood Pellini (Jägersro, V75-1)

Snabb efter galopp senast. Tränar starkt. Drag.

2. 2 Sobel Jocke (Jägersro, V75-2)

Fastlåst senast. Mycket bra form. Stormvarning.

3. 12 Baja Rosa Akema (Jägersro, V75-3)

I sitt livs form. Veckans roliga chansspik.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1–5–13–8–6–15–11 (12–3)

V75-2: 2–3–7–1–4–9 (12–11)

V75-3: 12 Baja Rosa Akema (9–8)

V75-4: 4–15–1–2–3–9–14 (6–12)

V75-5: 5–2–8 (11–3)

V75-6: 9 Generaal Bianco (10–3)

V75-7: 8–7 (6–2)

1 764 rader/882 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

”Bättre än senast – är vassaste V75-spelet”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75