”En undantagshäst som tar en ny seger i dag”

Carlssons V75-tips • Analys lopp för lopp • Systemet söndagen den 7 augusti

V75-tipsets inför V75-omgången på Dannero, söndag 7 augusti.
V75-tipsets inför V75-omgången på Dannero, söndag 7 augusti.

Dags finaler i Kriteriet och i Kriteriestoet för kallblod på Dannero.

Det är V75 den här söndagen och vi får njuta av den obesegrade supertalangen 5 Lannem Stella (V75-2) som lär ha ny uppvisning när hon vinner Kriteriestoet. 

Tränare är Jan-Olov Persson och i Kriteriet lär vi få se en match mellan Perssons sex(!) inkvalade hästar mot Öystein Tjomslands tre där norrmannen har favoriten 3 Bore Mikkel (V75-6) som är obesegrad och som jagar sin sjunde raka seger.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75-1:

6 Infinity Sisu hade varit struken inför senaste starten (två raka innan dess) och spurtade bra via 1.11 sista 700 metrarna med full fart över mål. Det var en perfekt genomkörare inför det här loppet och Oskar J Andersson tror att hästen ska vara ännu lite vassare med loppet i kroppen. Nu är utgångsläget intressant med springspår och Oskar siktar på ledningen med sin startsnabba häst. Det blir lättning i balansen från järnskor till aluminiumskor, och dessutom rycktussar vilket provades i ett jobb tidigare i veckan med bra effekt. Från 40 meters tillägg jagar några miljonärskor. 12 Ies Elisabet är jämn och säker men vinner inte så ofta. Spurtade bra som tvåa i monté senast och räckte inte i ett tufft stayerlopp gången innan. Får hon ett lopp i ryggar har hon en vass avslutning att komma med. 13 Nikita Sunrise komme med riktigt fin form och har presterat bra prestationer i sina senaste starter. Vann säkert från ledningen senast men har tidigare visat att hon går bra bakifrån och brukar leverera ett tufft slutvarv. 

V75-2:

5 Lannem Stella har en härstamning som förpliktigar med superstjärnor som Tekno Odin som pappa och fenomenet Lannem Silje som mamma. Det treåriga stoet har verkligen visat att hon inte vansläktas utan visat att även hon verkar vara en undantagshäst. Fem starter har inneburit fem lekande lätta och överlägsna segrar med krafter kvar. Hästen har sett okörd ut varje gång och senast i uttagningsloppet till Kriteriestoet dansade hon undan enkelt före 4 Vega N.O. som var den enda som kunde haka på under slutvarvet. Stort plus i kanten till den sistnämnda som gjorde sin tävlingsdebut. Det brukar vara Öystein Tjomsland som tar hem de klassiska unghästloppen numera, och även om han har tre fina kallblod med här i 1 Spik Borka, 3 Sjö Jenta och 4 Vega N.O., så torde de få sträcka vapen då de möter övermakten i 5 Lannem Silje. Det här blir en triumf för tränaren Jan-Olov Persson och kusken Mats E Djuse. Lannem Stella är snabb ut och leder runt om såvida hon inte är sjuk eller galopperar bort sig.

V75-3:

Svensk Travsports Guldtäcke är den årliga handicapen som körs på Dannero den här tävlingsdagen varje år. Favoriten 7 Per Viking är något alldeles extra och han jagar sin sjunde raka seger. Hästen har vunnit hela 16 lopp på 20 starter och aldrig varit utanför prispallen. Hade haft en liten träningsperiod inför senaste starten då han stod lika start med hästar som hade tjänat dubbelt så mycket pengar som Per Viking hade gjort. Trots det vann han säkert i lite flegmatisk stil och man har siktat in sig på det här loppet. Öppnar snabbt och det är inget otänkbart scenario att Jorma Kontio kör offensivt och kanske överta ledningen i ett tidigt skede. Blir svårslagen hursomhelst även om han möter tuffare motstånd än tidigare. 14 Stjärnblomster är också en segermaskin som har gjort det fantastiskt bra. Det gjorde hon även senast trots att hon förlorade som storfavorit på V75. Men Stjärnblomster gick ett ruggigt slutvarv ute i tredjespår och sprang långt under det svenska rekordet med tiden 1.21,8/1680 meter som tvåa. Fick bara ge sig för en smygkörd konkurrent som kom mellan hästar på upploppet. Nu står Stjärnblomster med hela 80 meters tillägg och har många att runda. Men får hon gå med i ryggar så har hon en sylvass speed att komma med som mycket väl kan fälla samtliga till slut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75-4:

3 Esprit Sisu är härdad mot eliten och har gjort det bra i Gulddivisionen tidigare i år och senast i det finska storloppet i Mikkeli. Det blev ett stopp framför honom i slutkurvan när attacken skulle sättas in och han fick liksom börja om. Trots att hästen sedan var ute i femtespår så spurtade han sylvasst över upploppet som femma. Nästa senast spurtade han också bra som tvåa bakom Bubbel Effe i Lindesberg. Hästen är onekligen på väg mot den absoluta toppformen, om den inte redan sitter där, och står på tur för en seger. Frågan är om den inte kommer nu från det här perfekta utgångsläget i det här gänget, som inte är lika knivskarpt som senast. 8 From The Mine har kommit tillbaka ännu en gång och visade vid segern i Finland senast att det inte är något fel på varken gnistan eller formen. Han flög fram över upploppet i en ruggig avslutning men fick sämsta läget här med spår åtta bakom bilen. 2 Pinto Bob visade även han prima form senast och tackade för en fin resa genom att spurta till seger. Tidigt bud igen från ett perfekt spår.

V75-5:

Daniel Wäjersten har flera fina chanser på V75 och i det här loppet kan det mycket väl handla om hans hästar som gör upp om segern. 3 Bowling de Lux fick ge sig mot en ruggigt bra Hannibal Face senast men hade inte startat på en månad innan dess. Ska gå framåt nu och vara vassare med täta starter och dessutom är det spännande ändringar aviserat. Det blir både barfota runt om och jänkarvagn för första gången vilket känns mycket intressant. Stallkamraten 1 Eagle In Disguise vann lätt från ledningen senast och har tagit sex av sina sju segrar just från spets. Lär leda loppet länge och kanske hela vägen igen. 7 Hush är en segervan häst från Norge som förvisso står hårt inne i loppet penningmässigt, men som har tagit sex segrar på åtta starter i år. Räknas tidigt liksom 8 Prometheus som är en bra häst med två segrar på sina tre senaste starter, men som nu kommer åter efter ett längre uppehåll och har inte tävlat sedan i slutet av maj.

V75-6:

Svenskt Kallblodskriterium med en halv miljon till vinnaren, precis som i Kriteriestoet. Öystein Tjomsland, vem annars när det handlar om de största loppen för kallbloden, kan mycket väl sopa rent igen. Det gjorde han för några veckor sedan när han slaktade fullständigt i både Kallblodsderbyt och i Derbystoet. Nu tränar och kör han favoriten 3 Bore Mikkel som är obesegrad i sex starter. Den treårige hingsten har imponerat stort och vunnit både från dödens och med galopp. Senast i uttagningsloppet till Kriteriet öppnade han snabbt till ledningen och såg dunderfin ut när han spatserade hem över upploppet åkandes med gott om krafter kvar vid den överlägsna segern. Det är klart att hästen blir mycket svårslagen här. Men Jan-Olov Persson har hela sex hästar inkvalade till Kriteriet-finalen och vill säkert ha ett ord med i laget. Lita på att startsnabba 2 Brolin med Mats E Djuse i sulkyn inte kommer att lägga sig på rygg och släppa ledningen om de håller upp täten. Hästarna är sida vid sida i starten och kommer storfavoriten till spets är loppet över. Då ger de bort loppet till Tjomslands häst, vilket nog inte är så troligt om de vill tävla. Brolin vann säkert sitt försök från täten och jagar nu sin tredje raka seger. Stallkamraten 5 Juni Blixt var tvåa i samma lopp och trea var Öystein Tjomslans häst 6 Nelson Rappen som reparerade en galopp på ett strålande sätt. 

V75-7:

1 Hefner Am är en riktig krigare som inte är att leka med när han går felfritt. Senast skötte han sig och levererade en mycket vass avslutning som tvåa i V75 på Axevalla. För tre starter sedan plockade han mer Versace Face från dödens så både styrkan och inställningen är femstjärnig hos hästen. Ett krux nu kan vara innerspåret bakom bilen då han inte är någon snabbstartare och frågan är var han hamnar. Men det är lång distans och Ulf Ohlsson har gott om tid på sig att leta sig ut i slagläge. Felfri slåss hästen om segern. 3 Hannibal Face är en högkapabel rackare som tidigare hos Kolgjini har visat mycket fin fart och vunnit flera lopp. Senast gjorde hästen debut för sin nya tränare Oscar Berglund direkt, och det slutade med en övertygande seger trots en galopp i starten. Hästen var inte vässad på något vis inför det loppet enligt tränare Berglund, som nu tror att Hannibal Face ska vara ännu vassare med genomköraren i kroppen. Är inte att lita på men felfri kan han bli en svår nöt att knäcka för övriga. Värt att nämna är att 5 Axl Brown nu har ett lopp i kroppen efter ett långt uppehåll, och ska tävla barfota runt om för första gången på väldigt länge. Är stark och gillar den långa distansen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre bästa tips

12 Ies Elisabet (V75-1)

Form och härdad i tuffa gäng. Spurtar sylvasst med ryggresa.

7 Per Viking (V75-3)

Segermaskin med 16 vinster på 20 starter. Jagar sjunde raka nu och bra chans att greja det.

1 Hefner Am (V75-7)

Är en riktig krigare. Spurtade strålande som tvåa i V75 senast. Toppchans felfri och om han kommer till från innerspåret.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 6–12–13–4–3–11 (5–9)

V75-2: 5 Lannem Stella (4–1)

V75-3: 7–14 (4–5)

V75-4: 3–2–8 (6–4)

V75-5: 3–1–7–8–11 (5–6)

V75-6: 3–2–5–6 (1–4)

V75-7: 1–3–8–5 (11–4)

Systemet är på 2880 rader / 1440 kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN