Körde 20 mil med tårta – efter miljonvinsten

Storspelarens udda resa till Sverige • Minns den galna kvällen • Tipsen till V86 på Bjerke: ”Spikar emot favoriten”

Publicerad 2021-01-13

Norska kompisgänget lämnade in ett jättespel på V86 hos Cirkle K Charlottenberg i Sverige.

Utfallet: 3,4 miljoner kronor i vinst.

– Det var en galen och helt fantastisk kväll, säger norske storpelaren Morten Stokstad, som dagarna efter storvinsten dök upp med en tårta i den svenska butiken.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 – gå med i laget [Extern länk]


Onsdagen den 9 oktober 2019 avgjordes V86 från banorna Åby och Solvalla.

Det fanns över 27 miljoner till en ensam vinnare – bara i sjurättspotten.

Omgången blev svårlöst och betalade ut närmare tre miljoner för de som prickade in alla åtta vinnarna.

Den högsta vinsten i Sverige gick till Circle K i Charlottenberg. Någon i butiken hade lämnat in ett stort system som belönades med 3,4 miljoner – men ingen visste vem denne spelare var.

Då vinnaren var okänd för alla så valde den spelansvarige på Circle K, Leif Sjöberg, att skicka en hälsning till vinnaren.

– Hoppas han kan ge sig till känna och bjuda på tårta, sa han till Trav365 dagen efter miljonsuccén.

”Klart han skulle få tårta”

Efterlysningen och hälsningen nådde den oidentifierade spelaren som hörsammade Leifs uppmaning.

Några dagar senare stod den norske storspelaren Morten Stokstad med bavkerket i den svenska butiken.

– Jag läste ju i Aftonbladet att Leif ville ha tårta och det var klart att han skulle få det, sa han då till Trav365.

Med lite drygt ett års distans till miljonvinsten på V86 minns Morten tillbaka på all uppståndelse och berättar samtidigt om hur nära han var att lägga beslag på hela den stora jackpotten.

– Det var en galen och helt fantastisk kväll. Jag gjorde ju systemet tillsammans med fem andra vänner och vi hade faktiskt kunnat vinna ännu mer. Vi spelar fortfarande ihop. Den gången la den finske travexperten Riku Niittynen ut sina spelförslag helt gratis och de gick in. Många följde honom och 21 miljoner gick till Finland. Hade inte det skett så hade vi tagit nästan hela potten. Men vi var väldigt nöjda ändå, säger Stokstad till Trav365.

”Bästa bagaren i hela Lilleström”

Du reste 20 mil tur och retur, mellan Lilleström och Charlottenberg, för att leverera en tårta till vinstbutiken i Sverige. Hur smakade den?

– Jag smakade faktiskt inte på den utan gav den till personalen. Men jag köpte den hos den bästa bagaren i hela Lilleström, så jag är övertygad om att den var god. Vi kunde ju inte lämna in våra spel till V86 i Norge på den tiden så det var uppskattat att åka till Sverige.

Vad har ni gjort för vinsten?

– Vi har renoverat i hemmet och samtidigt byggt hagar runt huset. Det är främst köket som vi fixat när det gäller vår bostad. Man kan säga att vinsten gått till både djuren och oss själva. Det har blivit en del vinster efteråt men inte i närheten av det vi vann på V86.

V86-premiär: ”Fantastisk spelform”

Under onsdagen avgörs V86 från nationalbanan Solvalla och den norska banan Bjerke.

Den 18 november i fjol var det debut för det norska spelarkollektivet att delta på spelformen. Nu blir det även premiär att agera så kallad saxbana och dela på värdskapet – något som uppskattas mycket av Morten.

– Det är en fantastisk spelform och mycket imponerande hur ni svenskar lyckats med detta en vardag. I Norge är vi väldigt glada att få vara med. Det är underhållande och mycket svårt. Man har möjlighet att vinna riktigt stort.

Hur ser du på omgången?

– Jag har studerat den en del och jag tycker det ser lite svårare ut på Solvalla än på Bjerke. Det är svårt att hitta spikar och jag tror det kan bli bra betalt.

Morten har stenkoll på de norska hästarna och har hittat en spik på Bjerke, som inte är favorit på det tidiga spelet.

– 8 Frier Birk i den tredje avdelningen (V86–3) är mitt drag och en fräck spik. Jag tror det här kallblodet kan bli en norsk elithäst och han var väldigt bra senast. Jag rankar honom klart före loppets spelfavorit, 6 Professor Ø.K., säger han och berättar vidare om en annan häst som inte får utelämnas på kupongen:

– I V86–1 vill jag absolut ha med 10 Fougueux. Det är en okej häst som galopperade senast. Jag gillar tränaren Anders Lundström Wolden och jag tror han är en av dom som kan vinna loppet. Bara streckad på fem procent just nu.

”Bara spelad på två procent”

Kan du bjuda de svenska spelarna på en norsk miljonskräll?

– Jag tror det kommer att smälla i V86–7. Jag har flera hästar som jag tror en del på och det är läge för att gardera, kanske helgardering. Men jag kan nämna 1 Skytten Lisl som kan vara aktuell från innerspåret. Hon är bara spelad på två procent för tillfället. Men som sagt det är mycket öppet och här kan det skrälla.


ANNONS: Här kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 – gå med i laget [Extern länk]