Stämmer min analys är han en spelvärd spik

Hedbergs V75-analys till V75 i Kalmar • Lopp för lopp • System

Av: 

Trav365

Demon Ima och Staro Leonardo spikas på V75, av Sportbladets expert, Casper Hedberg.
Demon Ima och Staro Leonardo spikas på V75, av Sportbladets expert, Casper Hedberg.

Är Johan Untersteiners häst en demonspik?

Hela trav-Sverige verkar tro så och jag vill inte framstå som en rättshaverist så jag tror precis likadant. 


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75-1: Bravo Santana blir favorit och nog är det en spännande häst med framtiden för sig. Men jag ser några små orosmoln av stackmolnskarraktär och lägger man samman dessa blir det nästan ett litet molntäcke. Molntussarna betsår i att han tidigare visat osäkerhet från just spår ett i volten och att även om Bravo Santana klarar av lång distans är han nog inte lika distansgynnad som flera av konkurrenterna. Men stackmoln kallas ju i folkmun för ”vackertvädermoln” så kanske oroar jag mig i onödan?  L.L.Royal är på väg tillbaka mot storformen och med chansen att nå ledningen från sitt springspår som en hägrande oas och Kaj Widell i sulkyn är det enkelt att räkna ut taktiken. Han har vunnit tre av fem från spets och ska enligt stallet ha gått hela sista varvet senast med punktering på ett av hjulen. Imponerande om det stämmer! Jaxon V.S. är ytterligare ett skrällbud. Han tog på Bravo Santana senast i spurten och nu är loppet ett halvvarv längre. Mumma för Jaxon.      

V75-2: Lorelei Marie kan mycket väl leda runt om, men är inte helt att lita på (vågar du så kan du i så fall spika). Minucci Zon har inlett karrirären lovande. Ies Juvel är behandlad efter senast och är, om formen fortsatt är bevarad, bra i detta sammanhang. Briljant Sensation är trots bakspår på tilläggsvolten svår att räkna bort. Garderar ni bredare än så så glöm inte Amandarin R.D.. Hon vinner förvisso sällan men är inte så chansllös som spelarkolletkitvet vill tro.  

V75-3: Dragster har fått en vän för livet i Erik Adielsson och den nya vänskapen är nog en inte försumbar förklaring till Dragsters pånyttfödelse. Han slog Pastore Bob senast efter en helt perfekt resa. Nu möts de igen och jag tycker inte de borde skilja så mycket mellan dessa två i V75-procent som är fallet. Men mest av alla tror jag ändå på Sevilla. Kolla spurten näst senast bakom Very Kronos så förstår ni varför.  

Mycket spelvärd spik

V75-4: Demon Ima blir omgångens största favorit och hur jag än försöker vrida perspektiven så att Demon Ima ska förlora när jag simulerar varianter av löpningsförlopp så lyckas jag inte. Respekten för Demon Ima är nog gigantisk hos motståndarna och troligtvis kan Johan Untersteiner styra mot ledningen utan att någon vill göra ett bondeoffer för att försöka ställa kungen i schack. 

V75-5: Spik nummer ett (Demon Ima) anmälde sig självmant liksom dockan i ”I jultomtens verkstad” som av egen maskin hoppar på OK-stämpeln mitt framför ögonen på en skrattande jultomte. Spik nummer två, och en sådan behövs, kräver mer detektivarbete. Staro Leonardo startar nästan uteslutande på V75 och gör i princip aldrig en dålig prestation. Han ser ut att kunna hamna i tredje-fjärde utvändigt och det ser ut att kunna bli högt tempo på loppet trots lång distans. Stämmer den analysen får Staro Leonardo exakt det löpningsförloppet han vill ha och det gör honom till en mycket spelvärd spik.

V75-6: No Limit Queen har inte vunnit lopp i år, men nu tror jag att det kan vara dags. Avsaknad av årsseger beror inte på bristande inställning . Tro mig.  

V75-7: Ett racer-lopp över kort distans och autostart avslutar omgången. Jag streckar halva fältet. Mamba jagar tredje raka segern och kan rama in något som på förhand ser ut som en toppendag för Joakim Lövgren. Skrällen är Global Tailwind och spår elva är oddshöjande.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Hedbergs tre bästa:

1. 7 Demon Ima (V75–4)

Stam som förpliktigar och börjar visa resultat som imponerar. Spik.

2. 9 Staro Leonardo (V75–5)

Ser ut att få ett drömlopp.

3. 1 Lorelei Marie (V75–2)

Mycket bra trots galopp näst senast. Toppchans om det inte vore för det är med galopprisken.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 1–6–4–11–7–2 (10–8)

V75-2: 1–14–7–3–6 (5–9)

V75-3: 2–1–3–9 (4–8)

V75-4: 7 Demon Ima (2–11)

V75-5: 9 Staro Leonardo (1–3)

V75-6: 8–4–15–7 (10–x)

V75-7: 2–3–11–6–1–5 (9–7)

2 880 rader/1 440 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN