”Till låg procent är han mycket intressant...”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Skellefteå den 3 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Skellefteå den 3 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Fjärde avdelningen bjuder på ett öppet och intressant diamantstoförsök där det är mycket jämnspelat. Det är ett av omgångens öppnaste lopp och här kommer många att gardera ordentligt då det är svårt och man hoppas på skräll. Då väljer jag att ta ställning istället, koppla grepp om loppet och gå rakt ut på 12 Abrystir. Hon var tillbaka efter längre paus senast och såg mest seg ut, hon låg på och tappade luften då enligt tränaren men har gått framåt rejält med loppet i kroppen. Detta är en häst som tog dubbla V75 segrar i vintras och har visat att kapaciteten finns. Man maxar i utrustningen idag och Magnus A Djuse hoppar upp i sulkyn vilket är två stora plus. Hon står perfekt inne pengamässigt på sin volt och löser det sig någorlunda då tror jag hon blåser ner detta ganska mediokra fält. 

Bortglömda hästen

I den tredje avdelningen får vi se Steggbests Minne där kallbloden skall göra upp. Vi har en klar favorit i 5 Tangen Haap men jag tror han kan få ett tungt lopp och då är han sårbar. Vill därför varna för 2 Pave Faks som visat att han kan allt vissa dagar men även att han kan galoppera lite vart som helst andra dagar. Han trivs bra med Ove i sulkyn och från ett bra utgångsläge tror jag man kommer sitta bra på det direkt. Tycker inte han är något sämre än dem andra och till sju procent är han mycket intressant denna gången.

Superkusken

Björn Goop åker upp till Skellefteå idag och får agera nyckelkusk då han kör i alla loppen. Alla hans hästar blir hårt betrodda och att han plockar minst en seger är mycket troligt, kan även bli flera men vissa har tuffa utgångslägen och det kan bli långt fram på det korta upploppet. Går igenom hans chanser lite kort. 


12 Västerbo Pokerface (V75-1) har sett fin ut i starterna på slutet efter en svacka. Björn upp första gången är mycket intressant då jag tror det kan bli tidigt avancemang framåt. Kommer göra ett bra lopp och ska med tidigt om man garderar. 

8 Prime Lini (V75-2) har visat fin kapacitet trots relativt få starter. Björn har kört honom en gång och då blev det seger, jag tror man kommer ladda vad som går och skulle han hitta till ledningen då kan det räcka långt. Dock litar jag inte på hästen ännu och garderar.         

6 Myr Faksen (V75-3) ska Björn köra för första gången och det gör att han blir ganska hårt spelad, han är en humörhäst och har inte visat någon form på slutet. Tror han får svårt.  

13 Easy Creation (V75-4) är en fin märr som trivs bäst när hon inte behöver resa. Nu får hon åka upp till Skellefteå och det sätter frågetecken men går man inte på min ”superspik” och garderar då måste hon med med tanke på Björn Goop. 

6 Seismic Wave (V75-5) hade inte sin bästa dag senast i Jubileumspokalen. Har tränat på nu och allt låter bra. Är ute i en tunn silverdivision och ska vinna detta med en gäspning. Björns överlägset bästa chans. 

1 Enriko Ha (V75-6) gör alltid sitt och tjänar sina pengar. Fick maximal utdelning senast och kan få ett bra lopp idag. Han vann under elitloppshelgen över längre distans efter ett rygglopp, samma recept idag? Tas med vid gardering med några hästar. 

11 Cab Lane (V75-7) körde Björn för första gången senast och då var han riktigt bra. Han vann från ledningen och såg mycket fin ut, inget snack om att han är i fel klass. Idag ser det dock lite tuffare ut, han har bakspår på kort distans och det kan bli trafikproblem, skulle dock Björn köra fram utvändigt direkt om han får läge då kan han vinna detta den tunga vägen. Tipsetta! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på min roliga spik 12 Abrystir (V75-4) som skall gå barfota runt om och med en jänkarvagn. Skorycket tror jag inte ger lika bra effekt som vagnen men är ett plus i min bok. Tycker hon är riktigt spännande idag och går man inte rakt ut på henne som jag så får man inte glömma att ta med henne.        

Förutsättningarna

Skellefteå står som värd för dagens V75 omgång och som många gånger förut när vi kör V75 norrut så är det klasskillnad i loppen. Timo Nurmos kommer med en stor busslast och sätter upp Björn Goop på dem flesta hästarna, har dom en bra dag då kommer omgången vara favoritbetonad. Som jag ser det har dom en toppchans som bara vinner, men dem andra har lite chansartade lägen och kan fällas. Har hittat en rolig spik i ett av omgångens öppnaste lopp som jag går rakt ut på. Tänk på att Skellefteå har open stretch, bara ett spår som kallas för ”grusvägen” av vissa kuskar och man behöver ha en mycket speedig häst för att kunna vinna då upploppet endast mäter 175 meter. Stort lycka till med liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE