Vann en miljon på GS75: ”Var inte bra för hjärtat”

”Redan vunnit högsta vinsten – att slippa sitta i rullstol”

Mannen i 60-årsåldern genomgick för några år sedan 16 operationer och kämpade i respirator.

Under söndagen vann han en miljon på Grand Slam 75.

Taktiken: satsade en hundring – delvis på kompisens personnummer.

– Schizofrent att vakna upp med en sådan summa på banken, berättar den nyblivne miljonären för Trav365.

Söndagens Grand Slam 75-spel från vinterbanan Boden blev en annorlunda omgång på flera sätt.

Omgången präglades av fem mycket betrodda hästar men i två av loppen skrällde det rejält.

GS75–1: 58-oddsaren 5 Mr Golden Quick, spelad på 0,59 procent av insatserna – körd av kusken Kari Alapekkala.

GS75–3: 46-oddsaren 14 Bombus Jet, spelad på ynka en procent – i vagnen Micael Melander.

Taktiken: ”Ville ha med galna hästar”

Dessa två överraskningar bidrog, trots att övriga vinnare var mycket lättfunna, till att utdelningen för alla rätt landade på 996 529 kronor vilket bara fyra system lyckades bemästra.

En av vinnarna, en man i 60-årsåldern som vill förbli anonym, följde den direktsända dramatiken hemifrån sitt boende i Göteborg.

Just den här söndagen stämde allt och de två skrällarna hittade han på sitt egna vis.

– Satsade 100 kronor på en ”Spik Harry” där jag valde ut några av loppen med hjälp av min kompis personnummer, bland annat så jag löste GS75–1. Jag är annars mycket travintresserad men ville ha med lite galna hästar, därför gjorde jag så här, säger han till Trav365.

”Inte plåga sig att tänka så”

I den sista avdelningen (GS75–7) hade mannen bara en häst på sin kupong, 5 Maybach W.F..

Kusken Ove A Lindqvist gjorde inte den nervöse göteborgaren besviken utan vann enkelt från ledningen.

– Det var inte bra för hjärtat att sitta kvar när värdet visade upp en asterisk, vilket innebär att värdet överstiger 200 000 kronor. Hade tolvan vunnit GS75–6, som var tvåa i mål, hade jag nog tagit hela potten på 10 miljoner. Men man ska inte plåga sig med att tänka så, nu blev vi fyra stycken, berättar storvinnaren och fortsätter:

– Jag har spelat på trav i 40 år och som mest vunnit 42 000 kronor för ett antal år sedan. Egentligen är inte GS75 min spelform då jag tycker radpriset är för högt, man får inte råd med så många hästar. Men jag spelar varje vecka, faktiskt varje dag då jag slutat röka. Lägger några tjugor på Dagens Dubbel i stället.

Kan du beskriva känslan efter att du insett att du blivit miljonär?

– När man minst anar det så slår det till. Jag inser att många vill skaka min hand nu så jag ringde min bror, man kan inte ringa vem som helst när det handlar om så mycket pengar. Han hade bjudit ut vår mamma på middag. Jag refererade loppet i telefonen så de hörde, de satt i bilen och tjoade och tjimmade.

– Dagen efter var det schizofrent att vakna upp med en sådan summa på banken. Jag är absolut ingen stöddig typ som måste köpa massa nya grejer och kläder för att sticka ut. Jag brukar säga ”you make the money, the money don't make you.”

Kusken Kari Alapekkala vann med nästintill ospelade Mr Golden Quick (GS75–1). En häst som vinnaren fick med tack vare kompisens personnummer.
Kusken Kari Alapekkala vann med nästintill ospelade Mr Golden Quick (GS75–1). En häst som vinnaren fick med tack vare kompisens personnummer.

Blev allvarligt sjuk: ”Låg i respirator”

Den nyblivne miljonären har tidigare haft sin beskärda del av motgångar.

För några år sedan blev han allvarligt sjuk i den mycket allvarliga sjukdomen Sepsis, ett livshotande tillstånd som kräver omedelbar akut vård.

– Det var en mycket tuff tid. Läkarna var snudd på att sno mina ben. Jag åkte in till sjukhuset där de sa att antingen skulle de amputera benen eller lägga mig i en tryckkammare, det är som om du är 14 meter nere i havet. De skar bort mitt halva ben och jag har totalt genomgått 16 operationer, säger storvinnaren och avslutar:

– Min familj vakade över mig i 18 dygn, jag hade en pacemaker, låg i respirator och genomgick dialys. Men jag lyckades ta mig igenom det och egentligen har jag redan vunnit högsta vinsten, att få slippa sitta i rullstol. Den senaste vinsten passar bara plånboken.

Total vinst för mannen blev 1 032 601 kronor.

Mannen spikade 5 Maybach W.F. i sista avdelningen, ett lyckodrag skulle det visa sig.
Mannen spikade 5 Maybach W.F. i sista avdelningen, ett lyckodrag skulle det visa sig.
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN