Franske stjärnan vann kvalloppet på Vincennes

Stenhård duell i Prix de Belgique • Så gick det för de svenska hästarna: ”Hail Mary såg fin ut” • Great Skills galopperade

Publicerad 2024-01-14

Prix de Belgique – med tre platser i potten till Prix d'Amérique.

Då vann franske stjärnan Izoard Vedaquais.

– Vi behövde inte rycka tussarna för att vinna, sa segertränaren Philippe Allaire.

– Det var exakt det där vi ville se, sa en mycket nöjd Daniel Redén efter Hail Marys sjätteplats.

Under söndagen avgjordes det sista av de så kallade B-loppen inför Prix d'Amérique med stort svenskintresse.

Mängder av stjärnor valde att genrepa och jaga de tre sista direktplatserna till det franska superloppet som avgörs den 28 januari i Paris.

Direkt från start exploderade Hail Mary med sin kusk Eric Raffin till ledning, en position han en bit in i loppet släppte.

Inför loppet hade Hail Marys tränare, Daniel Redén, varit tydlig om vilket lopp han ville ha inför ännu större uppgifter.

– Det viktigaste är intrycket och få en bra upplevelse, sa han strax innan loppet.

Vinnaren av Prix de Belgique, efter en rafflande upploppsduell, blev ledaren och favoriten 10 Izoard Vedaquais, med kusken Benjamin Rochard, en häst som redan innan loppet var kvalificerad för PdA.

– Jag är jättenöjd med loppet som inte gick så fort. Vi behövde inte rycka tussarna för att vinna. Jag är jättenöjd med hästen. Nu hoppas jag bara allt går bra till Prix d'Amérique, sa tränaren Philippe Allaire efteråt.

Redén: ”Det blev perfekt, nu är jag nöjd”

Det blev dött lopp mellan tvåorna Inmarosa och Go on Boy vilka genom sina placeringar också erhöll direktplatser till PdA.

Hail Mary slutade sexa och gick i mål på lätta ben med till synes gott om krafter kvar – en uppladdning som tränaren Daniel Redén var strålande nöjd med.

– Det var exakt det där vi ville se. Det såg bra ut. Det blev perfekt, nu är jag nöjd, sa han.

Daniel Wäjersten och Great Skills galopperade i starten och blev diskvalificerade. Fredrik Wallins Sayonara slutade nia. Björn Goops Moni Viking kördes invändigt och slutade oplacerade.

Daniel Redén var sprudlande nöjd med det lopp och det intryck som Hail Mary visade upp. Nu väntar av allt att döma PdA den 28 januari då hästen kommer med på pengar.
Stortränaren Philippe Allaire berättade om segern i Prix de Belgique.
Hail Mary ledde under en tredjedel av loppet Prix de Belgique men släppte täten och kördes i tredje invändigt.

Följ ämnen i artikeln