”Han blir borttappad av V75-spelarna”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Åby den 1 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Åby den 1 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Den hittar vi i avslutningen där jag tror att 10 Green Mamba (V75-7) har en bra uppgift framför sig. Hon har övertygat i två raka segrar och det har inte sett slutsålt ut i mål. Tvärtom nästan, det är fulla linor över mål och jag tror denna märr kan gå långt.

Det låter fortsatt bra i träningen och man tror hon kommer göra en bra insats igen. Springspår på tillägg är perfekt då hon kan öppna bra och sedan tror jag Rikard kör för ledningen, därifrån ska hon ha en mycket god chans. Värsta motbudet står 20 meter bakom och det kan snabbt förvandlas till 40 om Rikard prickar rätt. Skulle det bli rygglopp så har hon visat att hon gillar det och det blir inte lätt att stå emot henne.

Bortglömda hästen

Den hittar vi i kallblodsloppet där jag tycker 7 Tangen Braute (V75-4) blivit helt borttappad av spelarna. Han går jämnt och bra hela tiden och prestera bättre när han är i Sverige som många norska hästar då man får använda pisk.

Han har lottats till ett springspår vilket är intressant då han kan öppna hyggligt, jag tror att han kan få en bra position och då blir han farlig. Flemming Jensen på kallblod har jag aldrig sett men det ska bli intressant, det låter bra från tränaren och jag hoppas Flemming håller i sig. Jag läser en procent vilket är fel!

Superkusken

Denna helg får vi verkligen veta vem som blir ”Superkusk” då vi kör V75-Champions och alla de bästa kuskarna ska tävla mot varandra. Jag har valt att lyfta fram Erik Adielsson som kör med stort självförtroende och har några intressanta uppsittningar under dagen. Han är även en av landets bästa i voltstart vilket jag väger in då alla loppen han kör är just voltstartslopp. Går igenom hans chanser lite kort.

11 Viking’s Topline (V75-1) har fått tre nyttiga lopp i kroppen och det låter som han är på gång. Erik upp och springspår är mycket intressant, träffar han rätt kan det bli en bra position och sedan tål han att göra en del. Ska med om man garderar favoriten.

1 Super Sarah (V75-2) såg mycket fin ut senast på Solvalla vid segern. Hon är orutinerad och får sitt ”elddop” här. Hon har bra spår och Erik i vagnen, blir det spets då kan hon bli svår att ro på. Given på kupongen.

12 Capture (V75-3) vinner inte ihjäl sig precis men har en bra avslutning och komma med. Tror han får svårt att vinna men pengar ska han kunna ta med sig.

13 Bilbo B.S. (V75-4) har bra kapacitet men formen är ett litet frågetecken. Springspår och Adielsson är såklart intressant och garderar man brett då får man ta med honom.

3 Vikings Preacher (V75-6) var fin i monté senast men har haft svårt att få till det i sulky på slutet. Han har hög kapacitet och klarar han spår tre i volten då har han styrkan att brotta ner detta motstånd.

2 Fleur Mearas (V75-7) är en häst jag gillar. Hon är den på start som jag tror kan vinna om favoriten har en sämre dag. Hon är osäker i volten men Erik är rätt man att lösa det. Går hon felfritt kan det bli rygg på ledaren eller lopp på innerspår och med luckan hon slå till. Ska med på kupongen om man går emot favoriten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på min ”Superspik” 10 Green Mamba (V75-7). Hon ska gå med norskt huvudlag likt näst senast men det har man aldrig dragit. Skulle det behövas denna gång tror jag det kommer ge rejäl effekt.

Förutsättningarna


V75 på Åby med V75-Champions där 15 kuskar ska göra upp om vem som är champion. Sju V75-lopp med 15 hästar i varje (innan strykningarna) ska bli riktigt intressant. Svårighetsgraden är hög och att det avgörs på Åby gör det inte enklare.

Jag har hittat en ”superspik” jag lutar mig emot och ett drag som är helt borttappat. I övrigt ser det intressant ut och jag tror på hög utdelning. Tänk på att Åby har open stretch vilket gör att hästarna i rygg på ledaren och tredje inner får fritt på upploppet.

Stort lycka till på liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav