Carolins galna bedrift: ”Allting bara stämde”

Skötaren kvalade in tre hästar till StoChampionatet • Stefan ”Tarzan” Melander hade stor show: ”Helt galet”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4 Play
Carolin Eliasson

TRAV

Stefan ”Tarzan” Melander kvalade in fem (!) hästar till StoChampionatet.

Tre av dem sköts om av Carolin Eliasson.

– Jag vet knappt vad som hände, det är helt otroligt, säger 37-åringen till Trav365.

Den 10 juli avgjordes kvalen till StoChampionatet på Axevalla.

Den kvällen hände något unikt: Stefan ”Tarzan” Melander lyckades lägga beslag på fem (!) av de tolv platserna i finalen.

Tre av de fem fyraåriga stona (Residual Thrust, Fuel Burn och Sideslip) tas om hand av erfarne skötaren Carolin ”Curre” Eliasson.

”Helt galet det som hände”

Hon har funnits i Melanders stall i femton år och berättar om kvalaftonen på Axevalla.

– Vad var det som hände egentligen. Det stämde med löpningsförlopp och det var verkligen jättekul. Det hade faktiskt kunnat bli ännu bättre då mina två övriga var trea i sina lopp, men det är klart att jag är väldigt nöjd, säger hon och fortsätter:

– Jag har nio passhästar varav åtta av dom är ston. Jag har tidigare fått med flera i de större loppen men aldrig på det här sättet. Att ha tre egna i finalen, det är helt galet det som hände.

Hur gick snacket i stallet efteråt?

– Vi jobbar som ett team och alla var jätteglada över att våra hästar gick så bra. Men verksamheten och rutinerna rullar på som vanligt.

Årets upplaga av det stora årgångsloppet känns oviss på förhand.

– Av stallets hästar ser det väl bäst ut för Ganga Bae. Hon har gjort det jättebra och ska räknas tidigt. Den andra i loppet som sticker ut är ju Daniel Redéns Diana Zet.

Vågar du ge dig på en ranking av dina passhästar?

– Nej det kan jag inte göra. Allt avgörs hur loppet blir kört. Den av de tre som kan göra lite jobb är ju Residual Thrust. De två andra behöver få det mer serverat och spara speeden in i det sista. Men skulle det lösa sig så kan allt hända. Jag brukar säga att om man är med bakom bilen så kan man vinna.

– Allt känns i alla fall jättebra med allihop efteråt. Dom har gått lätta jobb och tagit förra loppen väl. Dom känns smidiga och jag har inget att klaga på. Det viktigaste är trots allt att hästarna gör bra lopp och sedan får vi se hur det löser sig.

”Det blir jättenervöst”

StoChampionatet avgörs som avslutande avdelning på söndagens V75-spel (V75–7).

”Curre” finns vid sidan och berättar om förberedelserna.

– Alla rutiner är precis som vanligt. Ingen publik på plats kanske innebär att trycket blir lite lättare. Men när loppet väl går och bilen släpper iväg fältet, så blir det nog riktigt jobbigt att se på. Jag kommer att vara jättenervös, avslutar succéskötaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN