”Foppas” stjärnhäst vann klassikerloppet

Diamanten tog första segern på två år – tog hem Ego Boys Minne

Uppdaterad 2020-08-03 | Publicerad 2020-08-01

Här blir det succé för Peter och Kent Forsberg.

Deras stjärnhäst Diamanten tillsammans med Erik Adielsson vann Ego Boys Minne på Rättvik – på nytt banrekord.

– Det kändes jätteskönt, sa Erik Adielsson i V75 Direkt.

Han vann Kungapokalen och Sprintermästaren 2017.

Senaste segern kom sommaren 2018.

Under lördagen kom första segern på två år för stjärnhästen Diamanten, som ägs av Peter och Kent Forsberg och tränas av Stig H Johansson.

”Satt i krysset”

I V75-3 över distansen 1 640 meter med bilstart, Ego Boys Minne, vann Diamanten tillsammans med kusken Erik Adielsson på den fina segertiden 1.09,08, nytt banrekord på Rättvik.

– Så roligt för Stig H Johansson, som valde att växla upp med Diamanten utrustningsmässigt och han blåste till ledningen och håller undan därifrån. Den här segern värmde säkert lite extra för Erik Adielsson som haft ett långt samarbete med Stig H, det var länge sedan det var en V75-seger men nu satt den rakt upp i krysset, sa Patrik Fernlund, expert i V75 Direkt.

”Jättefin insats”

Diamanten och Erik Adielsson tog ledningen i loppet före Björn Goop och Chianti. Sedan höll duon ledningen hela vägen in i mål.

– Jag trodde på en bra insats och jag hoppades på att ändringarna nu skulle falla väl ut. Det var Björn Goop som var värst emot i startrusningen och jag vet inte om Björn ger sig eller om han är chanslös att svara ut. Det var en jättefin insats, verkligen kul för alla kring hästen och framförallt för Diamanten själv, sa Sandra Mårtensson i V75 Direkt.

”Skönt att det går bra”

Att det var en seger som var efterlängtad hördes på Erik Adielsson efter loppet.

- Det var jätteroligt. Roligt för Sara som sköter såklart och roligt för Stig som haft hästen i fint skick länge, men haft stolpe ut med lite spår och löpningsförlopp och sen såklart för ägarna som suttit still i båten, så det kändes jätteskönt.

- Han har faktiskt stökat på riktigt bra, det har varit lite problem med honom men han har också haft oflyt. Han fick ledningen i Eskilstuna och första varvet gick på 1.08,8 då och det har inte riktigt stämt. Jag hade verkligen en känsla för att idag är det läge och då är det skönt att det går bra, sa Erik Adielsson i V75 Direkt.

Segern var värd 150 000 kronor.

Tvåa i mål slutade Chianti och Björn Goop. Trea i mål Globalsatisfaction med Örjan Kihlström.

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!