Miljondragen på V86: ”En procent!? Ho ho!”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 15 maj • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD, ATG LIVE
Xylona G.T. är ett av onsdagens miljondrag på V86.

V86 avgörs på Jägersro och Solvalla på onsdag.

Sportbladets superexperter har synat omgången. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Eclipse Am blir alldeles för lite spelad i ett billigt gäng, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– En procent!? Ho ho!, säger Erik Pettersson om sitt miljondrag.

LÄS VIDARE


ANNONS: Experterna drog in 483 000 kr totalt på V75 – här kan du gå med i Sportbladets andelslag och ta rygg på experternas V86-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På onsdag är det V86 på Jägersro och Solvalla.

I söndags satte Mario Lipovac och Sportbladets Livesystem alla sju rätt på V75. Mario Lipovac spelade totalt in mest i hela landet och respektive andel gav tillbaka över 2 000 kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 10.50 onsdagen den 15 maj.


ANNONS: Experterna drog in 483 000 kr totalt i söndags – här kan du gå med i laget och ta rygg på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

6 Alonso Caesar (V86-5) har inte startat på ett tag men står oerhört bra inne i loppet och det har nog funnits en plan. Nu får Jörgen Sjunnesson chansen i sulkyn, ett plus enligt mig och ekipaget är hundraprocentigt tillsammans. Bra chans!

– Det lär väl bli en del skrik, men som 4 Counterfeigthr i V86-8 såg ut senast ska han inte behöva lägga det här loppet. Han rapporteras även vara som en studsboll hemma. Spelvärd.

Miljonrensarna

3 Xylona G.T. i V86-4 avslutade klart bra senast i ett rätt så tufft gäng. Nu ­planerar tränare Lennartsson att köra med helstängt huvudlag och med jänkarvagn. Som ­spelare blir man ju lite till sig då och hästen kan öppna och bör således få ett fint lopp. En procent!? Ho ho!

8 Prosperous (V86-7) slår dessa hästar om han fungerar och får den rätta resan. I skrivande stund är han spelad till 17 procent.

Tänk på att...

... 6 Sandsjöns Enzo (V86-1) gick en topptid senast och såg fin ut. Motståndet? ­Campo Bahia, bland andra. Går ner rejält i klass nu och blir det inte för stökig löpning lär hästen vara på fotot.

... 4 Alegra B. (V86-3) var grym den här ­tiden i fjol. Jag minns loppet under Elitloppshelgen på 12,2 full väg. På g tillbaka igen. Om spets är det över.

... 2 Twice Kronos (V86-4) kommer med en mycket fin rad, men har strulat bakom startbilen tidigare. Inget man litar på ...


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Alegra B. (V86-3) ska ses med mycket god chans på tidig ledning och över kort distans på spetsgynnade Jägersro tror jag ­inte att hon förlorar loppet därifrån. Hon har fått lopp i kroppen efter lång paus.

6 Alonso Caesar (V86-5) tycker jag ställs mot mycket lämpligt motstånd och han måste ha jättechans att bara vara bäst i det här gänget. Två bra spikar!

Miljonrensarna

7 Eclipse Am (V86-1) tyckte jag svarade för en positiv insats senast och i ett öppet och relativt billigt lopp tycker jag att hon blir alldeles för lite spelad. Sju procent just nu.

2 Leopardi (V86-7) har gått bra en längre tid utan att han har fått vinna, men till låg spelprocent kan det vara dags nu. Bör få ett fint lopp i den främre träffen och är inte alls ofarlig. Pass upp. Tre procent just nu.

4 Alone (V86-4) är en häst som jag ­håller högt och det skiljer alldeles för mycket i spelprocent till favoriten. Given på lappen! 28 procent just nu mot favoritens 42.

Tänk på att...

... 11 Thelma de Glatigne (V86-2) har vunnit noll lopp på fyra försök över aktuell distans, samt noll av sju starter med liknande förutsättningar som nu. Värt att tänka på.

... 12 Sean Banan (V86-6) drar på sig en hel del streck, men på 13 försök har han aldrig vunnit på huvudstadsbanan Solvalla.

... 1 Raise Broline (V86-8) har noll av fyra över aktuell distans, och noll av fem på Solvalla. Drar på sig en hel del streck ändå.

... 5 Din Lymmel (V86-1) har noll av fyra över distansen, och noll av sju på banan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

4 Alone (V86-4) var bra för två starter sedan på Solvalla när han bara blev slagen av en Gocciadoro-häst. Senast testade man uttagningarna till Kungapokalen och det blev helt fel. Bästa hästen i fältet och trots debut över kort distans tror jag han kan ta det den tunga vägen. Bara streckad på 20 procent (kommer förstås bli mer), men skulle det skilja så pass mycket mellan honom och favoriten tar jag ställning för Alone.

Miljonrensarna

4 Counterfeightr (V86-8) trodde jag på ­senast på Umåker. Han satt perfekt på det från start men Rikard N Skoglund valde att gå ner på innerspår och där blev han sedan fast. Han fick inte se dagens ljus och såg riktigt laddad och fin ut. Den här gången har han ett perfekt utgångsläge och skulle han få ligga på rulle och det klaffar lite, då kommer han avsluta riktigt vasst. 18 procent just nu.

Tänk på att...

... 4 Alegra B. (V86-3) blir hårt betrodd. Hon är väldigt bra men det är ett stolopp med lärlingar där det kan hända ­oväntade saker.

... 6 Partizan Face (V86-7) inte haft ­något flyt på slutet i mycket tuffare lopp. Han ­gillar distansen och Adrian kommer säkert vara offensiv direkt. Kan vara så att han ­bara är bäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

6 Sandjöns Enzo (V86-1) var ute i ett stentufft Kungakval senast och stötte bland andra på slutvinnaren Campo Bahia då. Avslutade vasst och går ner rejält i klass den här gången. Ned­struken till toppspåret 5, över 1 640 meter.

– Jag läser tidig ledning för 4 Alegra B. i V86-3. 1 Vichy Grif kanske kan svara, men jag tror inte Zadel orkar bråka med Elias som är bestämd. Klassisk spets och slut.

Miljonrensarna

5 Moa Margunn (V86-4) har äntligen ett bra läge och både jag, tränaren och körande Kaj Widell vill nog ha hästen i spets den här gången. På en vårsnabb sommarbana kan det räcka hela vägen om det ­inte blir något tok. Tre procent i ­skrivande stund.

2 Majah Winner (V86-5) kanske skulle kunna hålla hela vägen om Bo Örberg får bestämma tempot en bit. Hästen är kvick ut ur volten och spets på Jägersro är väldigt värdefullt, speciellt när värmen kommer. Sju procent just nu.

Tänk på att...

... på V86 kan flera favoriter vinna och det kan fortfarande bli jätteutdelning. Förra veckan fick vi ett färskt exempel på det. Omgångens två största favoriter vann. Vad hände? En ensam vinnare tog 12 miljoner.

... 11 Thelma de Glatigne (V86-2) möter enklare motstånd än på länge. Har en vass speed att tillgå och går bäst bakifrån.

... vårvärmen är på väg tillbaka, både i Stockholm och Malmö. På onsdag är det toppväder aviserat i båda städerna, räkna med snabba banor. Spets är gynnsamt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Twice Kronos (V86-4) gjorde det bra senast när V75 avgjordes på Umåker. Då spetsade man från volten på ett enkelt sätt och ledde sedan loppet runt om, till synes med gott om krafter kvar i mål. Nu är det
autostart och läget är optimalt. Jag misstänker att Petter Lundbergs sjuåring blir stor favorit på strecken, men det spelar ingen roll. Detta vinner man. Motståndet skrämmer ­inte nämnvärt och jag bläddrar vidare.

Miljonrensarna

14 On Stage Indika (V86-6) galopperade hejdlöst senast på väg mot ledningen. Ekipaget var ute vid staketet in i första sväng och tappade massor med mark. Upphämtningen, och framförallt en fin avslutning i skym­undan över upploppet, imponerade.

Utgångsläget med bakspår på tillägg över kort distans är inte lätt, men felfri och med rätt ryggar kan det räcka ­hela vägen. Jorma Kontio är tillbaka i vagnen och jag blir inte förvånad om man vinner. Sex procent just nu.

Tänk på att...

... 6 Alonso Caesar (V86-5) drar på sig en hel del streck och blir favorit. Oavsett är det ett ekipage i fara. Den danske sjuåringen har inte startat på över två månader och har samtidigt ett chansartat innerspår på tillägg. Hästen har hög kapacitet men med dessa faktorer tror jag det blir jobbigt för Sjunnesson att vinna.

... avslutningen på V86 välkomnar till Elitloppet. Det ser vidöppet ut och jag kommer spara en hel del streck då värdet kan explodera där.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla på onsdag med start klockan 19.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Publicerad: