Johan Untersteiner

Johan Untersteiner: ”Är förhoppningarna”

Svenske stjärnan om att bli pappa, och Elitloppet

avChristoffer Wickman

1 av 3 | Foto: TR Bild
Johan Untersteiner körde in 22 miljoner kronor i fjol

Förra veckan blev svenske stjärntränaren Johan Untersteiner pappa – för första gången.

Nu siktar han på att få med häst i Elitloppet.

– Vi mår alla jättebra efter förlossningen, säger Johan Untersteiner.

Det var beräknat att komma i slutet av april. Ett par veckor över tiden kom så sedan Johan Untersteiner och sambon Annie Larssons son till världen i slutet på förra veckan – något som stjärntränaren själv avslöjade på sin Twitter.

Några dagar efter födseln tog Johan Untersteiner en V75-seger på Åby med Marcello Wibb – första gången som sonen tittade på sin pappa i action – och i söndags slutade han tvåa i det danska storloppet Copenhagen Cup med Cyber Lane.

Nu hoppas den nyblivne pappan att han får med en häst i Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

”Han har visat intresse”

Johan Untersteiner har tre potentiella Elitloppshästar i stallet för dagen, det i form av Cyber Lane, Day or Night In och Pastore Bob, den sistnämnde deltog i Elitloppet i fjol.

– Men det är inte jag som har den bollen, men hästarna är hela och friska, och det är en bra början, säger Johan Untersteiner.

Hur går dina tankar?

– Jag vet redan nu att både Day or Night In och Cyber Lane hade jag tackat ja med om de får en inbjudan. Pastore Bob startar ju i Gävle på lördag och jag vill först se det loppet. Men visst har man intresse av att vara med med alla dom här, absolut.

Hur är dialogen med Solvallas sportchef Anders Malmrot?

– Han har visat intresse, men jag har inte fått någon inbjudan ännu.

”Hade inte marginalerna med sig”

Cyber Lane slutade så sent som i söndags tvåa i Copenhagen Cup i Danmark.

– Jag tyckte att han gick jättebra, han fick gå ett tufft lopp utvändigt om Handsome Brad men han stred hela vägen in till mål och föll med flaggan i topp.

Day or Night In fick också vandra utvändigt ledaren, det i Gulddivisionen i lördags på Åby.

– Båda mina hästar fick inga lätta lopp, men även Day or Night In gjorde det bra. Han fick vandra utvändigt ledaren och plockade ner denne, men fick stryk av två smygkörda hästar till slut. Han gjorde verkligen ett storstilat lopp. Både Cyber Lane och Day or Night In levererade bra insatser, men de hade inte marginalerna med sig.

”Lite stel och kantig efter Finland”

På lördag startar Pastore Bob i Gulddivisionen på Gävle, vinnaren i det loppet är automatiskt klar för Elitloppet, om man vill.

– Han var lite stel och kantig efter Finland, men han kändes bra i ett jobb i dag och det verkar bra med honom och jag har ingenting att anmärka på. Pastore Bob fick ett vettigt utgångsläge och vi får helt enkelt prova.

Du hoppas få med någon av dina hästar i Elitloppet?

– Ja, det är förhoppningen.

”Alla mår jättebra”

Det händer som sagt också annat i vardagen för den svenske stjärntränaren, förra veckan blev han pappa för första gången.

– Alla mår jättebra och det har inte varit några konstigheter över huvud taget, och det går jättefint, säger Johan Untersteiner och avslutar:
– Allting är lugnt och stilla här hemma och det flyter på jättebra, vilket är skönt.

Foto: Annie Larssons Twitter
ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

V75

Trav