Per Ottosson, 58, tog hela potten på V86

Travprofilen fick hjälp av förre NHL-spelaren Kristian Huselius: ”Hade inte klarat det utan honom...”

En spelare tog hem hela potten på V86- under onsdagen.

Vinsten: 19,8 miljoner kronor.

Mannen bakom storvinsten: Travprofilen Per Ottosson, 58.

– Det var jävligt kul att bli ensam vinnare. Nu ska vi fira hela påsk! säger storvinnaren till Trav365.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Det var jackpott på V86 spelet med dryga 19 miljoner i potten.

Och efter flera jätteskrällar fick pengarna röra på sig.

När enprocentaren och 46-oddsaren Vera Spiro hade vunnit V86–8 efter stor dramatik var det bara ett system av de totalt 1 069 759 systemen som hade prickat alla rätt.

Insats: 864 kronor, inlämnat i Västra Götaland.

Mannen bakom vinsten: Travprofilen Per Ottosson, 58, som tidigare jobbade som tipsexpert på Axevallatravet. Per har vunnit flera miljonvinster tidigare.

– Men det här är ju med råge det största som inträffat, säger han.

Tackar Huselius

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik, ogarderat lopp. Sexprocentaren och den knappa 20-oddsaren 11 Pantini i V86–1.

– Min vän Kristian Huselius (före detta NHL-spelare) har en stor del i den här vinsten. Han hade kollat i lopparkivet på alla den hästens starter och ringde mig redan på eftermiddagen och sa att i dag har jag en riktigt bra spik. Vi har studerat travet mycket ihop de senaste veckorna när övriga samhället stannat av. Kristian är ju en av de bästa travspelarna i Sverige, det är jag tacksam för i dag, jag hade inte klarat det utan honom.

– Jepson är min vän och jag tycker han är en extremt duktig kusk också, som jag gärna spikar, det var ju nyckeln till att systemet blev så bra och att jag hade råd med alla startande hästarna i det sista V86-loppet.

Enprocentaren och 87-oddsaren Hip Hurray Boko fick Ottoson med på endast tre (!) streck.

– Jag hade sju hästar i det loppet från början, men hade redan satt in pengar att spela för och det blev för dyrt, så jag fick börja banta bort hästar. Det blev dels lite tidsbrist, men så tyckte jag att hästen stod rätt så bra inne i spårtrappan, så den skrällen fick vara kvar på systemet. Det var mycket tillfälligheter...

Resten gick på räls för ”Otto”, som han kallas.

– Systemet blev ju helt optimalt. Alla vi ”travare” har ju varit nära och huggit på stora pengar, i alla fall de som spelar mycket. Den här gången gick det min väg, hela vägen.

– Skönt också att visa att gammal är äldst. Det kommer många duktiga ungdomar som spelar på trav, det är kul att vara med och hugga och visa att man kan än. Det är väl därför man går ut oc h berättar om det här, för att man är stolt över att man har lyckats.

”Nu jävlar är det allvar”

Hur var reaktionen under- och efter V86–8 under onsdagskvällen?

– Jag blev halvchockad. Det blev så rörigt. Det var en hare med på upploppet, hästen jag hoppades skulle vinna, Opalis, galopperade, sen kom haren, sen kom Ohlsson med Vera Spiro och det blev hårt i mål. Jag såg ju att Vera Spiro troligitvis vann. Då fattade jag, nu jävlar är det allvar. Jag förstod att jag hade chansen att bli ensam, så jag tog fram kupongen och kontrollerade, då stod det 19 miljoner där, det gick väldigt fort, så jag förstod att jag tagit hela potten.

Firade du något?

– Nej. Jag var bara väldigt tom. Men det är klart att vi ska fira, hela påsk här. Familjen kommer hem, men man får ju vara på hemmaplan och bara njuta.

Hur ser du på framtiden med en sån här vinst ”på fickan”?

– Jag hoppas att livet går vidare lugnt och fint, att man får njuta av det och att få vara frisk. Pengar är bra att ha, men det är inte bara det som gäller, det ser vi ju i dessa corona-tider. Jag är optimist., det kommer säkert ordna sig med allt framöver.

– Sen hoppas man ju kunna dra iväg på någon riktigt häftig resa med familjen när allt det här har lugnat sig. Sen så laddar jag för Törebodafestivalen 2021. Det är ju där mitt stora fokus ligger i arbetslivet just nu, säger ”Otto” som slutade på Axevallatravet 2017 efter 21 år på banan.

”Då är jag nog fit for fight igen”

Kommer du fortsätta att spela på trav?

– Jag hoppas att mitt intresse ska fortsätta att leva kvar, men kanske inte på riktigt samma sätt, spelmässigt, kanske. Jag tycker det är kul att sitta och följa lunchtrav, när jag har tid. Jag hoppas kunna tycka att det är kul att följa i framtiden också. Jag har ju många vänner inom den här världen så den vill jag absolut inte lämna, men spelet blir nog lite annorlunda innan man laddar på’t igen, säger Per och kommer på sig snabbt:

– Jag ska spela ett stort system på söndag (multijackpott på V75, med 70 miljoner kronor i potten), vi har ett jackpott-bolag. Då är jag nog fit for fight igen, ha ha.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln