Profilens insider-drag till superpotten på V75

Bergsåkersprofilen Börje Andersson synar multijackpotten: Obehaglig överraskning

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Börje Andersson.

100 miljoner kronor ligger i potten på V75.

Här är hemmaprofilens unika insidertips.

– Jag har nåtts av fina rapporter av mina norska vänner, kanske kan Vesle Sjur överraska, säger 69-åringen till Trav365.

Tidernas rekordvinst på V75 kan ryka all världens väg när 100 miljoner kronor kan landa hos en ensam vinnare på V75 i kväll.

Bergsåker – som kallas ”Skrällåker” – arrangerar tävlingarna.

Trav365 tog hjälp av hemmaprofilen Börje Andersson, som genom åren spelat in flera miljonvinster. Här ger han några av sina vassaste miljondrag.

– Omgången känns öppen och värdet lär bli otroligt bra då det är så mycket extra pengar i potten. Vi kommer tidigt att märka att värdet skenar iväg om vi skulle jämföra med en vanlig omgång, säger han.

– Det är en speciell helg för oss travälskare här i Sundsvall. Jag tycker man genomgående har fått ihop fina lopp och jag tror vi kan förvänta oss en riktigt hög utdelning, fortsätter han.

”Kanske bara är bäst”

Omgångens största favorit blir 7 Pydin som startar i Svenskt Mästerskap för kallblod. Loppet körs över 2 640 meter med bilstart och den sjuåriga hingsten startar från spår sju bakom bilen.

Börje Andersson vill dock varna för en annan häst.

– Jag inser ju naturligtvis att 7 Pydin kanske bara är bäst och ska ses med hög segerchans, men jag har fått spännande information från mina norska vänner på 4 Vesle Sjur. Hästen har kapacitet för att överraska och får nu Carl Johan Jepson i vagnen.

– Om man ändå är inne på att gardera loppet vill jag även lyfta fram 3 Järvsöodin som gjorde det riktigt fint vid segern senast på min hemmabana.

”En obehaglig överraskning”

I V75–5 varnar han för hemmahoppet, 4 Alice Ruda.

– Hästen är i nuläget bara spelad till tre procent och skulle kunna vara en obehaglig överraskning för många. Man avslutade vasst senast och jag blir inte helt förvånad om Pär Ländin skulle ta en tränarseger på V75.

– I samma lopp tycker jag att Oscar Berglunds 5 Mellby Galanga är en fin häst som ska vara tidig på kupongen. Jag har pratat med tränaren och han är nöjd med sin fyraåring, men vill samtidigt varna för galopprisken vilket kan öka chanserna för min hemmaidé.

I den sjätte avdelningen hittar han ett givet förstaval på V75-kupongen. Det handlar om 7 Falcon Am.

– Jag gillade verkligen vad jag såg av Falcon Am senast vid segern på Rättvik. I ett på papperet öppet lopp håller jag Fredrik Linders häst som klart förstaval. Jag är inte säker på om jag spikar men hästen är först i min bok.

”Tycker inte det är en spik”

Med på menyn finns även storloppet Sundsvall Open Trot, med en miljon kronor till vinnaren. Här vill experten ha med fyra hästar – minst.

– Visst kan jag se att 1 Ringostarr Treb ska vara favorit från sitt innerspår. Hästen var enorm senast vid segern i Hugo Åbergs Memorial, men jag tycker inte att det är en spik.

– Jag tycker loppet är öppet och vill absolut ha med 10 Cyber Lane som satt fast med rubbet kvar senast i Hugo Åbergs. Även 9 Milliondollarrhyme är intressant om han får sitt lopp. Det finns även fler som kan utmana och varför inte Norrlands bidrag 6 Makethemark som gör det bra hela tiden i tuffaste konkurrens.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Hästar

Sundsvall