Matilda Persson, 23, i ny realityserie

”Syftet är att få fler att förstå hur hästen bidrar positivt till samhället”

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Följ Matilda Perssons vardag i ny realityserie

Matilda Persson, 23, amputerade benet och är Sveriges enda rullstolsburna travkusk.

Nu kommer man kunna lära känna henne i realityserien ”Tro, hopp och hästar”.

– Syftet är att få fler att förstå hur hästen bidrar positivt till samhället och sprida budskapet i vidare cirklar, säger Karolina Lagerlund som är vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse.

I slutet av december har en ny realityserie vid namn ”Tro, hopp och hästar” premiär, där fokus kommer att läggas på att lyfta fram hästens välgörande krafter.

I realityserien, som Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) står bakom genom satsningen Gilla Häst, kommer man få lära känna fyra unga människor med hästen som livsstil och passion.

Rustade med varsin kamera kommer man få en exklusiv inblick i deras vardag, följa dem i med- och motgång och se hästarna göra skillnad i deras liv.

En av deltagarna i den nya realityserien är Matilda Persson, 23.

Hade dokumentär i TV4

Matilda Persson amputerade sitt högerben för två år sedan – efter flera långa och jobbiga år med smärta, skräck, tårar, infektioner och resor mellan olika sjukhus. Hon gjorde osannolik comeback i sulkyn tre månader efter sin amputation – och i dag arbetar hon som hästskötare hos proffstränaren Fredrik Persson i Kalmar och är Sveriges enda rullstolsburna travkusk.

– Syftet är att få fler att förstå hur hästen bidrar positivt till samhället och sprida budskapet i vidare cirklar, inte minst utanför den redan frälsta hästsfären, förklarar Karolina Lagerlund som är vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse i ett pressmeddelande.

Det här är inte första gången som Matilda Persson är framför kameran, 2013 sändes dokumentären ”Matilda” om hennes liv tillsammans med hästarna i TV4.

”Välja hästarna istället för droger”

I den första säsongen kommer tittarna förutom Matilda Persson även lära känna Simon Wall, Rebecca Dahlén och Julian McLaren. Kvartetten filmar sin vardag i stallet tillsammans med hästarna och händelserna omkring. De berättar personligt och öppenhjärtigt om drömmar, framgångar och motgångar.

– Kan min historia göra att en enda människa väljer hästarna istället för droger, alkohol eller någon annan väg som inte är bra, då är det värt det, säger Rebecca Dahlén, lovande travkusk och uppfödare.

Serien smygstartade redan fredagen den 29 november med mingel på Friends Arena under Sweden International Horse Show, och avsnitten kommer att publiceras via Gilla Hästs sociala kanaler.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM