Mejla

Michael Carlsson

”Utan tvekan bäst i sitt lopp – krossar allt”

Carlssons GS75-tips • Analys lopp för lopp • Systemet söndagen den 14 augusti

Segermaskinen spikas på Åmål. Här är Sportbladets tips till dagens GS75-omgång.
Segermaskinen spikas på Åmål. Här är Sportbladets tips till dagens GS75-omgång.

Det är speciella förutsättningar i Grand Slam 75 som gäller idag.

Åmål med sin 800-meters bana är värd för miljonspelet och dessutom körs tävlingarna i högervarv.

Normalt är det stor fördel för spetshästarna över det korta upploppet på endast 105 meter.

Men bästa spiken i omgången är segermaskinen Kentucky Lobell – som trots spår elva har gott om tid på att krossa konkurrenterna över den långa distansen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


GS75-1:

5 X.Tour visade senast att han är riktigt snabb ut bakom bilen. Här handlar det om att hålla startsnabba 6 Abrakadabra utvändigt om sig i början. X.Tour var senast ute i två lopp samma dag, och gick bra även om han stupande i det andra loppet efter att ha öppnat första varvet efter 1.11. Är tidigare härdad i V75 och har gjort flera rejäla insatser. Kommer han till spets här i Åmål över den korta distansen, torde han bli svårslagen. 6 Abrakadabra var fin vid spetssegern näst senast och hade lite krafter kvar gången efter. Skulle de bli en lång och utdragen spetskörning Ken 10 Copen Chuck S.M. komma in i matchen. Hästen har vunnit sex lopp i år, kommer från seger i V86 och har riktigt bra form. Kan runda samtliga.

GS75-2:

7 Crono Delleselve vann lätt senast och även om det var i ett billigt breddlopp så var intrycket bra. Hästen har haft lite otur tidigare och är under stark utveckling enligt tränare Casillo. Är anmäld med jänkarvagn den här gången och det i kombination med Carl Johan Jepson lär hästen kunna öppna snabbt. 4 Jula The Bank är annars snabb ut och kommer han till spets kan det hålla över den här korta distansen. 11 Jetsun Dream har vunnit fem av 15 lopp men var blek senast. Tråkigt läge här men borde normalt räknas tidigt i ett sådant här lopp. 12 Timotejs Jackpot var ute i V75 senast utan att räcka till som sjua. Betydligt enklare emot men har å andra sidan sämsta läget. Har styrkan som sitt främsta vapen.

GS75-3:

Efter att förhandsfavoriten 2 Fossens Wilma blivit struken är i skrivande stund 4 Stommens Erik favorit. Hästen har inte övertygat på slutet, även om insatsen senast bara är att glömma då han fick ett tufft lopp. Är behandlad efter den starten och tränar bra. Är dessutom startsnabb och har tagit sin enda seger i karriären just i Åmål med Carl Johan Jepson i sulkyn som återigen sitter upp nu. Det kan vara spets och slut men det är ett öppet och ihåligt lopp med flera om budet. 3 Vanadium Face är jämn och säker och har varit ute och mött tuffare hästar än de här. 5 Splendid O. Kommer från en andraplats i Årjäng, och har siktats mot det här loppet. Är också startsnabb och kretsen kring hästen vill se honom i ledningen. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


GS75-4:

3 Global Agreement avslutade fjolåret med seger i V75 och gjorde senast comeback och årsdebut efter ett långt uppehåll på sju månader. Han galopperade då snöpligt i ledningen mitt på upploppet när han blev utmanad och var i segerstriden. Det gick fort i det läget och normalt sett är hästen travsäker och har även vunnit åtta av nio segrar från ledningen. Har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och är klar spetsfavorit. Sedan lär han bli svårfångad över Åmåls korta upplopp. Men jag släpper inte 1 King of Greenwood som har kanonform och som är härdad i V75 där han har spurtat mycket vasst från de sämsta utgångslägena. Senast vann han enkelt med krafter kvar och han är lika bra som tipsettan. Men frågan är istället var hästen hamnar från innerspåret bakom bilen i Åmål. Kommer han bara till i loppet så ger han favoriten en match. Jag låser därför på dessa två.

GS75-5:

Ett kallblodslopp där nästan hela fältet är norsktränade hästar. Favorit är 2 Baias galopperade senast men har visat fin form innan dess. Höll starkt som tvåa näst senast och vann på ett bra sätt från ledningen gången innan. 10 Garli Kongen vann nio lopp i fjol på 15 starter och har fyra segrar i år. Senast starten är bara att glömma då han blev hängande i tredjespår hela loppet utan att komma ner någonstans. Besegrade annars flera av konkurrenterna som han möter nu i Årjäng för tre starter sedan. 8 Lykkje Cornelius har två lopp i kroppen efter ett uppehåll och har då mött Garli Kungen båda gångerna utan att kunna röra honom. Står längst ut bakom vingen nu men är anmäld med jänkarvagn.

GS75-6:

11 Kentucky Lobell är en segermaskin som har tävlat i Holland tidigare och totalt har han vunnit 13 lopp på 24 starter. Senast gjorde hästen debut på svensk mark i sin nya regi Per Henriksen. Då fick han verkligen bekänna färg direkt då han efter en tuff inledning i tredjespår genom första sväng, provade rejält för ledningen men fick svar av Crown Wise As och Johan Untersteiner. Första varvet travades så snabbt som på 1.12,3 och Stefan Persson fick backa ner i tredje par invändigt. Kom sedan fram i rygg på ledaren och vreds ner via open stretch och avgjorde i ett nafs mitt på upploppet. En imponerande debut och comeback och eftersom hästen inte hade tävlat på fyra månader torde han knappast vara sämre med loppet i kroppen. Nu är det förvisso spår elva i Åmål, men det är lång distans 2880 meter och det är utan tvekan bästa hästen i fältet. Stefan Persson lär ta ett tidigt initiativ och söka sig framåt. Kentucky Lobell måste bli mycket svårslagen och troligen blir det även barfota runt om den här gången, gick med skor senast.

GS75-7:

4 Cigars Eagle Owl var riktigt rejäl vid årets första seger senast som togs efter en tuff inledning. Det var förvisso ett billigt P21-lopp, men hästen har tidigare varit ute i tuffa omgivningar och är härdad i V75. Det är inte speciellt märkvärdigt emot den här gången, och från ett fint läge måste det vara en mycket bra chans med tanke på hästens fina form. 2 Yours To Keep gjorde ett bra lopp som tvåa på 1.13,3 över medeldistans näst senast, och gången efter blev det galopp. Nu är det återigen autostart, utgångsläget är perfekt och felfri borde han vara en av segerkandidaterna i detta öppna lopp. 9 Calypso Roc har gjort två starter i sin nya regi hos Björn Goop och senast var hästen nära att vinna. Han hade greppet i det längsta men åkte dit på linjen. Känslan är att det kommer en seger när som helst. Det kan rentav vara här.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre bästa tips

1 King of Greenwood (GS75-4)

Är min ”följehäst” efter sylvassa spurter på V75. Vann med krafter kvar senast. Kan utmana favoriten om han kommer till.

11 Kentucky Lobell (GS75-6)

Segermaskin som imponerade i debuten på svensk mark. Krossar allt.

9 Calypso Roc (GS75-7)

Nära vinna senast och står på tur för en seger. Lämplig uppgift här.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 5–10 (6–8)

GS75-2: 7–11–4–12–8–10 (2–1)

GS75-3: 4–3–5–9–1–10 (7–11)

GS75-4: 3–1 (4–8)

GS75-5: 2–10–5 (8–3)

GS75-6: 11 Kentucky Lobell (3–5)

GS75-7: 4–9–2–8–6 (11–10)

Systemet är på 2160 rader / kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN