V64

Nuncio vann med lätthet

Ingen dramatik när ”Tarzans” stjärna vann i Bollnäs

Av: 

Christoffer Wickman

Nuncio var under torsdagskvällen i Bollnäs tillbaka som en vinnare
Nuncio var under torsdagskvällen i Bollnäs tillbaka som en vinnare

TRAV

Stefan Melanders jättestjärna Nuncio är tillbaka som en vinnare.

Under torsdagskvällen gjorde han första starten sedan juni – och det slutade med lätt seger.

– Det var en otrolig harmoni i honom i dag, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln efter loppet.

Stefan ”Tarzan” Melanders jättestjärna Nuncio, som under 2016 vann elva av elva starter och sprang in 9,4 miljoner kronor, har under året fått sin kungakrona lite på sniskan.

Det sedan han ”bara” vunnit fyra av åtta starter, inte var i närheten av att kunna försvara sin titel i Elitloppet, och främst då kanske tredjeplatserna på Solvalla i början på maj och Rättvik i slutet på juni då han fått se sig slagen av hästar som Sliding Home och Order to Fly. Kraven och förväntningarna på den sexårige hingsten är nämligen skyhöga.

”Bara joggade”

Efter att Nuncio inte haft ett lika bra 2017 som 2016 har kritikerna inte låtit vänta på sig, en del har till och med hävdat att han är slut som elithäst. Under torsdagskvällen var han i varje fall tillbaka, förvisso i ett vanligt snabblopp i Bollnäs med 75 000 kronor till vinnaren, men Nuncio gjorde första starten sedan 24 juni och tog sin första seger sedan Elitloppsförsöket i maj.
– Det var en otrolig harmoni i honom i dag, sa Solvallas Stefan Melander i vinnarcirkeln efter loppet, Melander som körde Nuncio själv i lopp för första gången sedan maj i fjol.

Nuncio vinkades tidigt fram till ledningen av sina konkurrenter i torsdagskvällens lopp och efter 1.11 de första 500 meterna och 12,1 på varvet så stack Nuncio enkelt undan över upploppet och efter 1.12 sista varvet så landade segertiden på 1.11,6 över distansen 1 640 meter autostart.
Nuncio vann närmast före Highspeed Call och Sandrngham Hanover.

– Han tyckte nog det var ganska kul att tävla, jag tror han tyckte det var jättekul och han var väldigt lugn och fin. Nu är han en sådan häst som egentligen aldrig är super, men uppvärmningen i dag var super och det är nog det bästa jag känt honom, sa Stefan Melander i vinnarcirkeln och fortsatte:

– Han hade mycket krafter kvar i mål och bara joggade till slut.

Nuncio har vunnit 41 av karriärens 60 starter och tjänat över 28 miljoner kronor

Läs också: Stefan Melander om Nuncio: ”De vill köpa honom"
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V64

Stefan Melander