Dopning

Flemming Jensen stängs av en månad

Av: 

Christoffer Wickman

Flemming Jensen stängs av i en månad
Flemming Jensen stängs av i en månad

TRAV

Danske stjärntränaren Flemming Jensen stängs av i en månad.

Anledningen: dopning.

Det meddelar det danska förbundet under tisdagen.

Det var den 11 maj på Åby och den 4 juni på Billund som den Flemming Jensen-tränade travhästen Frances Yoda fastnade i ett dopningtest.

De båda dopningsproven visade spår av ämnet metylpredisnolon, en form av kortisonpreparat.
Skandinavisk Dopningskommitté är nu klar med utredningen kring fallen och den visar att de båda positiva proverna kan härledas från samma behandlingstillfälle, den 24 mars.

Döms enligt strikta tränaransvaret

Karenstiden för den här typen av behandling är satt till 28 dygn, trots det förekom alltså substansen fortfarande i hästen vid 11 maj på Åby och 4 juni på Billund.

Flemming Jensen döms därmed enligt det strikta tränaransvaret av Svensk Travsports Ansvarsnämnd för starten på Åby, och för oaktsamhet av det danska förbundet för starten på Billund.

Jensen döms till 97 000 kronor i böter, samt 30 dagars avstängning, en avstängning som träder i kraft 16 oktober. Det meddelar det danska förbundet under tisdagen.

Frances Yoda har hittills i karriären vunnit ett lopp på 12 starter och tjänat drygt 94 000 kronor, det fyraåriga stoet återfinns sedan en tid tillbaka hos svenske proffstränaren Petri Puro.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dopning