”Jag tänker på det tio gånger om dagen”

Hasse Lord Skarplöth inför rekordjackpotten • Hysterin • Reaktionerna: ”Stor förväntan därute”

Publicerad:
Uppdaterad:
Hasse Lord Skarplöth.
Foto: LARS JAKOBSSON, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Hasse Lord Skarplöth.

TRAV

Det råder spelhysteri i Sverige inför lördagens rekordjackpott på V75 där en ensam spelare kan ta hem minst 120 miljoner kronor.

Trav365 tog pulsen på ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth, 46.

– Min känsla är att det är en stor förväntan därute i stugorna, säger han.

Lördagen 27 februari 2010 på Axevalla slog tidernas vinstrekord på V75.

Då vann en ensam spelare 67,3 miljoner kronor.

På lördag kan det rekordet ryka all världens väg när V75-omgången på Eskilstuna lockar med en multijackpott på minst 120 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Trav365 tog pulsen på ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth, 46, inför den historiska omgången där det siktas på ett nytt omsättningsrekord.

– I går var det 20-årsjubileum för ett hysteriskt omsättningsrekord på V75, 7 november 1998 omsattes 188 miljoner kronor. Det rekordet siktar vi på att slå, det är jättesvårt att förutspå, men vi måste ju lägga ribban högt. Det är dit vi siktar och det är en unik situation. Det vi vet är att vi antagligen kommer ha en högre återbetalning nu på lördag än för 20 år sedan, säger han och fortsätter:

– Om vi omsätter 220 miljoner kronor och om det inte blir någon form av jackpott kommer vi betala tillbaka 220 miljoner kronor till spelarna. Det betyder 100 procent återbetalning, det är inte många som erbjuder.

”Förberett oss i månader”

Skarplöth märker att det är en annorlunda vecka, efter månader av förberedelser.

– Vi har laddat och förberett oss i månader och det känns lite konstigt att det redan nu är 10 november. Ambitionen är att V75 ska vara på allas läppar den här veckan i allmänhet, och lördag i synnerhet. Det känns som vi lyckats väl med det och följer statistiken löpande. Det är mer arbete än någonsin inför en V75-omgång.

Hur märker du av spelfebern som råder i Sverige?

– Det snackas V75 och multijackpott överallt; i tidningar, på nätet, kring lunchbord. Vi märker av ett ökat tryck i ATG-butiker och i vår kundservice. Det är redan nu tusentals kunder som vänt sig till ATG-butikerna och hoppat på det erbjudandet vi har med en Harry Boy för en krona.

– Det här vanliga snacket inför en V75:a är igång: vilka stall är i form, startspåren, vem tar spets och så där. Det intresset känner jag är större än någonsin. Alla vet att det är mer pengar än någonsin att spela om på lördag.

– Det som är roligt är att alla delar av företaget är involverat. IT-avdelningen så att alla system ska fungera, marknadsavdelningen och försäljning för att synliggöra våra butiker. Min känsla är att det är en stor förväntan därute i stugorna. Det är fler som vågar drömma lite större i helgen.

”Ska alltid vara i fokus”

Det blev en viss irritation från flera spelare när ni valde att frysa alla jackpottpengar till den här omgången för en tid sedan. Hur mycket tog ni till er av den kritiken?

– Spelarna är och ska alltid vara i fokus. Vi avbröt det jackpottinsamlandet för ett antal veckor sedan och på så sätt har vi gått spelarkåren till mötes. Nu känner jag att hela fokuset ligger på att slåss om den här jackpotten.

Har du varit med om en liknande spelhysteri under din tid på ATG?

– Nej, det har jag aldrig. Elitloppet är en högtid för våra spelare och det kommer människor från hela världen på den folkfesten. Det här är något annat. Jag har heller aldrig märkt av det engagemanget jag känner från våra kunder, och det syns redan på omsättningen även om den stora delen av den kommer på lördag. Jag stämde av i tisdags mot föregående tisdag, och redan då låg vi dubbelt så högt som föregående vecka i omsättning.

”Visst kan man oroa sig...”

Hur mycket tänker du på lördag?

– Jag tänker på det tio gånger om dagen, ha ha. Det är mycket operativt och se till så vi gör ett bra jobb. Ambitionen är att så många som möjligt ska vara på den här festen.

Känner du någon press när det blir så mycket fokus?

– Nej, visst man kan oroa sig för saker som kan gå fel, men det gör jag inte. Jag känner ingen annan press än att det ska bli en bra upplevelse.

Kan du beskriva vad en sådan här stor pott betyder för både spel- och travintresset i Sverige?

– Vi har en hård kärna av spelare och sportentusiaster som följer oss varje lördag. Det viktiga som multijackpotten bidrar med är att vi kan få in fler i den gemenskapen. Det kan vara alltifrån de som kanske varit med oss någon gång, eller de som aldrig varit med. Och det gäller ju både spelet och minst lika mycket sporten.

Hur kommer du själv följa omgången?

– Jag hade helst deltagit live i Eskilstuna på festen, men tyvärr, av jobbskäl och att jag ska vara chaufför på mina barns idrottsaktiviteter, så kommer jag inte kunna det och följer det på TV4 och atg.se.

V75 på lördag har spelstopp klockan 16.20. Som vanligt får du de heta uppsnacket och bästa tipsen i Trav365:s livechatt med start klockan 15.00 på lördag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN