Då kan fansen få se Maharajah igen

TRAV

Stjärnhästen Maharajah har inte startat sedan segern i Prix d'Amerique i vintras.

Men nu laddas hästen för comeback i höst.

– Vi tränar på för att han skall kunna komma ut igen någon gång i oktober, säger Stefan Hultman till Travkompaniet.

Planen var att Prix d'Amerique-vinnaren Maharajah skulle ha startat i våras, först på Bollnäs och sedan i Olympiatravet.

Men tränaren Stefan Hultman bestämde sig för att ställa in tävlandet för stjärnan fram till hösten.

Håller igång på vattenbandet

Nu berättar tränaren på Travkompaniets hemsida att hästen tränas på hemma på gården och allt går bra.

 – "Marre" ser jättefin ut och nu tränar han på i backen. Visst är han tjock om magen men han är spänstig och det märks verkligen att träningen på vattenbandet gjort nytta. Trots att betäckningsarbetet varit ganska intensivt eftersom det glädjande nog varit så stort intresse för honom i aveln, så har han kunnat hålla igång på vattenbandet på ett skonsamt sätt. Det känns överhuvudtaget så otroligt bra, mycket lugnare för vi ligger tidsmässigt på det mycket bättre än vad det till exempel gjorde förra året. Nu fortsätter vi att träna på för att han skall kunna komma ut igen någon gång i oktober, säger Stefan.

”Lika bra”

Siktet är inställt på Paris i vinter.

– Jag är väl korkad men jag är övertygad om att han skall vara lika bra i vinter som han var förra året. Får han bara nu hålla i sina ben så tror jag förutsättningarna är stora för det. Psyket har han för att fortsätta att tävla, han har ett psyke som jag aldrig varit med om maken till, säger han.