”Det där är bara löjligt snack”

Av: Michael Carlsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

I en artikel på Trav365 kritiserade Ove A Lindqvist stortränarna i södra Sverige.

Han tycker att de bara gnäller och tänker på sig själva.

Kari Lähdekorpi var utpekad som värst och nu slår han tillbaka.

– Det där är bara löjligt snack. Ove får flytta dit möjligheterna finns. För möjligheterna kommer inte till Ove, säger Lähdekorpi.

Kari Lähdekorpi slår tillbaka.
Foto: Kanal75
Kari Lähdekorpi slår tillbaka.

Ove A Lindqvist hävdar att det är mycket illa ställt med norrlandstränarna. Trots att han själv är flerfaldig champion och har kört in tre miljoner kronor håller han på att gå omkull ekonomiskt. Lindqvist överväger att sluta helt med travet och tycker samtidigt att stortränarna i södra Sverige bara gnäller.

– Vi spelar inte på samma villkor som södra och mellersta Sverige. Vi har precis samma kostnader men det är en gigantisk skillnad på prispengarna, säger Ove A Lindqvist.

– Det är alldeles för mycket gnäll bland stortränarna. Värst är Kari Lähdekorpi som ständigt gråter ut i pressen. Jag är besviken över att de bara tänker på sig själva hela tiden. De ser inte till det stora hela och att svensk travsport ska finnas i HELA landet.

– De snackar om att V75 inte ska köras i Norrland för att det är så långt att resa. Men herregud, för oss här uppe är det vardagsmat att resa långt. Och man kan ju vända på det och säga att vi alltid får åka jättelånga sträckor när V75 mest går i södra Sverige, säger Lindqvist.

Lähdekorpi upprörd

Kari Lähdekorpi blir upprörd när han får höra talas om anklagelsen. Halmstadtränaren menar att det finns bara två saker att göra för Ove A.

– Om man nu vill hålla på med det här så får man flytta dit möjligheterna finns. För möjligheterna kommer inte till Ove A Lindqvist. Det var precis vad jag fick göra när jag flyttade hit från Finland. Och Timo Nurmos höll till i mörkaste Lappland i Finland men dominerar nu på Solvalla, säger Kari Lähdekorpi.

– När det gäller att resa så ser man aldrig några norrlandshästar som startar söder om Stockholm. Och Ove A Lindqvist har väl nästan aldrig kört i södra Sverige. Vi reser ju till Norrland varje sommar och startar många hästar där. Varför kan inte de då resa söderut.

Vad anser du om att Lindqvist tycker att ni bara gnäller och tänker på er själva? Han tycker att du är värst.

– Jag är en av få som verkligen vågar säga vad jag tycker. Jag framför alla andra tränares åsikter som inte vågar säga något. Sedan kommer Ove A Lindqvist och har synpunkter på det. Löjligt.

– Han får väl ta och öppna plånboken och köpa in en massa hästar. Det har jag gjort de senaste 20 åren. Sedan undrar jag om det verkligen är så hemskt som han säger. Vad jag vet så har Bergsåker lika höga prispengar som Jägersro. Och Halmstadtravet har inte högre förstapris än Umeå.

–Jag kan förstå att de tränare som bara tar 220 kronor i avgift varje dag inte får det att gå ihop. Jag fattar inte varför de inte debiterar mer. Själv tar jag 310 kronor om dagen men det kommer jag att höja nu. Jag är tvungen för bara själva tränarrörelsen hos mig går också med förlust, säger Lähdekorpi.

Har du också behövt gå ut i skogen för att jaga mat?

– Det var mycket knapert när jag var i Finland. Då fick jag också ut och jaga efter mat. Men jag gjorde något åt saken och flyttade till Sverige.

Publicerad: