Kjell, 56: Så ska jag fixa miljonutdelning

TRAV

För några månader sedan var han uträknad och karriären hotad.

Nu är Kjell Brandts ögonsten Poppes Fighter tillbaka – och kan ordna miljoner på V64.

– Det såg mörkt ut i somras, men nu känns han jättefin, säger Brandt inför onsdagens start.

Förra veckans V64-omgång blev enkel och det innebär jackpott till denna veckas tävlingar. Elva miljoner ligger i sexrättspotten och en av tränarna som kan fixa miljoner är Kjell Brandt. Solvallatränaren har skrällt tidigare på Solvalla. För några månader sedan vann han med Middle East till chockodds på banan och ordnade miljonutdelning på V64-spelet.

Den här veckan plockar Brandt ut sin favorithäst, den nioårige valacken Poppes Fighter, i V64-5 med 60 000 kronor i förstapris. Hästen återkommer efter nästan ett halvårs vila och inleder från spår sex bakom startbilen.

Men för några månader sedan trodde Brandt inte på comeback för hästen. Då stod han skadad och karriären var hotad.

– Han fick en känning i ett framben i somras, känningen kom redan i januari egentligen och sedan har det gått fram och tillbaka. Sen i somras blev det riktigt dåligt och det såg mörkt ut ett tag då han gick på bete. Men nu har han sett fin ut hela hösten och tränat på bra och känns jättefin, säger Kjell Brandt.

Utdömd som unghäst

Poppes Fighter har under hela sin karriär, bortsett från en kortare period hos Åke Svanstedt, tränats av Kjell Brandt. Hästen har gjort över 100 starter och tjänat 870 000 kronor. Någon ingen kunde tro när hästen var yngre.

– Han har gjort det fantastiskt bra med tanke på sina förutsättningar, det är en speciell häst som ligger mig varmt om hjärtat. Det var ingen som trodde att han skulle kunna springa in så här mycket pengar. Han var nervig, het och en dålig travare som ung. Han ville springa, men kunde inte. Det var först som femåring som han började fungera skapligt. Nu är han jättefin och kan springa utan käk, det kunde ingen någonsin tro.

Kan han skrälla och ordna miljoner på V64?

– Nja, jag skulle gärna önska de men jag tror inte det imorgon. Jag kommer säkert bli hängande och får nog backa. Det skulle vara otroligt han vann efter fem-sex månaders frånvaro, men man ska aldrig säga aldrig. Får han några lopp i kroppen kanske han kan räcka, han har överraskat mig förr. Det blir nog Dear Jackie till ledningen och inget tempo, det är risk för det, säger Kjell Brandt till Trav365.