Tomas Brolin hjälte i Elitloppsfotbollen

Foto: Stjärnspäckade Brolin Allstars blev de historiska första vinnarna av Elitloppets egen fotbollsturnering Coupe du Ronde.
TRAV

Trav och fotboll i perfekt symbios.

Efter mycket skratt, dribblande, tacklingar, hejarop, ett par skador och en dramatisk straffläggning stod Brolin Allstars som historiska premiärvinnare i Coupe du Ronde på Östermalms IP.

De tolv coacherna hade lyckats väl med värvandet inför den nyinstiftade fotbollsturneringen i samband med Elitloppet. Förutom alla travpersonligheter som fanns på plats vimlade det av kända ansikten i fotbollsmundering.

"Värst" var vinnarlaget där Tomas Brolin skaffat sällsynt teknisk kompetens på kanterna tack vare forna landslagskollegerna Jesper Blomqvist och Anders Limpar. Kryddat med ett bollgeni som Jan-Ove Waldner, backklippan Thomas Bodström, i luften oslagbare Patrik Sjöberg och en irrationell Dr Alban på topp så räckte det hela vägen utan att Tomas Hanzon behövde filma till sig några domslut.

Om VM-domaren Peter Fröjdfeldt nu gått att lura vill säga...

– Eftersom det är första året vi kör visste man inte vad det skulle bli, men det känns att det flyter på jäkligt bra. Vädret hade vi ju tur med också, konstaterade Brolin halvvägs in i turneringen som han själv hjälpt till att arrangera.

Och som i fornstora dagar såg Tomas Brolin senare till att bli matchhjälte - nu i rollen som målvakt. I finalen mot Robert Berghs "Norrlaget" svarade han för ett par avgörande räddningar och överglänste sedan GIF Sundsvall-målvakten Fredrik Sundfors i straffläggningen.

Kenneth skadad men glad ändå

Men när viljan överträffar det kroppen orkar med kan det gå illa ibland. En avsliten hälsena var den svåraste skada som konstaterades av matchläkaren och massörteamet fick jobba för högtryck hela dagen.

Även forne VM-hjälten Kenneth Andersson råkade illa med en rejäl smäll kindbenet.

– Det gör lite ont så jag får nog undersöka det ordentligt i morgon. Men annars hade jag jäkligt kul och allting kändes väl genomfört. Jag har varit med på liknande saker tidigare och det är lätt att det strular när man gör något för första gången, konstaterade Andersson som spelade i Travrondens lag och fick två möjligheter att demonstrera sin berömda målgest med pistolerna.

Som ambassadör för Mustaschkampen mot prostatacancer - dit överskottet för turneringen skänks - hade han en viktig roll även utanför planen.

– Hur mycket pengar det blir vet jag inte ännu, men vi hade över 10 000 kronor innan turneringen ens hade startat så jag hoppas att det blir mycket.

Kör nästa år igen

Och mer kan det bli under kommande år. Så gott som alla de inblandade var överrens om att Coupe du Ronde kommit för att stanna.

– Vi kommer att göra om det här nästa år, definitivt. Det finns vissa saker att förbättra, det finns det alltid, men alla har varit jättenöjda och det var vår målsättning, lovar Johan Lindberg på Kanal 75 som varit en av hjärnorna bakom projektet.

Robin Johansson/Kanal 75