– Större skrällar har vi sett vinna

TRAV

Maharajah vs Iceland.

Det är superduellen alla pratar om.

Men Johan Untersteiner kan stjäla hela showen – med superskrällen Colombian Necktie.

– Det är klart att det finns chans, större skrällar har vi varit med om, säger Untersteiner.

På onsdag möts två av landets bästa hästar på Solvalla. Det handlar om elitloppsvinnaren Iceland och derbyvinnaren Maharajah som gör upp om 125 000 kronor i Gösta Nordins lopp som går som V64-3. Båda hästarna matchas mot Prix d'Amerique och hästarnas tränare ligger mycket lågt och lägger över all press på sin motståndare.

Stefan Hultman tror på Iceland – Stefan Melander tror på Maharajah.

Johan Untersteiner kör superskrällen Colombian Necktie i loppet och då de värsta motståndarna ligger lågt kanske han kan sätta dit sin styrning?

– Iceland och Maharajah höjer sig över de andra, men det är klart att chansen finns. Större skrällar har vi varit med om. Men ska vi vara realistiska så slår han ingen av dem, säger Untersteiner.

Hur är läget med hästen?

– Det verkar bra med honom, han var dålig i Gävle men hade en infektion i kroppen då. Han hade stått över lite inför Halmstadstarten men jag tyckte att han gick bra då och vann klungspurten. Det var en bra insats.

Taktiken klar

Med enbart sju hästar i loppet på onsdag är det upplagt för Iceland i ledningen och Maharajah utvändigt. Och Johan Untersteiner har taktiken klar för sig.

– Jag har en taktik klar för mig, sen får vi se om den funkar. Det går väl att läsa vad de andra hästarna borde göra. Iceland körs till spets med Maharajah utvändigt, jag får väl backa och ta rygg på Maharajah. Jag kan ta ryggen på Iceland också, men det är lite mer långsökt att komma dit.

Om vi kör loppet 100 gånger, hur många gånger vinner Colombian Necktie då?

– Ja, han vinner något i alla fall.

Vem tror du vinner?

– Maharajah är nog bättre men frågan är om inte form och läge ger fördel till Iceland. Jag tror att han vinner samtidigt som jag inte blir förvånad om Maharajah vinner.

Ni har sex hästar till start inom V64:an, bästa chansen?

– Det får vara Felix Vingboons (V64-4) om han sköter sig från start. Han är stark men det är galopprisk. Det är synd på läget för Steppng Space (V64-6), men samtidigt ska det bli kul att köra henne bakifrån, säger Johan Untersteiner till Trav365.