Tränaren: De har toppchans

TRAV

Lutfi Kolgjini har stallet i högform.

I kväll startar han två hästar på Solvalla – som har mycket bra vinstchans.

– Jag har två toppchanser, säger han.

Seger i Kungapokalen med Sebastian K. på Åby förra torsdagen. Seger i Megaman Cup på Bjerke med Garland Kronos i söndags.

Lutfi Kolgjinis stall har bra form för dagen och i kväll kan det bli nya segrar – på Solvalla.

Jägersrotränaren skickar upp två hästar till huvudstadsbanan och det är hästar med bra chans. I V64-1 har han mycket talangfulle Kaffir Face som jagar tredje raka segern. Men det är inte chefen själv som sitter i vagnen. Johnny Takter får förtroendet.

– Det är bara bra med honom och han sköter jobben helt normalt. Han är väldigt fin och lugn här hemma och det har lossnat för hästen. Johnny var väldigt nöjd med honom senast och det är en riktigt bra häst. Ingen dålig häst springer de tiderna han har gjort, säger Lutfi Kolgjini.

– Det är givetvis en bra chans. Han tävlar mycket emot sig själv även om Johan Lejons häst är jättefin. Men det är årsdebut på hans häst och jag tror Kaffir Face har toppchans men det är alltid tufft att spika treåringar.

”Underskattad”

I den tredje V64-avdelningen kommer nästa Kolgjini-häst ut. Det är Knowledge Face. Hästen har varit bra i Danmark och i dag är det Björn Goop som svingar upp bakom.

– Det är en bra och underskattad häst som gick nytt banrekord senast och bollade med de bästa danska treåringarna. Hon gick en bra tid och spår ett är bra. Hon öppnade väldigt bra i Danmark senast och får hon ledningen får han nog köra där.

– Hon är stark och tål att gå och hon biter ifrån sig bra. Hon har toppchans precis som min andra häst.