”Han är värd en plats i Elitloppet”

Foto: Triton Sund med tränaren Stefan Hultman, skötaren Lisa Aspman och kusken Örjan Kihlström.
TRAV

Efter den tunga inledningen av året tog Triton Sund revansch då han vann gulddivisionen på Dannero.

Nu vill tränaren Stefan Hultman se sin häst i Elitloppet.

– Jag tycker att han är given där, säger Hultman till Trav365 efter loppet.

Stefan Hultmans nioårige stjärna Triton Sund har haft en tung inledning på året. Hultmans häst har inte presterat på topp i loppen och inför V75-starten på Dannero var det många som var tveksamma på hästens form.

Men Triton Sund tystade kritikerna och var överlägsen i gulddivisionen med 150 000 kronor till vinnaren.

Triton Sund, som startade från spår tre bakom startbilen, fick en bra inledning och satt efter några hundra meter i ledningen tillsammans med sin kusk Örjan Kihlström.

Väl i ledningen var loppet över.

Kihlström lättade lite på tömmarna med 300 meter kvar och Triton Sund stack då undan till en överlägsen seger på den mycket fina segertiden 1.11,9.

”Kan bara älska honom”

Efter lopp var tränaren Stefan Hultman glad och lättad.

– Man kan bara älska den här hästen. Han gör alltid sitt bästa och det var otroligt roligt och skönt att se honom så fin idag, säger Hultman till Trav365 i bilen på väg hem från Dannero.

Hultman fortsätter:

– Jag har medvetet inte haft honom i form i början av året utan meningen var att formen skulle komma till Olympiatravet. I Olympiatravet hade han en halsinfektion men jag har faktiskt inte varit orolig någon gång. Jag vill inte låta kaxig men hästen har känts så oerhört fin hela tiden och ingenting tyder på att Triton ska vara sämre i år.

”Lätt att nedvärdera honom”

Efter den imponerande segern på Dannero vill nu Stefan Hultman se sin häst i Elitloppet. Förra året slutade Hultmans häst femma i finalen.

– För att vinna Elitloppet måste man ha en häst som är stark och det är Triton Sund. Han var inte långt efter Torvald Palema förra året och min häst duger i alla sammanhang. Triton glöms ofta bort och man har lätt att nedvärdera honom, men jag tycker att han är värd en plats i Elitloppet nu. Hur många svenska hästar är bättre än honom?

– Jag förstår att det är spännande med olika hästar man inte känner till i ett Elitlopp, men det finns inte många hästar som är bättre än Triton Sund, säger Stefan Hultman.