”Man får hoppas att äpplet inte faller allt för långt från trädet”

Hon har över en del av pappas miljonverksamhet

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: World Class Trotting
Nancy Johansson

Jimmy Takter, 58, har varit en maktfaktor i den amerikanska travsporten – men väljer nu att sluta.

Då tar dottern Nancy Johansson, 36, över en del av verksamheten.

– Jag ser det mest som en utmaning, säger hon.

Jimmy Takter har haft en fantastisk karriär i USA och har varit en av de bästa travtränarna – varje år. De senaste fem åren har han dragit in över 500 miljoner kronor till stallet – och vunnit storlopp på löpande band.

Men i början av december valde Takter att sluta – efter 30 års hårt slit.
– Jag hade inte så mycket tid med mina egna barn, nu har jag sju barnbarn och får en andra chans, har Jimmy Takter tidigare berättat för Trav365.
Men Jimmy Takters miljongård Millenium Farm kommer fortsätta existera, där huserar bland annat Jimmy Takters dotter Nancy Johansson – som kommer ta över en del av pappas verksamhet.

Nancy Johansson går mot sitt bästa år någonsin som travtränare, det tidigare rekordet i inkörda prispengar på drygt 16 miljoner kronor slås med drygt fyra miljoner kronor i år.

”Hoppas kunna bygga vidare på det”

Nancy Johansson har att brås på, milt uttryckt, med pappa Jimmy Takter, farbror Johnny Takter och farfar Bo William Takter.

 – Det viktigaste jag lärt mig av Jimmy är att man måste jobba hårt. Du kan köpa världens bästa häst, men gör du inte jobbet kan det vara världens sämsta häst. Sedan kanske många som inte känner mig tror att man får mycket gratis. Men folk som känner min pappa vet att han inte ger bort något gratis, säger hon till SportExpressen.  

På Millenium Farm i New Jersey tar hon över ett 15-tal hästar från Jimmy Takter.

– Jag ser det mest som en utmaning. Det är tråkigt när en så framgångsrik karriär som pappas tar slut, men jag har haft rätt bra framgångar själv så jag hoppas kunna bygga vidare på det. Man får hoppas att äpplet inte faller allt för långt från trädet, säger Nancy Johansson till tidningen.

”Haft en fantastisk karriär”

Men även om Jimmy Takter valt att sluta och vill lägga sin mesta av tid på annat än det han gjort de senaste 30 åren, lär han även framöver ha ett finger med i spelet.
– Jag har haft en fantastisk karriär, men man behöver inte köra till man är helt slut. Jag har turen med bra ekonomi och kunna avsluta i relativt ung ålder. Det är en krävande sport! Jag hoppas det blir en del resande också.

– Jag tycker om hästarna, men tävlandet har tagit hårt. Om jag känner för att köra häst så har jag ju hästar på min farm och att hjälpa Nancy kan hända, berättade Jimmy Takter för Trav365 i början av oktober.

Nancy Johansson ser fram emot kommande tävlingssäsong, med sitt rekordår i ryggen.

– Jag tycker det ska bli spännande. Vi har en väldigt spännande grupp med ettåringar, plus några hästar som fyllt tre år som jag tar över från pappa. Det ska bli kul att tävla med dem nästa år. Hästar som i år visat att de kan tillhöra toppen. Sedan får man göra sitt bästa. Får man ut det bästa av varje individ har man gjort ett bra jobb, säger hon till SportExpressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN