Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Gävle torsdag 8 december.

Spelstopp V64 19.25 DD 20.53 TV 4 Sport 21.30 ATG24 18.00

✓ DD-1:

Rankning: 10–1–7–9–6–3–8–2–4–5.

Kommentar: Research öppnade bra senast. Men det var det enda som var bra med honom, det och att kusken insåg att det var något fel på Research och slutade köra på ­honom när hästen gick från ”allt normalt i ledningen” till att vara dyngslagen på några steg. Han fick tio dagars start­förbud efter den starten och kanske hade det varit tillfälle att i samband med det ge honom en längre vila, han känns väldigt svårbedömd inför vad som normalt sett skulle vara en väldigt passande uppgift. I stället tipset till Topgear som var med i ­samma lopp som Research senast och visade hygglig form utan att fortsatt vara på topp. Men han går alltid med skor Top­gear (vilket för övrigt Research också gör).

✓ DD-2:

Rankning: 8–1–9–4–10–7–6–11–5–2–3–12.

Kommentar: Tunn sportslig klass och öppet, känns det som när Annie Oakley Zenz dragit det sämsta läget. ­Raise­yourglass är intressant från ett bra spår. Har öppnat bra i voltstart. Gör det med bil också?

✓ DD-systemet 8 rader

DD-1: 10–1–7–9.

DD-2: 8–1.

✓ Vem tar spets?

DD-1: J.L.Buv är snabb ut och säkert intresserad av att ­kunna överflygla Research eftersom det gynnar stall­kamraten Topgear om Research blir av med ledningen.

DD-2: Cocktail Chip har visat rätt så bra startsnabbhet där många har ringa erfarenhet av bilstart. Vi är inne på att ­Raiseyourglass kan öppnat fort.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Research.

DD-2: Divine.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel