Tränaren: ”Vill vinna Elitloppet nästa år...”

TRAV

Pinkman segrade i Fyraåringseliten – vill starta i Elitloppet nästa år

1 av 3

Pinkman vann Fyraåringseliten efter en svettig insats.

Men kusken Yannick Gingras fick kritik för en aggressiv drivning av sin häst.

– Det var hårdare i mål än jag hoppades, säger Yannick Gingras.

Fyraåringseliten var på förhand ett superlopp – och loppet gjorde ingen besviken. Hambletonianvinnaren Pinkman kördes resolut till ledningen av Yannick Gingras i en tuff öppning. Värsta konkurrenten Uncle Lasse hamnade en bit bak från sitt startspår. In i sista sväng såg det ut som krafterna tröt för Pinkman, men hästen kämpade storstilat och höll knappt undan för en ettrigt spurtande Uncle Lasse och Örjan Kihlström.

– Den här jublande publiken är underbar. Det finns stora lopp, men det finns ingen publik som den här. Jag såg Örjan komma så jag hade fullt upp med att hålla honom ifrån mig. Det var hårdare i mål än vad jag hoppades, men jag väntade på att mållinjen skulle komma, säger Yannick Gingras.

Även tränaren, svensk-amerikanen Jimmy Takter, var överlycklig över segern på tiden 1.09,9.

– Hästen är inte riktigt i toppform, men vi vann ändå, jättekul. Det är en underbar publik, det berättar jag för alla i USA. Jag hoppas kunna komma tillbaka nästa år och vinna Elitloppet. Jag vill tacka Karl-Erik Bender för att han ordnade med direktflyg för de amerikanska hästarna, säger Jimmy Takter.

Men efter loppet fick Yannick Gingras kritik för en drivning som mer hör hemma i USA än i Sverige.

– Det såg inte bra ut, det här vill man inte se i Sverige, sa experten David Neeves i ATG-live.

Maths Nilsson