”Finns många bra spikförslag i kväll”

Foto: Claes Appelberg hos Ciggarimport
TRAV

Claes Appelberg har spelat in 45 miljoner kronor på trav – på två år.

Under onsdagen kommer V86 till hemmabanan Vaggeryd och då hoppas han på nya vinster till Cigarrimport.

– Det finns många bra spikförslag i kväll, säger Claes Appelberg till Trav365.

Claes Appelberg äger och driver Cigarrimport i Jönköping.

Butiken är känd för sina spelvinster på trav och bara de två senaste åren har Claes Appelberg spelat in 45 miljoner kronor till sina kunder.

Bara ett ”stenkast” från Cigarrimport ligger Vaggeryd – travbanan som arrangerar V86-tävlingar under onsdagen.

Claes Appelberg har ställt in siktet på nya miljonvinster.

”Mycket publik”

– Jag tycker det finns ganska många vettiga spikförslag i kväll, det gäller bara att få till det. Tre spikar tycker jag att man bör ha när man spelar V86, för att kunna få med en hel del hästar i de övriga loppen, säger Claes Appelberg till Trav365.

Vad säger du om Vaggeryd som travbana?

– Spets är guld värt på Vaggeryd, det är dåligt doserat i sista sväng och sitter du en bit bak så hinner du sällan fram. Det är allt som oftast de främsta positionerna som vinner loppen. I övrigt är det en trevlig bana som det brukar vara mycket publik på, framför allt en kväll som denna när det är V86 och bra kvalitet på både hästar och kuskar.

”Alla fem bra spikar”

Vad har du för spikförslag?

– Jag tror att 1 Jetta Palema (V86-2), 2 Sahara One (V86-5), 6 Venkatesh (V86-6), 1 Castor Boko (V86-7) och 1 Talassio (V86-8) alla fem kan vara spikförslag i kväll, det gäller som sagt bara att komma rätt på det. Jetta Palema tror jag leder från start till mål, Venkatesh bör väl bara vinna ett sådant här lopp då han möter flera klasser sämre motstånd än normalt, och gör Sahara One om det loppet från senast när han galopperade på en 11,5-tid så blir han svårslagen.

Vad har du för drag att bjuda på?

– V86-1 tycker jag är ett öppet lopp och där är 14 Light Brodde min förstahäst, det är en häst som har vunnit på V75 och som nu har fått lopp i kroppen efter uppehåll, och till väldigt låga spelprocent är han intressant. Sedan är V86-4 ett öppet stolopp, om inte 1 Far Far Away med lopp i kroppen och bra utgångsläge är den enkla lösningen, säger Claes Appelberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86