Succékusken: ”Det finns inga spärrar”

Publicerad 2016-11-23

Har kört in över 9,2 miljoner – men känner ingen press Så firar han framgången

Ulf Eriksson närmar sig tio miljoner inkört som kusk under 2016. Under onsdagen kör han tre hästar på V86 på Solvalla.

Han har slagit sitt personliga rekord och kört in över nio miljoner kronor.

Hur Ulf Eriksson, 52, firar framgången?

– Jag bjuder kollegorna på en Ålandskryssning i mitten av december, säger kusken.

52 år gammal – och ett rekord. Ja, det är precis vad Ulf Eriksson från Bollnäs har lyckats med under 2016.

Hittills har han som kusk kört in över 9,2 miljoner kronor. Det är tre miljoner mer än under fjolåret.

Han får dessutom köra bättre och bättre hästar åt allt större tränare. Huvudpersonen själv tar framgången med ro.

– Det började bra redan i våras då jag fick köra lite åt Robert Bergh och vann lite lopp. Sedan har det varit lite slumpmässigt, många av toppkuskarna har varit upptagna och jag har fått köra hästar som är i bra form, säger han ödmjukt till Trav365.

Är det så enkelt alltså, att du får köra hästar som är i form?

– Jag har ju hållit på så länge med det här nu och man får mer och mer rutin på att köra bättre hästar och det blir lättare att förvalta chanserna.

”Finns inga spärrar”

Och framgången verkar inte sätta någon speciell press på Eriksson och han märker heller inte av att han bemöts annorlunda av kollegorna, trots miljonframgången.

– Jag kan inte påstå att jag bemöts på något annorlunda vis nu, jag hållit på så länge och har aldrig haft några problem någon gång med kollegorna, säger Ulf Eriksson och fortsätter:

– Jag har exempelvis inga problem alls med att köra en favorit. När man har hållit på med det här sedan man var liten så finns det inga sådana spärrar.

Jagar magisk gräns

Redan i mitten av november passerade han 100 segrar, där han rankar segern med Ugglor i Mossen, för Jan Olov Persson, på Opland-Biri i Norge som en av de tyngsta segrarna.

– Det var jättekul att vinna åt Persson. Det var det första årgångsloppet jag vunnit och kallblod har ju så hög status i Norge.

Nu jagar Ulf Eriksson den magiska gränsen – att nå tio miljoner inkört innan året är slut.

– Jag vill ju putsa till segerraden och passera tio miljoner. Skulle jag inte göra det så skulle det inte kännas snöpligt, jag har ju redan ökat med tre miljoner jämfört med i fjol.

”Får stå för kalaset”

Förra veckan gav han dock ett löfte till sina kollegor hemma i Bollnäs. Han kommer fira framgången genom att bjuda med sig kollegorna på en Ålands-kryssning i mitten av december.

– Jag får stå för kalaset, och bjuda dem på båt- och bussbiljetten i alla fall, säger han med ett skratt.

Under onsdagen gör Ulf Eriksson ett stopp på V86 och Solvalla, där han kör tre hästar. Ingen av hästarna har fått några perfekta spår där Ulf bedömer 9 Frida Montana i V86-8 som den på förhand bästa chansen.

– Den har gått ganska bra på slutet och vunnit några lopp för Nicklas Westerholm. Det är inte ett helt iskallt läge och kanske den bästa chansen, avslutar Eriksson.

Se nedan för kommentaren om de två övriga V86-starterna.