– Herregud, vi gjorde det igen

TRAV

Spelade in 1,7 miljoner kronor på V75 – klart mest i landet

Foto: När Springover och Joakim Lövgren (bild till vänster) vann V75-7 i Örebro i lördags blev Mohsen Salahshour (till höger i bild) och hans kunder hos Västertorg Spel & Tobak storvinnare på V75

Stort vinstjubel i Uppsala i lördags.

Anledningen: Mohsen Salahshour hos Västertorg Spel & Tobak spelade in 1,7 miljoner kronor på V75 – klart mest i Sverige.

– Vi gjorde det igen, säger han till Trav365.

Spelbutiken Västertorg Spel & Tobak i Uppsala synts frekvent i ATG:s vinstlistor.

Ett par gånger varje år spelar de in miljoner till sina kunder på V75 – och i lördags var det dags igen.

Efter att krutröken hade lagt sig från V75-omgången i Örebro jublades det friskt bland kunderna.

27 kunder får dela på 1,7 miljoner kronor.

”Fantastiskt roligt”

– Ja, vi gjorde det igen, fantastiskt roligt, säger spelbutikens ägare Mohsen Salahshour till Trav365 och fortsätter:

– Det är roligt att vi slår till så här med en större vinst varje år, och det verkar vara någonting magiskt med augusti. Både i fjol och för två år sedan har vi vunnit miljoner på trav, just i augusti. Butiken är känd för det och vi har kunder som kommer hit från alla håll och kanter och inte bara från Uppsala.

Hur såg vinstsystemet ut i lördags?

– Vi spelade med två spikar, Imperator och Springover.

”Gick miste om vinsten”

27 kunder hos Västertorg Spel & Tobak hade köpt in sig i systemet för 344 kronor, och får nu drygt 63 000 kronor tillbaka.

– Det har varit mycket positiva reaktioner, så klart. Alla är glada, alla kommer hit och det här är verkligen roligt. Mina kunder har tålamod, jag har sagt åt kunderna att ha tålamod och de har de också, de litar på mig och vet att vi kommer slå till, och det är viktigt.

Mohsen Salahshour såg de fem första V75-avdelningarna på plats i butiken tillsammans med ett gäng kunder, men åkte hem och såg de avslutande två V75-avdelningarna hemma.

– Jag brukar göra så varje lördag, och det var väldigt nervöst inför sista V75-avdelningen när vi satt kvar med spik på Joakim Lövgrens Springover. Jag visste att vi hade spikat bästa hästen, men det var väldigt nervöst när han satt så lugn i sulkyn men han visste vad han gjorde och när han gick först över mål så var det bara, herregud, säger Mohsen Salahshour och avslutar:

– Det ända är väl att det som vanligt när vi vinner på sommaren var att några stamkunder gick miste om vinsten då de var på semester, men det är så det är och jag gläds oerhört mycket med mina kunder som var med och vann.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel

Trav