Stig H:s hyllning: ’En sanslös gåva’

1 av 2 | Foto: Stig H Johansson.
TRAV

En ny unghästserie på Solvalla värd runt 50 miljoner kronor på fem år.

Det står uppfödaren Margarega Wallenius-Kleberg bakom.

Nu hyllas hon av Stig H Johansson:

– Det är en sanslös gåva.

”Margaretas tidiga unghästserie” – så heter den nya unghästserie som föds i Sverige nästa år.

Satsningen innebär ett tillskott på knappt tio miljoner kronor per år – och då avtalet sträcker sig fram till 2021 handlar det i runda slängar om 50 miljoner kronor.

Initiativtagare: redaren och miljardären Margareta Wallenius-Kleberg – som tillsammans med Menhammar Stuteri, Solvalla och Svensk Travsport drar igång projektet 2017.

”Fått upp hopp”

Proffstränaren Lutfi Kolgjini ser mycket positivt på idén.

– Återigen visar Margareta Wallenius-Kleberg sitt stora hjärta och sin känsla. Det här var verkligen något som behövdes. Jag har mer och mer fått upp hopp om Pokalåret 2018, men den här injektionen 2017 gör att jag vågar tro på en positiv utveckling, har han sagt.

Ny stämmer Stig H Johansson in i hyllningskören.

– Den är naturligtvis fantastisk, skriver han i sin krönika i Sportbladet.

Han fortsätter:

– Jag har pratat med många människor och alla pratar om det här. De, och jag, förvånas inte över att Margareta gör det här. Hon brinner för travsporten och för Solvalla ­naturligtvis. Det är en sanslös gåva hon ger till travsporten och framförallt Solvalla.

”Verkligen storslagen”

– Oavsett om det är Margareta som går in med hela kapitalet, eller om det delas ­mellan henne, Solvalla och Svensk Travsport, så är det hon som har tryckt på knappen och fått igång det här projektet.

Margareta är oerhört viktig för svensk travsport i stort, och för Solvalla i synnerhet. Hennes insats är verkligen storslagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav