Åby Stora Pris 2016

”Har gjort klart med Edström som coach”

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Färgstarka profiler gör upp i Åbys turnering

Summer Meeting Cup – en fotbollsturnering som uppladdning inför Åby Stora Pris.

Det kommer vimla av färgstarka profiler på Åbyvallen under fredagen.

– Vi har gjort klart med Ralf Edström som coach, berättar Andreas Andersson på FM Reklam.

På lördag avgörs storloppet Åby Stora Pris på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg – där vinnaren kan kamma hem två miljoner kronor.

Som uppladdning inför lördagens stora travfest arrangerar Åbytravet en fotbollsturnering – Summer Meeting Cup som avgörs på Åbyvallen under fredagseftermiddagen, bara ett stenkast från Åbytravet.

Och det kommer vimla av färgstarka profiler i den prestigefyllda fotbollsturneringen.

”Har en sejour i Leicester”

Åtta lag gör upp om titeln, och det är travbanorna Åby, Bjerke, Halmstad, Jägersro, Charlottenlund och Axevalla som deltar med varsitt lag, samt FM Reklam och det lokala laget ”Kråkan Boys”. Landslagsikonen Teddy Lucic har värvats in i Åbytravets lag, vilket Expressen tidigare berättade. Nu avslöjar FM Reklam några av sina profiler.

– Vi har värvat in Ralf Edström som coach, och han kommer att assisteras av en tränare som tagit guld i Allsvenskan, vem det är avslöjar vi inte ännu, berättar Andreas Andersson och fortsätter:

– Sedan har vi gjort klart med L-G Carlstrand, som faktiskt har en sejour i Premier League och Leicester.

I övrigt är Andreas Andersson hemlighetsfull beträffande sitt lag.

– Laget släpps en timme före match, vi spelar första matchen vid 16.30-tiden under fredagseftermiddagen. Men vi har spelare som gjort matcher på Olympiastadion i Rom och Allsvenska profiler jobbas in i det sista.

Adrian svarar

Undertecknad har fått höra att ni satsar extra hårt på den här turneringen efter en gliring av Adrian Kolgjini att ert lag endast skulle bestå av gamla gubbar?

– Haha, det vet jag ingenting om, men vi går inte in i en turnering för att förlora. Vi kommer också ha med två tjejer i laget där två stycken spelar hela tiden, vi tycker att det är rimligt, säger Andreas Andersson och avslutar:

– Vi kommer ha en gemensam lunch och team building på Åbytravet under deras lunchtävlingar på fredagen, där är det pytt i panna som gäller. Tydligen kör IFK Göteborg pytt i panna vid deras segerbankett när de tagit SM-guld, så vi tar efter det.

Adrian Kolgjini, som kommer spela för Jägersro tillsammans med lillbrorsan Dante Kolgjini, ser fram emot fotbollsturneringen.

– Det ska bli jävligt kul, i vårt lag är det förutom jag och brorsan en kompis till mig som är delägare i Mosaique Face, och sedan ett gäng outsiders. Vi får se hur långt det räcker, men brorsan är jävligt vass och satsar på fotbollen, just nu går han Jonas Therns fotbollsakadami.

Hörde att du hade lämnat gliringar till FM Reklam inför turneringen?

– Ja, vad håller de på med, värvar in en massa gubbar. Vi har värvat in unga grabbar med fart, de har värvat in en massa fartlösa. Hoppas det är vanligt gräs och inte konstgräs som underlag, så man kan glidtackla de som sticker in benen i första sväng, säger Adrian Kolgjini.

Förutom bröderna Kolgjini kommer bland annat travprofilerna Johan Untersteiner, Stefan Persson och Carl Johan Jepson att delta

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åby Stora Pris 2016

Trav