”Den här hästen ska bli min död”

1 av 2 | Foto: Maharajahs tränare Stefan Hultman kunde inte hålla tillbaka tårarna efter segern i den tredje V75-avdelningen.
TRAV

Nu stiger temperaturen inför Prix d'Amérique.

Maharajah laddas mot superloppet – om tränarens nerver håller.

– Min fru säger att den här hästen ska bli min död, säger Stefan Hultman.

Tidigare i veckan gav Raja Mirchi klart besked i en enkel seger: hästen laddas mot monsterloppet Prix d'Amérique som avgörs om fem veckor.

Under lördagen tändes ytterligare ett svenskt Pda-hopp: Maharajah.

Hästen, som tidigare varit med i loppet två gånger med en andraplats efter Ready Cash som bästa resultat, imponerade stort när han vann gulddivisionen. Nu hoppas både Stefan Hultman, svenska folket och travexperterna att hästen ska kunna vara med i Pda sista söndagen i januari.

Mardrömslik inledning

Trots en mardrömslik inledning i femtespår i första sväng och en forcering fram till ledningen efter 700 meter kunde Maharajah vinna loppet - mycket enkelt – och väldigt övertygande.

Efter loppet var tränaren Stefan Hultman rörd till tårar.

– Frun har sagt att det ska bli min död att jag har en sådan här häst. Man går in för det lite för hårt, det var lite tryck i han i dag, fan vad skönt.  Det är många som gillar den här hästen trots allt, han kanske inte är så dålig trots allt, sa Hultman om sin revansch.

”Hygglig form”

Kommer ni att satsa mot Prix d'Amérique nu?

– Vi ska starta den 26:e december i V75-finalen, sedan är det guldlopp den 11 januari på Solvalla, sedan kan vi snacka...

Även kusken Örjan Kihlström var nöjd med Maharajah:

– Han är inte lika bra som när han är som bäst, men han har hygglig form och den är på väg. Det var ett jättebra besked det här.

Trav365