Experten: ”Jag är lite sjuk i huvudet”

Foto: Rickard Hansson.
TRAV

Han kom bland de sista i fjolårets upplaga av tipstävlingen VM i V75.

Hur experten Rickard Hansson började årets VM? Med nytt fiasko – och endast ett rätt av sju möjliga.

Just nu ligger han på plats 27 681.

– Ja, usch, jag var usel i fjol också. Det är ingen bra PR precis, säger han till Trav365.

Travexperten Rickard Hansson har ett fanatiskt intresse för sporten och har även visat sig vara en skarp travtippare.

Tidigare har han vunnit V75-ligan åt Svenska Dagbladet och själv har han vunnit flera storvinster.

För drygt ett år sedan var 22-årige Hansson hjärnan bakom en vinst på 4,5 miljoner kronor i spelbutiken Eskils Tobak i Helsingborg.

”Jag är för dålig”

Men när det gäller spelbolaget ATG:s tipstävling VM i V75 knyter det sig fullständigt för tipstalangen. Under fjolårets upplaga floppade han totalt och placerade sig bland de sista.

– Ja, usch, jag var usel i fjol också. Det är ingen bra PR precis. Faktum är att jag är inne i en dålig period, jag är för dålig för dagen helt enkelt, men så är det för alla ibland, säger han till Trav365.

”Lördagen var extrem”

I lördags var första omgången av årets upplaga, och man kan väl säga att Hansson tog vid där allt slutade förra året.

Han mäktade bara med att få ett rätt på V75 och ligger just nu på plats 27 681 i tävlingen. Bakom sig har han i princip bara de som glömde att lämna in sina spel i lördags och blev ”nollade”...

Vad säger du om omgången i lördags?

– För mig var det svåra vinnare rakt igenom. Så är det ibland, men den här lördagen var extrem. Men när 1.12,9/1640 räcker till i Silverdivisonen, med tanke på alla dessa galna tider som råder, ja då är jag helt offside. Man ska inte kunna få bluffa bort V75-lopp så. Det var överlag dålig klass i helgen med många underprestationer och märkliga taktiska manövrar, enligt mig – men så landade jag ju på ett rätt, så alla andra hade ju räknat ut det betydligt bättre än mig.

– Jag får finna mig i att bli hånad. Jag själv är ju lite av en spjuver, och inte sen att pika andra, emellanåt och då får man ta lite pikar, fortsätter han.

”Får leva med att bli häcklad”

Hansson har gjort sig känd som en fräck spelare som inte drar sig från att rata stora favoriter. En taktik som inte riktigt går hand i hand med tänket V75-VM.

– Jag är lite sjuk i huvudet som spelar för att bli miljonär i en tävling där mest antal rätt räknas. Det går inte att hitta enprocentare, som vinner, som Bagley, varje vecka men ibland händer det. Tyvärr söker jag frenetiskt efter dem vecka ut och vecka in.

– Hade V75 körts på Åby och Berlin-Mariendorf hade konkurrenterna inte varit lika flabbiga, nu får jag leva med att bli häcklad i ett gäng veckor. Det går nog över. Man kan ju vända på det; folk ser stor prestige i att slå mig, alltså tycker de att jag är ganska bra!? Det är ju hedrande.

På lördag fortsätter tävlingen, har du en spik att bjuda på?

– Ja, jag förstår att 4 Asterix Hornline i V75-2 blir klar favorit. Den tycker jag är chanslös, så den kan ni spika.

Sista chansen att registrera dig för VM i V75 – chans att vinna 250 000 kronor samt en resa värd 50 000 kronor