Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Casper Hedberg.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Två intressanta årsdebuter och en dansktränad med dokumenterad form.

Tipsettan

Vinnalt Herkule rullade över i galopp vid ingången av upploppet

med en framskjuten placering (seger?) inom räckhåll senast. Det är ett litet fält och Flemming Jensen kan leverera den styrning han nästan har patent på vid detta laget; en lugn start, låta hästen springa med i fältets bakre del, och sen när mållinjen dyker upp framför det framrusande fältet som en allt större, snabbt växande fägring, ja, då finns han där ”Ise­mannen” och måttar in en trygg segermarginal. Vinnalt Herkule har spurten för ett sådant upplägg och konkurrenterna lyser det inte form om direkt.  

Motbuden

Freeman T.Porter provade lyckan utanför Sveriges gränser och tävlade mestadels i Frankrike under andra halvan av 2013 och gjorde det med beröm. Det är en riktigt kapabel häst, men han har pausat sedan början av december så formen är dunkel. På ren klass ska han räknas direkt ändå. Caliber T.T. är riktigt snabb ur startblocken och tar initialt ledningen här. Men Fredrik Persson brukar söka ryggar med denna springare och gör troligtvis så här också. Med lucka till slut är Caliber T.T. ett bud.

Skrällbudet

Vad gör Arazi Boko för att ständigt få dessa vedervärdiga spår? Antingen måste han vara djävulen själv eller så är han en av travsveriges mest olycksaliga pållar... Tänk om Daniel Olsson, ödet och årsdebut till trots, satsar framåt och sitter i spets in första sväng?Någon gång måste ju turen vända...

Spetsbuden

Nummer 1 frontar. Släpper sen till 2, 5 eller 8?

! Statistik­vinnaren

Vinnalt Herkule har högst segerprocent.

V86-2

Loppet

Formstarkaste hästen har bästa spåret.

Tipsettan

Utility Bus var det mycket snack om när han startade i V75-finalerna på Solvalla. Då spetsade han och släppte och blev sedan kvar med mycket krafter kvar. Starten innan gick han sig trött i ledningen och fick ge sig sista biten. Så ryggloppet senast kan ha varit välbehövligt och moralhöjande. Läget är perfekt och stallet har hästarna i form. Denna gång har vi svårt att se att ledningen släpps och vi kalkylerar med lening från start till mål.

Motbuden

Milton Zet har fått smyga igång den här säsongen med snälla upplägg. Senast fick han chansen först hundra kvar och sköt till riktigt bra och det känns som om toppformen börjar infinna sig. Leo on Line har gått bra en längre tid. Senast hade han också innerspår och då kunde han inte rå på en undflyende B.B.S.Mandarino från vinnarhålet efter en 09-avslutning och det är ju inget att säga om det. När han var fyra på V75 på Bergsåker i januari fick han aldrig riktigt chansen men såg ut att ha torrt krut kvar.

Skrällbudet

Long Night har vi försökt sätta dit en längre tid. Lite enklare emot denna gång och det faktum att han fått sig en liten pust sedan senaste starten kanske kan få honom att tända till.

Spetsbudet

Utility Bus snor spets före Leo on Line.

! Statistik­vinnaren

Uhlan Noir har högst segerprocent.

V86-3

Loppet

Smålurigt lopp där bästa hästen har sämsta läget. Strecka på lyder rådet.

Tipsettan

Rebus var duktig senast och inte alls långt efter ettan och tvåan i mål efter en stark långspurt. Han går bra både över kort och lång distans så kanske är den aktuella medel­distansen perfekt? Rebus får tipset i ett öppet lopp.

Motbuden

Famous Dream har ingen smickrande rad, men nu går hon går ner i klass och möter enklare motstånd än på länge. Hon är ingen kanon från start, men inte heller långsam. I detta gäng kan det vara läge för ett offensivt upplägg och sitter Famous Dream tidigt i spets så blir hon inte lätt att tas med. Lutfi Kolgjinis stallform har det ordats mycket om. Ludde har pratat om perfekta träningsförhållanden under vintern som en av huvudanledningarna. October Kronos gör årsdebut och måste passas direkt. Han har meriter som duger här.

Skrällbudet

Leader Tom är startsnabb vid laddning. Det kan vara läge att satsa framåt då det saknas startkanoner invändigt. Varför inte släppa till Famous Dream sedan och lifta med till upploppets open strech? Att se Leader Tom som segrare här kanske är en smula långsökt, men han borde åtminstone vara nedplitad på samtliga tvillingkuponger som lämnas in.

Spetsbuden

Leader Tom spetsar och släpper till Famous Dream?

! Statistik­vinnaren

October Kronos har högst segerprocent.

V86-4

Loppet

Fullmatat stolopp. Krävs 11-tid för att vinna?

Tipsettan

Isinbajeva ser ut som hon skulle vilja springa ifrån sig själv om det skulle gå. Sina konkurrenter har hon dock lämnat bakom sig många gånger på sistone. Men det finns andra startsnabba i detta fältet och ledningen är inte given. Det kan rent av bli dödens precis som i förra loppet.

Motbudet

Livacious Lindy är i toppslag för dagen och har redan fyra årssegrar. Mer stark än snabb?

Skrällbudet

Treviere svarade för en grym prestation efter stor startgalopp senast. Visst, man ska hantera upphämtningar efter galopp med viss skepsis, hästens flockbeteende spelar nog in här och viljan att inte hamna på efterkälken gör att hästen ”överpresterar”. Men Treviere har visat form även tidigare och är snabb från start.

Spetsbuden

Många startsnabba: nummer 2, 3, 4 och 7. Curtsy

Hanover är ett okänt kort.

! Statistik­vinnaren

Curtsy Hanover har högst segerprocent

V86-5

Loppet

Vi tror att de som tidigt sitter i den främre träffen gör upp om segern i detta sprinterlopp.

Tipsettan

Mon Petit Cheval är stark och verkar ha den rätta kämpaglöden.

Han har varit väldigt bra i årets två starter och vi tror att han tidigt sitter i spets och då blir han svår att ta sig förbi även om kort distans kanske inte är hans bästa.

Motbuden

Pantarei Ans verkar dock gilla sprinterdistansen och har ett perfekt läge. Får han ryggen på Mon Petit Cheval så blir han giftig till slut då han är en vass spurtare. Speedy Foxy Vicane är svår att taxera. Stoet var riktigt grymt då hon slog många av de bästa kullkamraterna när hon vann på 12,7 på Solvalla från bricka 12.

Skrällbudet

På sistone har segrarna uteblivit för Lucky Sec men prestationerna är fortsatt bra.

Spetsbudet

Mon Petit Cheval har aldrig haft ett så pass lågt framspår bakom bilen men har öppnat bra från spår åtta.

! Statistik­vinnaren

Speedy Foxy Vicane har högst segerprocent.

V86-6

Loppet

Litet, men naggande gott fält. Vid första anblick kändes Panne de Moteur given, men efter en stunds eftertanke känns det inte lika givet. I stort sett alla har kunnande för att få segerdefilera. En eller många.

Tipsettan

Panne de Moteur har årsdebuten överstökad och den klarades av med plus i kanten. Snöovädret charmade ingen, men Panne de Moteurs utstrålning värmde. Från samma läge kom han enkelt till ledningen och fick hålla ett lågt tempo. Avslutningen gick dessto fortare (1.10,5 sista 500 meterna) men segern var säkrare än vad det såg ut och Panne de Moteur hade till synes gott om krafter kvar. Men kommer han till ledningen lika lätt denna gång? Ja, om Erik Adielsson bakom Drillbit Ås väljer att släppa så...

Motbuden

Drillbit Ås lyckades inte försvara ledningen från innerspår senast. Men hon är väldigt snabb ut och borde kunna runda Kaka A.T. till spets. Sen kommer den stora knäckfrågan; släpper Drillbit Ås i sin tur ledningen till Panne de Motuer? Vi tror så. Från vinnarhålet har Drillbit Ås sedan goda chanser att bli tvåa. Körs hon i spets, ja då kanske en tredje häst kan blanda sig in leken och spurta förbi både Panne de Moteur (som då har harvat i dödens) och Drillbit Ås. Vem är då denna tredje häst? Vi letar svaret i närmsta kaffesump för bakom dessa två känns loppet öppet.

Skrällbudet

Reven d’Amour känns som en ständig skräll även om han inte behöver vara det på totalisatorn. Den stora frågan i hans fall har, i  alla fall nu på slutet,

varit om han kan hålla sig till rätt gångart. Det finns utrustningsändringar till denna start (läs Björn Goop) som kanske är försök till ett sådant utfall nu? De gånger han sköter sig har han kapacitet långt utöver de vanliga. Men det handlar om årsdebut så formen är ytterligare ett frågetecken.

Spetsbudet

Panne De Moteur kommer dit tids nog, väl?

! Statistik­vinnaren

Panne De Moteur har högst segerprocent.

V86-7

Loppet

Många formstarka hästar i ett spännande lopp.

Tipsettan

Rue du Bac har faktiskt aldrig vunnit på svensk mark, och senaste segern kom under tvåårssäsongen. Anledningen till att segrarna uteblivit beror dock inte på sviktande inställning tror vi. I stället handlar det om att Rue du Bac fått stångas mot riktigt hårt motstånd. Ta senaste loppet till exempel, då mötte han bland annat kanoner som Rolex Bigi och Nimbus C.D. Dessutom satt han fast och kunde av den anledningen inte utmana. Han kan öppna helt okej och får förmodligen spets eller vinnarhålet. Rue du Bac är en tänkbar spik.

Motbudet

Codebreaker är en tuffing som brukar tas lugnt från start av Flemming Jensen. I sin tidigare regi visade han dock startsnabbhet och han är given andrahäst i loppet.

Skrällbudet

Carlos Santana är i gott slag för dagen.

Spetsbuden

Kan Rue du Bac hålla ut Womanizer N.O.?

! Statistik­vinnaren

Womanizer N.O. har högst segerprocent.

V86-8

Loppet

Jämnt lopp där några av de vi gissar blir mycket spelade återkommer efter paus. Form slår klass?

Tipsettan

Twigs Voici har haft tur i spårlottningen igen. Han är rask ut och kommer han till spets är han hästen att slå. Men Kaiser Broline invändigt är också snabb ut. Om han kommer före i startrusningen, släpper han då ledningen till Twigs Voici?

Motbuden

Drew Brees var bland annat med i Breeder’s Crown-final förra året mot

Digital Ink och grabbarna utan att göra bort sig. Något sådant motstånd finns inte i detta fält, men han har inte startat på nästan fem månader så det är svårt att begära vinst direkt. På ren grundkapacitet kan man inte räkna bort honom. Kaiser Broline har en liknande uppgift som då han vann en V75-final på Solvalla i november. Farlig om samma prestation.

Skrällbudet

Rayon Lascaux kämpar storstilat mest varje gång. Skulle han vinna här är det en skräll modell större.

Spetsbuden

Kaiser Broline och Twigs Voici gör upp.

! Statistik­vinnaren

Orchidea S.L.M. har högst segerprocent.

Casper Hedberg

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!