Chefens lista: De är hetast för Elitloppet

Solvallas sportchef: ”Ser spännande ut”

Med 40 dagar kvar till Elitloppet höjs pulsen.

Här är Solvalla-chefens önskelista – just nu.

– Det ser spännande ut, säger Tore Fyrand till Trav365.

Tiden rusar fram, våren kommer och temperaturen höjs – både i luften och i trav-Sverige. Det är är bara 40 dagar kvar till Elitloppet på Solvalla som körs 25 maj.

Ännu är ingen häst inbjuden till superloppet på nationalarenan för travsport i Stockholm – men det dröjer inte länge innan första inbjudan kommer.

Här är Solvallas sportchef, Tore Fyrands, lista över hetaste hästarna just nu.

– Vi håller det amerikanska spåret fortsatt och de två mest aktuella, Maven och Market Share, ser bra ut. De är två av de bästa hästarna på den kontinenten, det är mycket spännande, säger Fyrand och fortsätter till Europa:

– I Frankrike är man inne i en generationsväxling just nu och de mest intressanta hästarna är upptagna med avel, så där ligger vi lägre än vad vi gjort tidigare.

Han är hetast

Om vi ser till Norden och då främst utanför Sveriges gränser först och främst, vilka är intressantast?

– I Finland är Brad de Veluwe hetast, hästen gjorde det okej i årsdebuten, den följer vi tätt. I Norge är det tre hästar som är aktuella, B.B.S.Sugarlight som varit den stora snackisen, han startar igen i helgen och det är kanske inte troligt med Elitloppet, men hästen har haft en kometkarriär...

– Support Justice var väldigt bra på Mantorp och där har vi en god dialog med tränaren, men det är nog inte så troligt med Elitloppet för honom, inte i år, men det finns andra lopp under helgen. Thai Broadway går ut i Klosterskogen i helgen och jag ska dit, den hästen är absolut aktuell.

”Inte aktuell”

Du nämner inte Yarrah Boko?

– Jag tror inte den är aktuell. Ägarna har varit tydliga med att de inte vill att hästen ska gå två heat på en dag. De satsar på Olympiatravet och sedan Oslo Grand Prix på hemmaplan som det stora målet.

Vi vänder blickarna mot Sverige, vilka hästar har imponerat mest på dig hittills?

– Det är många som visat hög klass, men den som har imponerat mest är Stefan Hultmans Panne de Moteur. Jag är också imponerad av Daniel Redéns Shaq Is Back som sprang en topptid på Färjestad helt själv. Sedan får man se till uttagningsloppen till Olympiatravet. De som varit med i topp där är alla aktuella för ett Elitlopp, så som Sanity, Solvato och så vidare.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!