Hur många var vi som räknade fel egentligen?

Han skulle bara ställa ut skorna, Formula One.

Alla slogs om andraplatsen ju.
Inte fan, Veijo ville vinna.
Och Solvato var med på noterna.

Hur många var vi som hade räknat fel egentligen? Vi kollar väl. Alla som trodde att Claes Boko skulle fronta i V75-1 räcker upp en hand? Oj, jag ser inte en enda – bara en massa knutna, ilskna nävar som förbannar den misslyckade badkarskörningen.

Erik Adielsson tyckte att Claes Boko kändes extra fin i provstarten, chansade, laddade och lyckades med nöd och näppe hålla ledningen. I samma veva galopperade ”allas” spetsdrag Narold Vox.

Claes är en topphäst och jag kunde ha tagit en powernap, spänningen var över. Favoriten vann lätt.

Total knockout av Kebnekajse

Kebnekajse galopperade i en återkallad start av V75-2 men ledde hela vägen i ursinnigt tempo när det blev allvar. Trots 1.10,5 första 1 000 bombade han undan till överlägsen vinst för Åke Lindblom. Vi pratar total knockout och en strålande insats. Åkes hästar är tempostarka och han kör därefter.

Jag skrev om Solvato i fredags, att Veijo Heiskanen skulle rycka alla skor och för första gången tävla på riktigt med honom och att det därför var läge att gardera megafavoriten Formula One.

Vi kan väl säga att Solvato och Heiskanen stod för showen och överlevererade. När Formula One galopperade kort i starten kunde Veijo smita till ledningen efter 500 meter. I det läget blev Formula One utan rygg, först i andraspår, stackarn (skulle det visa sig).

För Heiskanen han hukade, log (nu gissar jag) och körde hela vägen. 1.11,5 första 100, sen ökade han ytterligare och vinsten blev chockerande överlägsen. Solvato är utan tvekan en kanon och känns också som ett fräscht ansikte i eliten. Kul, hyvää Veijo.

Dramatiken minimal i femte

Jimmy H Andersson sparade speeden med snygge Bearhawaii i lärlingsloppet där det kördes rally med 1.11,3 första 1 000. Det visade sig vara en klok taktik. Svante Båth-hästen blåste förbi i sin aningen speciella stil och vann mycket lätt.

Conrads Elsa är ett bra sto och när hon kunde ta ledningen i V75-5 och sedan tillläts dirigera som hon ville i ett galoppfyllt lopp var dramatiken minimal. Visst, det hettade till lite när Freja Sund fick chansen från rygg på ledaren på upploppet men farten hade varit låg och båda hästarna gick för fullt – då går det inte att plocka en längd. Magnus Jakobssons sto tog tredje raka.

Segermaskinen Castor Boko debuterade för Björn Goop och hade loppet i sin hand när han kastade sig i galopp mitt i sista kurvan. Då hade han varvat på 1.12,5 och ledde klart med bra glid när det plötsligt sket sig. Tidigare hade betrodda trion Jeepster, Trailing Edge och Ponziopilato Stra också hoppat kråka. Nu vann K.L.M.Buymethemoon och Kenneth Haugstad. Trav är trav och så vidare.

Maverick Man och Archangel Am krigade sida vid sida sista 1 500 och det krävdes ett målfoto i V75-7 för att se vem som vunnit. Båda var mycket bra men Maverick Man var fem centimeter före. Ännu en gång visade han härlig skalle.

Micke Nybrink

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!