Trav

Stig Lindmark i svår bilolycka

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: kanal75

TRAV

Travlegendaren Stig Lindmark blev påkörd av en bil när han gick med rullatorn.

Nu kämpar 76-åringen för sitt liv på intensiven.

– Han har fått blödningar i hjärnan, säger barnbarnet Anna Lindmark till Trav365.

76-årige Stig Lindmark blev under tisdagskvällen påkörd av en bil och fördes akut till intensivvårdsavdelningen på Skellefteås lasarett. Lindmark satt vid sidan av vägen på sin rullator, och blev då påkörd då personen i bilen fick solen i ögonen och tappade kontrollen över bilen.

Lindmark har vårdats på sjukhuset över natten, och för Trav365 berättar barnbarnet Anna Lindmark om legendarens tillstånd.

– Han har flertalet brutna revben men det sämsta är att han har fått blödningar i hjärnan. Hade det varit en ung, frisk människa hade kanske kroppen kunnat tagit hand om det, men med hans bakgrund så är det inte bra. Han har tidigare fått två strokes och genomgått en hjärtoperation.

Vad var det som hände?

– Han var ute och gick med mormor och då hade bilisten fått solen i ögonen och kört rätt in i honom. Han ligger på intensiven, jag vet inte så himla mycket mer men jag vet att han får smärtstillande hela tiden. De har satt in en slang så han har flytande smärtstillande. Jag pratade med läkarna i morse men jag har inte fått ur dem någonting.

Stor dominant

Stig Lindmark är en av de mest framgångsrika kuskarna och tränarna inom svensk travsport någonsin. Under flera decennier dominerade han travsporten i Norrland, men härjade också på banor i södra Sverige. Ingen kusk har någonsin vunnit fler banchampionat än Stig Lindmark, hela 64 gånger blev han champion på olika travbanor. Totalt vann han 3 190 lopp.

Bland hans stjärnhästar kan nämnas kallblodet Sabin som vann 182 lopp och varmbloden Suitcase och inte minst Dun Bunter. Stig Lindmark tvingades avsluta tävlingskarriären på grund av sjukdom, men kämpade sig tillbaka till ett aktivt liv som pensionär.

För något år sedan fick Lindmark ett eget lopp på V75 i Skellefteå och gjorde succé när han medverkade i TV4:s direktsändning och ledde Järvsöfaks i defileringen.

– Det här ska bli roligt och det är naturligtvis en stor ära för mig, sa Stig Lindmark då.

”Känns inte bra”

För Anna Lindmark kommer det här som en chock, och hon håller nu alla tummar för sin morfar.

– Det känns verkligen inte bra. Pappa har precis gått bort och jag vill verkligen inte att det ska hända morfar också, det handlar om min framtid också. Jag tänker även på mormor som måste ta hand om honom och gården helt själv, säger Anna Lindmark.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!