Guldhjältens tips – så spelar han V75

TRAV

Här är travfreaket som siktar på att göra succé i NHL.

Nu bjuder Niklas Svedberg, 22, på sina bästa tips till V75 på hemmaplan.

– Jag hoppas att familjens häst Kalypso Face vinner första avdelningen, säger Svedberg till Trav365.

Niklas Svedberg, 22 år, blev Brynäs stora guldhjälte i SM-slutspelet förra säsongen då han visade upp bländande målvaktsspel – och var den stora orsaken till att guldet gick till Gävle. Efter succésäsongen var massor av lag intresserade av talangen, och för någon månad sedan blev det klart att Svedberg den kommande säsongen kommer tillhöra Boston Bruins organisation. Målvakten reser till nordamerika i september, och är förväntansfull inför NHL-äventyret.

– Det ska bli spännade och roligt, det blir ett annorlunda spel där. Det ska bli riktigt roligt att komma över och spela deras typ av hockey, det ser jag fram emot, säger Niklas Svedberg till Trav365.

Har du som mål att ta en plats i deras NHL-lag direkt?

– Jag kommer åka över dit och fokusera på att göra så bra ifrån mig som möjligt. Det är mycket som kan påverka vart man hamnar, men jag är beredd på att spela i AHL till en början men självklart siktar jag på att spela i NHL som fort som möjligt. AHL-vägen är en väg många tar, men självklart vill jag spela i NHL.

Kopplar av med trav

Under sommaren har Svedberg tränat en del med Brynäs och även med andra spelare i Stockholmstrakten som inom kort ska åka över till andra sidan Atlanten. Förutom den tuffa träningen har Svedberg kopplat av med sin stora passion: Trav.

– Hela min familj är travintresserade så det har blivit mycket trav i sommar. Jag har dragit in några vinnarlir, men inga större vinster som man kan skryta med.

Storhästägare

Niklas Svedbergs bror, Markus B Svedberg, är travtränare och morfar Birger Svedberg är en legendarisk travkusk. Dessutom är farfar Bengt Granath storhästägare som går under stallpseudonymen Olof Brodin Chartering AB.

På lördag startar en av familjens hästar, Kalypso Face, i V75-1 på Svedbergs hemmabana Gävle. Niklas Svedberg ska på träningsläger i helgen, och missar därför travfesten.

– Tyvärr blir det så. Jag hade gärna velat gå dit men jag ska träna. Det är alltid kul att gå på trav, speciellt när det är så fina lopp som det är på lördag. Det är kul att Gävle har en V75-dag under sommaren, det brukar bli fina segertider.

Vad tror du om Kalypso Faces segerchanser?

– Det är lite för lång distans för honom, han är bättre över 1 600 meter. Men han har ett perfekt spår och är snabb ut så det borde vara en platschans. Han är ingen spik, men jag måste ha med honom på systemet, säger Niklas Svedberg som här till höger bjuder på sitt V75-system.