Perrelli kopplar av med trav – följer sin häst på Solvalla

TRAV

Här är sångerskan Charlotte Perrellis okända kärlek till travsporten.

Schlagerstjärnan njuter hos sin travhäst New Fairytale flera gånger i månaden.

– När hästen startade senast var det Allsång på Skansen, men hon följde loppet ändå, säger tränaren Ulrika Wällstedt.

Charlotte Perrelli, 37, är en av Sveriges mest kända artister och vann Eurovision Song Contest 2009 med megahiten ”Take Me To Your Heaven”. Perrelli har ett pressat schema, och är nu högaktuell med musikalen Evita där hon gör huvudrollen.

När Perrelli kopplar av från sina jobbuppdrag följer hon sin travhäst New Fairytale, tre år, som hon äger tillsammans med några kompisar. Hästen tränas av Solvallaprofilen Ulrika Wällstedt, och det händer ofta att Perrelli är ut till hästgården utanför Stockholm och hälsar på sin häst.

– Hon är mycket intresserad av hästen. Hon är i stallet i bland och hälsar på och är som vilken annan hästägare som helst. Hon är på plats så ofta hon kan för att kolla på hästen och vi har kontakt inför och efter varje start. Charlotte är otroligt ödmjuk och trevlig, det är ett härligt gäng kring hästen och hon är en av dem, säger Ulrika Wällstedt.

”Jättemån om hästen”

Charlotte Perrelli har under hela sitt liv haft ett stort intresse för hästar och djur. Enligt Ulrika Wällstedt är hon en stor djurvän.

– Hon är jättemån om hästen och tycker att det är jättekul. Hennes söner brukar också vara med, och de tycker också att det är kul. Hon har ett gediget intresse och är mån om att hästen ska må bra i första hand.

New Fairytale har hittills under sin karriär gjort två starter och tagit pengar i båda starterna. Senast slutade hästen sexa – men då var Perrelli inte på plats på Solvalla. Trots det kunde hon följa loppet.

– Senast hästen startade var hon på Allsång på Skansen, men jag vet att hon följde loppet ändå.

”En dam med mycket humör”

På onsdag jagar löftet karriärens första seger – och tränaren tror på sin häst som startar i lopp två på hemmabanan Solvalla där förstapriset är 40 000 kronor.

– Senast var hon rätt så stökig innan start och ödslade lite kraft i onödan. Det är en dam med mycket humör i men hon har använt det på rätt sätt hittills och det känns som att det finns mycket utveckling i henne. Hon har framtiden för sig, helt klart, och jag tycker det ser bra ut. Loppet ser inte lika blodigt ut som senast och hon kan vara långt framme i det här loppet, säger Ulrika Wällstedt till Trav365.