Sportbladets tips till EXTRA V75 på söndag

Uppdaterad 2016-12-06 | Publicerad 2015-05-26

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Solvalla.

Sportbladets experter Per Nicklasson och Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Omgångens första och enda spik hittar vi i V75-inledningen.

Tipsettan

Fyraåringesliten för ston är på förhand inget riktigt topplopp – med ett lysande undantag, stjärnan Billie de Montfort. Här har vi en häst som kommer med lådan fylld med meriter Hon har vunnit tolv av 23 starter och har nästan åtta miljoner kronor på kontot, nästan lika

mycket som alla de andra deltagarna tillsammans. Billie de Montfort är ingen sprinterspecialist, men bra hästar klarar alla distanser. Dessutom har hon sprungit lika fort på medeldistans som det lär krävas för att vinna det här loppet.

Motbuden

Demanding Sam var fin i sin Sverigedebut men det loppet höll i ärlighetens namn ingen högre klass. Heaven’s Door är en intressant häst som blev alldeles för pigg i sin Sverigedebut. Nu får hon smyga och bör då hålla sig lugn. Att det är en fin travare råder det ingen tvekan om. Vanity Matters gör debut för Björn Goop från bra spår. Nelson Nora verkar vara under fin utveckling. How Amazing Tooma är Sveriges hopp. Gör favoriten bort sig är hon en av många med chans.

Skrällbudet

Excellent Boko har fel sorts uppgift, men är bra.

Spetsbudet

Bikini so Teeny öppnade bra senast. Alla har respekt för Bille d Montfort som kanske körs till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Demanding Sam.

V75-2

Loppet

Elitloppet 2015, försök 1.

Tipsettan

Support Justice har inte fått så mycket med i sina senaste starter men han har varit synnerligen ursäktad. Det är helt enkelt tufft

numera att göra jobbet i spåren på slutrundan i de största loppen. Här kommer han säkert också att tvingas till en repa i spåren en bit, men förhoppningsvis har han då, med tanke på spåret som är så bra, fått vila fram tills han måste sätta in stöten. Dessutom kan (läs: lär?) det gå undan hela vägen och det gynnar i så fall Support Justice ytterligare.

Motbuden

Vi har svårt att veta hur vi ska ställa oss till Mosaique Face. Insatsen i lördags kan ingen ta ifrån honom, men frågan är hur han tar det loppet? Femti-femti på att han tar det bra eller jättedåligt. Vi är så pass ödmjuka att vi bara kapitulerar och säger ”vi vet inte”. Hur intressant är inte Vincennes? Avslutningen i Finlandia Ajo senast, man ser inte hästar spurta på det sättet så ofta i dagens jämna travsport. Kanske att vi drar för stora växlar på det, det här är trots allt ett mycket bättre lopp. Men som Vincennes ser ut måste hon ha möjligheten att blanda sig i segerstriden på allvar. Fransmännen Ustinof du Vivier och Univers de Pan måste givetvis tas på allvar båda två.

Skrällbudet

Är Nuncio ett fenomen? Han måste nog vara det om han ska göra sig gällande på allvar från det svåra sjundespår han dragit i försöket.

Spetsbudet

Vi tror att Royal Fighter är snabbast om han trycks av men 1 609 meter gör att Mosaique Face kanske kan hålla ut honom. Och gör han inte det kanske han kör sig till ledningen ändå. Wind of the North är

också snabb ut men knappast så snabb att han kan ta sig ända till ledningen.

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

V75-3

Loppet

Elitloppet 2015, försök 2.

Tipsettan

Så oerhört intressant årets Elitlopp ser ut. Så oerhört nöjd Robert Bergh måste ha varit när han såg spårlottningen. Nätbolagen har redan släppt oddsen till försöken och ett av dom har Nahar till 10,50 som vinnare av det här försöket. Så kul, en fräck tipsetta från vår sida

med andra ord. Nahar har inte bästa vinstchansen oavsett hur loppet körs, men om det körs som vi misstänker att det kan bli – ja, då ger vi Nahar bra chans, definitivt bättre chans än en på tio.

Motbuden

Hur ska då det bli kört för att Nahar ska ha bra chans? Jo, då ska B.B.S.Sugarlight (satt till 1,75 av samma nätbolag som har Nahar i 10,50) bli av med ledningen till Bret Boko och inte hinna täcka upp innan Magic Tonight är framme för att överta. Det kan mycket väl bli så och i så fall är Sugarlight självklart i stor fara. Skulle han däremot hålla ledningen, ja då är 1,75 på honom ett klart vettigt odds (fast även då i lägsta laget?). En som är hyperintressant trots spåret är Voltiguer du Myrt. Om hans kusk kan servera

honom en vettig resa kommer han att hålla farten på allra, allra bästa sätt hela vägen till mål. Det kan räcka hela vägen. Maven är ett givet bud från bra spår. Magic Tonight är född till sprinter.

Skrällbudet

Det ser inte ljust ut för On Track Piraten med tanke på spåret. Annars tror vi att han är väl så bra som sina konkurrenter. Helt vill vi inte avfärda honom. Frågan är bara var han hamnar?

Spetsbudet

Antingen håller B.B.S.Sugarlight ledningen, eller så är Bret Boko och/eller Magic Tonight för snabba. Att det är 1 609 meter talar till Sugarlights fördel men de andra två är startsnabbare hästar.

! Statistik­vinnaren

Magic Tonight.

V75-4

Loppet

Så kom då dagen då kallblodsgiganterna drabbade samman. Som vi väntat!

Tipsettan

Sett som en landskamp, Sverige mot Norge, startar storebror i kraftigt underläge med blott en häst till start. Men hästen heter Månprinsen A.M. och ska man representeras av någon så är det av honom. Gunnar Melander har försökt fila på hingstens startsnabbhet, utan att nå någon större framgång. Men kallblodskungens spurt är däremot kanske den bästa något kallblod kan leverera. 

Motbuden

Lannem Silje är den vi tror leder loppet. Hon har vunnit 32 av 34 lopp i karriären och är blott fem år gammal. Var ska detta sluta? På söndag kan det mycket väl sluta med seger från ledningen. Tekno Odin gick världsrekord senast med skor på. Nu barfota...

Skrällbudet

Tapsan Tahti har toppform och satt fast senast.

Spetsbudet

Lannem Silje är mycket kvick ut.

! Statistik­vinnaren

Lannem Silje.

V75-5

Loppet

Öppet långlopp där Robert Bergh har tre bra chanser.

Tipsettan

Den vi tippar etta kommer dock ej från stall Bergh. Comte

Du Pommeau har ett chansartat åttondespår och blir därför en chansartad tipsetta, men formen han hittat tillbaka till är grym. Senast gick han en topptid på distansen på ett enkelt vis.

Motbudet

Lohman.

Skrällbudet

West Wing.

Spetsbudet

Lohman, Wine And Dine och Sebastian Sund gör upp.

! Statistik­vinnaren

Comte Du Pommeau.

V75-6

Loppet

Treåringseliten är ett tufft lopp för unghästarna. Det brukar gå undan och vinnaren av loppet brukar sällan tillhöra en av de bättre som äldre.

Tipsettan

I’m Just A Sund är kraftigt förbättrad på barfotabalans och snabb ut. Senast fick han ge sig den sista biten mot en smygkörd häst (kladdig och något krävande bana?), men nu är distansen halvvarvet kortare och I’m Just A Sund är nog redo att gå en

11-tid, för det kommer väl krävas för att kunna vinna detta loppet?

Motbuden

Xceed G.T. tillhörde de bättre redan som tvååring. Det är inte alltid det betyder att man tillhör eliten bland treåringarna (och än mer sällan brukar man sedan kunna slåss mot de bästa fyraåringarna), men med Xceed G.T.  är känslan att han kommer hävda sig bättre och bättre ju längre in vi kommer på säsongen. Han är stark och blir tempot högt fäller han många till slut. Begemot Frido har sämsta läget men ger ett sådant respektingivande intryck att han ska ses med chans ändå. R.G.’s Thunderbolt är nyligen influgen jänkare med fina resultat. Han ser ut att vara en ”riktig häst” och borde ha hårdhet.

Skrällbudet

Sucre var tvåa i uppfödningslöpningen i fjol och har inlett året lovande.

Spetsbudet

Tango Negro är snabb ut men blir säkert tacksam för att få ryggen på I’m Just A Sund.

! Statistik­vinnaren

Begemot Frido.

V75-7

Loppet

Ett av helgens finaste lopp med trevliga internationella inslag, som ju fyraåringseliten brukar vara.

Tipsettan

Uttrycket ”står på tur för seger” kanske används slentrianmässigt av oss tipsters. Men för Sylvester America finns det nog få klyschor som beskriver aktuell situation bättre. Han har varit heroisk gång på gång. Risken finns väl att han tvingas göra grovgörat på nytt, men att Björn Goop nu sitter i sulkyn känns intressant.

Motbuden

Daley Lovin är snabbast i fältet och gick sitt fina rekord i senaste starten. Han har sett helläcker ut i årets starter och räknas trots det jobbiga spåret. Booster Winner är en fransos med mycket fina meriter, mestadels under sadel. Eric Raffin är en av Frankrikes skarpaste kuskar och nog är ekipaget mycket intressant. Paymybills Diamant är en spännande tysk gäst. Senast på Charlottenlund visade han att han duger även utanför Tyskland och han gjorde ett mycket trevligt intryck. Jontte Boy ledde i högt tempo senast och åkte dit i sista stund. Formen är dock bra.

Skrällbudet

Kapow Hanover skulle rensa rejält om han slog till. Är han lika bra som näst senast är det alls ingen omöjlighet.

Spetsbudet

Al Dente är snabb ut. Senast gav han sig enkelt från spets och många trodde nog han var sjuk, men eftersom han startar här så kan så inte ha varit fallet.

! Statistik­vinnaren

Al Dente.

Per Nicklasson & Casper Hedberg

Följ ämnen i artikeln