Vidar Hop: ”Kommer med bra känsla”

Norske toppkusken gästar Sverige och V86

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Vidar Hop

avChristoffer Wickman

TRAV

Norske Vidar Hop kommer till Sverige med Tahiti Lady för att starta på V86.

Och han gör resan i angeläget ärende.

– Jag kommer med bra känsla, säger han.

Under onsdagskvällen är det V86-tävlingar från Åby i Mölndal utanför Göteborg och från Solvalla i Stockholm.

Det är superjackpott på spelformen med 20 miljoner kronor till en ensam vinnare – vinstrekordet på V86 kan alltså ryka all världens väg.

Från vårt grannland i väst kommer Vidar Hop med 3 Tahiti Lady (V86-1), det fyraåriga stoet har vunnit fyra lopp på 14 starter så här långt och gör sin första start på svensk mark.

Och resan från Norge till Sverige görs i angeläget ärende.

”Vi visste vi skulle få bra utgångsläge”

Tränar Tahiti Lady gör Asgeir Rambjör, och den norske toppkusken Vidar Hop har kört henne i alla karriärens starter så här långt.

– Hon är ganska så bra den här hästen, hon vann på bra sätt senast på Bjerke och kan till och med ännu bättre än det, säger Vidar Hop.

Hur kommer det sig att ni kommer till Sverige och Åby?

– Vi visste att vi skulle få ett bra utgångsläge, därför tyckte vi det skulle vara intressant att åka och jag tycker det ser spännande ut på förhand.

Kommer du till Sverige och är optimistisk?

– Ja, det gör jag, jag har även kikat lite på mina konkurrenter och jag tycker det ser bra ut, vi borde vara med och göra upp om segern.

”Barfota runt om”

Kan ni utnyttja det fina utgångsläget?

– Hon är ganska bra från start och jag kommer att prova framåt, men Roger Malmqvists Sincerely Face är ju väldigt kvick så det kanske bli svårt att stå emot henne den första biten. Sincerely Face har dock fått två tuffa lopp på slutet så det är möjligt att Roger vill ha rygg med henne, framför allt då det är Åby och open stretch.

Blir det några ändringar på Tahiti Lady?

– Blir banan bra så kommer hon att tävla barfota runt om och det har hon bara gjort en gång tidigare och det var när hon tog karriärens första seger. Jag har kollat vädret och det ser ut att kunna bli bra bana. I övrigt tävlar hon som vanligt.

Sammanfattningsvis, tror du på bra segerchans?

– Jag kan säga så här, jag har i varje fall bra känsla, det har jag absolut, säger Vidar Hop.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav