V75 Intervjuer Bergsåker

TRAV

Senaste nytt med Martin Berg.

V75:1

1 Sir Henry (Morgan Ivarsson) verkar bra och ett bra läge fick han, men det var bra hästar emot också. Han ska kunna få ett bra lopp. Tyvärr är inte Svanstedts så snabb ut heller. Distansen är en fördel. Vi har en platschans, säger Morgan.

2 Earl Tilly (Åke Svanstedt) har övertygat stort och kommer med fem raka segrar. Har klivit upp en klass nu men är så bra att han kan ta en ny seger här.

3 Orchidee d’Aunou (Örjan Kihlström) har vi ändrat lite på balansmässigt och satt aluminiumskor fram. Vi har lättat henne ganska kraftigt för att se om hon kunde tända om. Det visade hon senast att hon gillade. Formen är helt okej, distansen är ett klart plus och det ser bra ut. Men Earl Tilly har varit ruskigt bra, säger Martin Åkerlund hos Robert Bergh.

4 Agassi Hall (Björn Goop) har gjort det bra två gånger i rad. Vann senast men han borde ha gått undan lite bättre. Vi har haft ett höbyte i stallet och det kan påverka. Det krävs att han går i ryggar länge om han ska räcka över 2?600. Jag tror att det kan bli tufft att vinna, säger Håkan Arvidsson i Goops stall.

5 Garantido (Johnny B Karlsson) gjorde comeback på Solvalla och var klart godkänd som trea från ledningen. Behövde säkert det loppet eftersom han bara gått ett 22-jobb innan. Kommer gå rejält framåt med den genomköraren. Jag hoppas vi får ett lopp på rulle. Det vore kul att se honom på en speed, säger Johnny.

6 Capricorn Label (Johnny Takter) har faktiskt gått rätt bra med tanke på att han inte brukar vara så bra på sommaren. Tjänar han fina pengar måste man vara nöjd. Känns fortsatt bra, säger Matti Nisonen som är lärling hos Kari Lähdekorpi.

7 Jamille (Daniel Redén) går bra, väldigt bra. Inbillar mig också att han inte är missgynnad av 2?600. Det är en bra distans för honom. Dåligt läge bara. Det kanske blir svårt att vinna men han har bra form, säger Stefan Melander.

8 What a Topgun (Ove A Lindqvist) känns bra i jobben men ska inte räcka från spår åtta mot det här motståndet. Han får gå med skor och jag kör för en mindre slant i det här loppet, säger Ove.

9 Timjans Kap (Bo Eklöf) är formen bra på och allt ser ut som det ska. Vi kör som senast, barfota bak. Distansen passar bra. Senast han gick den gjorde han det på en 14-tid och var knappt slagen. Det är ett jämnt lopp där han är en av dem, säger Lars Wikström.

10 Frosts Officer (Erik Adielsson) gjorde ett bra lopp senast. Det känns som att toppformen är nära. Här har vi dock hamnat tråkigt till. Skulle det bli högt tempo så gynnar det oss och då tror jag att han kan vara med och slåss om en plats. Han gick med skor senast men nu blir det barfota runt om, säger Svante Båth.

11 Royal Winner (Jim Frick) fick också ett dåligt läge men har också bra form. Gått ganska bra i skymundan på slutet. Läget för båda hästarna gör att man nog får ligga lågt, säger Stefan Melander.

12 Klöver Kung (Ulf Ohlsson) har fått ett tråkigt läge. Formen är nog rätt bra men jag väljer att ligga lågt den här gången. Kommer eventuellt att gå barfota runt om. Det får vi se, säger Uffe.

V75:2

1 Victory Gold (Henrik Svensson) kändes bra i sista starten och verkar hålla fin form. Han går jämnt och bra varje gång. Eventuellt kommer han gå barfota bak för första gången. Hästen öppnar snabbt. Det blir åtminstone rygg ledaren eller tredje invändigt och det är bra. Men jag tror inte att han vinner, säger Henrik.

2 What a King (Roger N Olsson) kändes kanonfin i sista jobbet. Vi byter det halvstängda mot ett norskt huvudlag. Han är riktigt snabb ut. Jag är helt övertygad om att han tar ledningen och är det ingen som kommer och toktrycker så kör vi där. Det är ett öppet lopp och är man med där framme direkt har man mycket gratis i ett sådant här lopp, säger Åke Eriksson.

3 Preacher Man (Torbjörn Jansson) har hittat en strålande form. Har varit väldigt bra i de tre sista starterna. Startsnabb och travsäker men går från alla lägen. Distansen är också bra. Det känns som ett bra läge att testa honom i ledningen. Räknas absolut tidigt. Jag tror att han kan gå runt 1.14,5, säger Ylva Bodin.

4 Diplom Brodde (Micael Melander) gjorde en godkänd insats senast. Kanske är mer gynnad av kort distans. Vi får se om vi kan komma till härifrån. Det är ett öppet lopp. Min häst ska kunna vara någonstans bland de fem, säger Micael.

5 Global Identity (Kristian Lindberg) gjorde ett bra lopp senast. Hade varit blek på V75 gången innan då han ­stannade 900 kvar. Jag har haft problem med ett foderbyte. Nu gjorde han ett bra lopp senast och borde gå framåt med det loppet i kroppen. Jag hoppas att han ska kunna vara fyra eller femma, säger Kristian.

6 Staro After Eight (Sören Eriksson) blev hängande i tredje runt om senast. Det blev helt fel. Känns som vanligt i jobben efter det. Läget känns intressant med en startsnabb kusk och en häst som kan öppna bra. Jag hoppas att han kan komma till ledningen. Där brukar han bita ifrån sig bra, säger Thomas Lönn.

7 Rocky Ribb (Erik Adielsson) berättar Stig H Johansson om i sin V75-krönika.

8 Terrible Trick (Åke Svanstedt) är nog formen rätt så hygglig på. Gick med skor senast och det blir det igen. Det blev ett smygläge. Vi får se om vi får smyga hela vägen in i mål. Det vore inte så roligt. Trea-fyra, säger Anders Parling.

9 Bus Memphis (Ulf Ohlsson) har vunnit fyra av sex lopp för mig. Känns riktigt bra i jobben. Det är ett öppet lopp men jag har lite svårt att se honom vinna V75. Men större under har skett. Han känns som sagt bra och det är ett öppet lopp. Liten chans finns, säger Lars Wikström.

10 Manos General (Per Linderoth) hade tur och spurtade till sig segern senast efter en sen lucka. Fick ett maximalt lopp då. Distansen är ett minus och läget är också bara sådär. Trea eller fyra kanske det räcker till, säger Per.

11 Västerbo Sailor (Daniel Olsson) känns bra och ser pigg ut. Tyvärr tror jag att vi är bortlottade i spåren. Vi får hoppas att det stämmer, säger Nicklas Blom.

12 Clickstream S.C. (Örjan Kihlström) är en häst under utveckling som bara gjort två starter. Får gå barfota runt om men det blir svårt att vinna från det här läget, säger Olle Carlsson.

V75:3

1 Nordgubben (Ulf Ohlsson) fick ett perfekt läge och han ska ha viss chans att ta andrapriset. Det ska i alla fall vara en platschans. Det tycker jag att han alltid har bakom ”Faksen”, säger Uffe.

2 Parrytroll (Jan-Olof Johansson) möter hårt motstånd, men det var inte så oväntat. Anmäler man hit ska det vara lite motstånd. Det var ett plus på läget. Skulle man få en slant skulle det vara fruktansvärt bra, säger Jan-Olof.

3 Trollfager (Örjan Kihlström) svek ­lite senast. Vi har behandlat honom en del efter det. Nu är han uppfräschad och fin i jobben. Jag tror att formen är ganska bra ändå faktiskt. Ska kunna vara trea eller ­fyra här. Järvsöfaks är så klart helt omöjlig att slå, säger Martin Åkerlund som är lärling hos Robert Bergh.

4 Fakse (Lars Lindberg) hade jag med mig på släpet hem från Norge efter derby­kvalen. Han ska tillbaka i min träning och är den som är bäst av mina hästar efter Faksen i det här loppet. Han har trots allt det klart bästa läget. Ska ha platschans, säger Jan-Olov Persson.

5 Rolex K. (Lars I Eriksson) är allt väl med. Han gick lite backjobb i onsdags och allt kändes bra. Så vi åker till Sundsvall fulla av förhoppningar. Förhoppningsvis ska vi kunna ta hand om ledningen. Han är ju ganska rapp ut. Jag provar för det en bit så får vi se vad som händer. Får han sedan rygg på Järvsöfaks är det bra. Jag tycker att han ska kunna vara med och slåss om platserna bakom, säger Lasse.

6 Glöding (Åke Svanstedt) är det bra med. Tyvärr blir det för långt mellan starterna och hårt motstånd. Hästen är svårbedömd. Inte är han dålig men inte heller i toppform. Pigg i träningen. Om det går så tävlar han barfota. Jag hoppas att han är bland de tre men blir glad om han får pengar, säger Tage H Eriksson.

7 Järvsömolle (Björn Goop) känns som han ska men fick ett tråkigt läge. Vi får se hur det löser sig för dem. De måste ha tur, säger Jan-Olov Persson.

8 Faksen J:r (Erik Adielsson) fick ett ännu värre läge. I övrigt är hästen i ordning. säger Jan-Olov Persson.

9 Järvsöfaks (Jan-Olov Persson) höjer sig över de andra. Sedan är de andra i stort sett jämnbördiga. De har ­krångliga utgångslägen allihopa. Det är ­ingen av dem som jag vill framhålla före de andra. För Järvsöfaks del verkar allting bra och han trivdes med besöket på slottet i Stockholm, säger Janne.

10 Hallsta Lotus (Jim Frick) är ungefär jämngod med de andra. Bakspåret är så klart knepigt och det kan bli svårt att komma till, säger Jan-Olov Persson.

11 Sundbo Kravall (Jan Norberg) begåvades inte heller han med ett lysande startspår. Hästen känns som han ska i träningen. Järvsöfaks rår han så klart inte på. Vi får se hur långt fram han kan vara med bakom honom, säger Jan-Olov Persson.

12 Karlängs Elden (Ulf Eriksson) är det inget fel på. Hästen verkar hålla formen men har bara motionerats efter senaste starten. Inte gått några snabbjobb. Det är en hård uppgift det här. Skulle man få pengar i det här gänget från det här tråkiga utgångsläget så är det otroligt bra, säger Anders Nilsson.

V75:4

1 Loke Melon (Björn Karlsson) verkar allt bra med och formen håller i sig. Läget kan man inte klaga på, det är bra. Det är bra hästar med men man vet aldrig. Med lite tur så, säger Per-Åke Andersson.

2 Wilma Briljant (Jörgen Westholm) har gått jämnt och säkert. Fick ett bra spår. Kan dyka upp på en plats från ett bra läge. Kommer gå utan skor runt om den här gången, säger Jörgen.

3 Sondo Harmonica (Björn Goop) har stånkat på på slutet och gjort det bra. Har avslutat riktigt bra även om det varit i lite enklare gäng. Formen är bra för hennes del. Ska hon kunna duga här krävs det maxklaff, säger Dan Widegren.

4 Atas Herencia (Kristian Lindberg) hade inte startat på sex månader senast, men gick nytt rekord. Kommer säkert gå framåt med det loppet. Sedan är man nöjd om hon får pengar här, säger Kristian.

5 Umbrella Hornline (Åke Svanstedt) har varit bra i tre raka segrar. Passande uppgift igen. Svårstoppad.

6 Carla Kemp (Leif Eriksson) fungerade inte alls bra senast men var ute på alldeles för kort distans då. Känns bra i träningen efter det och vi ändrar balansen tillbaka till det vi haft tidigare. Hästen har gjort sina klart bästa lopp i ledningen. En plats som bäst, säger Jens Eriksson.

7 Letter Writing (Per Lennartsson) har bara gått långsamt efter sista starten men känns fin. Hon är snabb ut men jag vet inte hur Per gör. Vi hoppas främst att hon är på plats men hon är inte helt borta, säger Sarah Karlsson som är skötare i stallet.

8 Berta’s Crown (Anders Wallin) fick ett krångligt läge och normalt sett håller hon inte V75-standard. Det är chansartat och vi siktar på pengar, säger Anders.

9 Mrs Young Swede (Ulf Ohlsson) håller bra form och kändes riktigt bra senast när vi vann. När det är V75-konkurrens så är det klart att det är hårdare. Vi fick ett smygläge som kan passa. Kan vara en storoutsider, säger Uffe.

10 Friska Bar (Örjan Kihlström) har gått fina lopp sedan hon kom till mig. Strular det inte för mycket tycker jag att hon ska vara med i slutstriden. Taktiken löser Örjan, säger Roger Walmann.

11 Christa de Night (Henrik Svensson) fick för dåligt läge för att det ska kunna bli någonting. Har vi tur så att det löser sig ska hon kunna få en slant. Men det räcker inte så långt, säger Henrik.

2 160 meter

12 Bruschetta (Peter M Andersson) var fin när hon vann från ledningen senast. Andra förutsättningar nu. Vi kommer att försöka chansa invändigt. Hon är absolut vassast om hon får spara speeden till 300 kvar, säger Thomas Lönn.

13 Monas Mayday (Roger N Olsson) var klen på Solvalla senast. Hade varit väldigt bråkig på vägen dit. Det är väldigt svårt att stå 20 på V75, säger Roger.

14 Shirley Tempest (Ulf Eriksson) känns som vanligt. Chanserna får experterna avgöra. Men hon ska inte vara helt sänkt, säger Emma Bjerkås.

15 Expensive Taste (Patrick Wickman) känns allt bra med och formen verkar god än så länge. Bökigt läge men är man med har man chans, säger Patrick.

V75:5

1 Master Växus (Jim Frick) känns uppåt. Jag har åtgärdat honom lite och det känns bra nu. Han var dålig senast när han startade, men nu känns det bra. Därifrån ska han få ett fint lopp. Eventuellt ska han gå i ledningen och han är bättre än raden. Räknas tidigt, säger Jim.

2 Roi d’Inverne (Örjan Kihlström) har fått ett bra spår. Vi får se vilket humör han är på. Om han vill kriga fullt ut. Gör han det ska han med på kupongen. Det är faktiskt en riktigt bra häst, men han är upp och ner. Det är en humörhäst. Det kan vara en liten fördel att det är på hemmaplan nu, säger Martin Åkerlund.

3 Charles de Gaulle (Torbjörn Jansson) vek ner sig förvånansvärt enkelt senast. Vi har inte hittat något fel på honom utan provar igen. Han har ett okej läge och är ganska snabb ut. Jag hoppas att han kan få en bra position. Han vek ned sig ­lite för lätt i ledningen senast så jag vet inte hur taktiken blir. Han går bra bakifrån också, säger Martin Åkerlund.

4 Jos Cortina (Åke Svanstedt) är en fyra­åring av bästa sort som gjorde några riktiga topplopp i sommar. Hamnade illa till i senaste starten och har varit struken för halsinfektion i en tilltänkt start efter det. Från ett bra startspår är det enda läge att för att kliva in i vinnarcirkeln igen.

5 Mob Muscle (Daniel Redén) går bra. Han klarade 2?600 men är säkert mer gynnad av 2?100. Fick ett bra läge. Kan han komma ner kanske han kan få bra pengar. Hästen är i alla fall i bra form för dagen, säger Stefan Melander.

6 Speedy Gold (Lars Lindberg) känns bra och ser bra ut. Lite för långt ut på vingen är det. Sedan beror det på var vi hamnar. Jag hoppas att han kan dyka upp där framme men eftersom det är några snabba invändigt finns risken att vi hamnar i dödens igen, säger Peter Smeds.

7 Eternal (Krister Söderholm) fick spår långt ut på vingen och det blev onödigt bra hästar emot. Formen är bra och han gör bra lopp varje gång. Kan vi få en hygglig placering får vi vara mer än nöjda den här gången, säger Krister Söderholm.

8 Freeman (Kaj Widell) gick ruskigt bra senast. Hade lite känning av ett framknä och är behandlad. Har stått över en del jobb. Bör vara fräschare men har samtidigt stått över lite. Från ett jäkligt tråkigt läge får vi ligga lågt, säger Kaj Widell.

9 Lindy Later (Erik Adielsson) skriver Stig H Johansson om i sin egen V75-krönika. Endast i Sportbladet.

10 Easy Broline (Ulf Ohlsson) var inte som bäst senast utan att vi har hittat någon förklaring. Var så stressad som hon brukar vara när hon reser, fast det var hemmaplan. Jag hade faktiskt förväntat mig en bättre spurt. Hon tränar bra efteråt och jag hoppas att hon kommer vara som bäst på lördag. Då kan det vara en platschans, säger Anders Wallin.

11 Bowie Mant (Per Gustafsson) har varit bra i år och formen har faktiskt hållit i sig länge. Det är förvånande. Chanserna är aldrig bra från ett sådant här läge. Hon är lite bortlottad, säger Per.

12 Khabibulin (Per Linderoth) är i bra form och gjorde ett bra lopp senast. Formen verkar fortsatt god efteråt. Tyvärr gör läget att man får köra på chans och ­smyga med. Vinna blir svårt, säger Per Linderoth.

V75:6

1 Instep (Krister Söderholm) möter någon som är för bra men känns fin i jobben här hemma. Går bra på distansen men jag tror inte att han kan försvara ledningen. Platschans på läget, säger Krister.

2 Staro Yodel (Johnny Takter) fick ett tufft lopp senast och var ursäktad. Får han bara ett snällare lopp bör han vara långt framme. Formen är det ingen fara med och spåret blev bra. Han är rätt snabb ut även om han inte är någon kanon. Kan vara med på plats, säger Matti Nisonen.

3 Dunder Kap (Erik Adielsson) ­verkar vara i bra form. Körs lite lättare fram på lördag än vad han gjort tidigare. Han är mer stark än speedig, så distansen ska passa. Jag tror nästan att han kan ta hand om ledningen. Han kommer vara bland de tre, säger Madelene Lidström.

4 Mimmi R.S. (Anders Wallin) gick bra senast. Spurtade bra i ett billigt gäng från sistaplatsen. Vann lätt trots sista 700-800 ensam i tredje- och fjärdespår. Det är bra hästar emot men passande förutsättningar med 2?600 och autostart. Hon måste ha ett lopp med ryggar så länge som möjligt. Då kan hon vara bland de tre främsta. En platschans, säger Anders.

5 On the Beach (Bo Eklöf) kommer gå barfota fram. Jag tror att det är uppåtform på honom. Första gången på distansen men hästen är trögstark på något vis. Så den är nog inte så dålig för honom. Kusken både känner hästen och har form. Det ser inte alldeles tokigt ut. Han är streckvärd, säger Olle Carlsson.

6 L.C.Crown (Ulf Ohlsson) hamnade i ett väldigt bra lopp. Hästen är i fin form. Gick jobb i tisdags och visar en väldigt fin form. Han har vunnit på distansen men spåret var lite för långt ut. Jag hoppas att han kan vara bland de tre. Men innerst inne vill man att han ska vinna. Tar man med några stycken tycker jag att han ska vara med, säger Lars-Ove Westberg.

7 Thunder Scoop (Lars Lindberg) är i bra form och känns fin. Fick spår för långt ut för att ha någon vinstchans. Med lite flyt på vägen och med löpningsförloppet kan det vara en platskandidat, säger Lars Lindberg.

8 Staro Ypsilon (Olle Goop) fick ett väldigt tråkigt läge den här gången. Var ­lite segare senast, precis som Agassi Hall. Betydligt bättre gången innan. Men från spår åtta är det iskallt även om det är 2?600. Det är en platschans, säger Håkan Arvidsson i Gooparnas stall.

9 Mighty Value (Björn Goop) gick ett väldigt bra lopp senast och tränar ­bara lugnt mellan starterna. Det gäller att hålla honom fräsch. Kändes fin i ett lugnt skogsjobb i tisdags. Vad vi kan bedöma håller han samma form som på Solvalla. Vi hoppas att han är med och hugger där framme, säger Dan Widegren.

10 Pleasant Walking (Örjan Kihlström) har gått fantastiskt fina lopp sedan han kom till mig. Nu är han ute i en helt annan klass och fick dessutom ett bakspår. Det är en häst som är lite i fara därifrån. En svårkörd häst som vi får ligga lågt med bakifrån, säger Roger Walmann.

11 West Dream (Åke Svanstedt) har varit struken för halsinfektion efter senaste starten. Antyder tveksam inställning.

12 Simb Luke (Jim Frick) fick ett iskallt läge men gick bra senast i finalen. Formen är det bra med, det är inget fel på den. Skulle det stämma på vägen blir han inte ofarlig. Inga ändringar, säger Jim.

V75:7

1 Giant Superman (Fredrik B Larsson) känns bra i träningen. Har gått bra hela året men har fått ladda batteriet nu i några veckor. Det har gjort honom gott. Hästen känns väldigt laddad och fin i träningen. Läget är väldigt bra och det skulle inte förvåna mig om han var bland de tre-fyra. Det blir svårt att vinna mot så bra hästar men jag tror att han gör ett bra lopp. Ibland öppnar han ruskigt bra och ibland är han som en åsna. Platschans, säger Henrik Larsson i brorsans stall.

2 Jaded (Örjan Kihlström) gjorde ett äventyr till USA i Nat Ray Trot där han tyvärr galopperade efter halva loppet. Örjan tycker inte att hästen lägger ned sig på samma sätt när han går i ryggar. Springer och tvekar och tar inte tag i grejorna riktigt. Hästen kan öppna riktigt snabbt och jag har svårt att se någon ta en längd på honom. Det finns absolut ingen anledning att släppa. Den här gången ska han provas i ledningen, säger Johnny B Karlsson som är lärling hos Stefan Hultman.

3 My Love Lady (Mathieu Fribault) är i god form och resan är inga problem. Startspåret var bra och hon är snabb från start. Det vore givetvis trevligt om vi kom till ledningen. Jag tror att det blir skor på. Det blir svårt att vinna eftersom Citation, Going Kronos och Jaded inte bara är bra hästar utan också är i bättre form för dagen. Min häst har bara gjort en start efter lång vila, säger Mathieu.

4 Thai Tanic (Björn Goop) har varit ruskigt fin två gånger i rad. Suttit fast med krafter kvar och gått med full fart över linjen. Kunde varit tvåa i båda senaste loppen med lucka. Skulle Going Kronos ­göra bort sig kan Thai Tanic vara en tokskräll faktiskt. Han är i toppform och har skrällt förr, säger Håkan Arvidsson.

5 Going Kronos (Lutfi Kolgjini) verkar allting vara bra med efter senaste starten. De flesta kunde se att han gick ett fantastiskt lopp då. Det finns ingenting som talar för att han ska gå ett sämre lopp den här gången. Snarare tvärtom. Hästen blir bara starkare och starkare. Nu har vi ett bra utgångsläge. Det känns som om det borde vara dags för en seger nu. Aktionen han har kräver lite tempo. Så jag kommer att köra framåt, säger Ludde.

6 Hot Tub (Ulf Ohlsson) fick spår ­lite för långt ut. Jag hoppas att vi hittar till sargen och kan få en peng med oss hem. Det får vi vara nöjda med, säger Uffe Ohlsson.

7 Adams Hall (Åke Svanstedt) hänger på bra hela tiden i de här hårda gängen, men har som bäst bara en platschans.

8 Jocose (Johnny B Karlsson) ­visade ett riktigt bra formbesked på Eskilstuna i lördags. Gick en otrolig repa sista 700-800 ute i spåren och fick göra jobbet själv. Hans bästa likör är egentligen att ligga på rulle och speeda sista 300. Då kan han flytta på sig otroligt snabbt. Vi får hoppas på att det blir hårt tempo och att det stämmer till lite, säger Johnny B Karlsson.

9 Red Chili Pirat (Johnny Takter) är allt det samma med som det varit hela tiden. Han kommer gå barfota runt om och utrustas med norskt huvudlag. Jag hoppas att Johnny slipper använda det, men det sitter där i alla fall. Allting är positivt och vi hoppas på flyt, säger Patrik Södervall.

10 Citation (Erik Adielsson) läser ni om i Stig H Johanssons egen krönika om V75 som ni endast hittar i Sportbladet. Där läser ni om Stig H:s hästar och deras chanser.

Övriga tips

Bästa spelet:

Inte bara ett, utan två! Och båda från spets. Preacher Man (V75-2) håller strålande form och är startsnabb. Även Dunder Kap (V75-6) leder länge. Har fin form och lättas i balansen.

Luringen:

Man ska se upp med Garantido (V75-1). Han gjorde comeback senast och var bara tunt jobbad innan det. Vassare nu och siktar på ett lopp med rulle. Ska bli kul att se honom på speed sista biten.

Spiken:

I lördags sa Micke Nybrink i TV4 att ­Euro Staro Crown var lika klar som Järvsöfaks (V75-3) brukar vara. Jag vänder på det och säger att Järvsöfaks är lika klar som Euro Staro Crown var i lördags.

Tänk på att:

...Goops hästar möjligtvis påverkats av ett höbyte. Därför kan de ha varit lite segare än vanligt i de senaste starterna, men nu ska de vara på tårna igen.

...Wilma Briljant (V75-4) slipper skor.

...efter missen senast har Lutfi Kolgjini varit hos optikern och kollat synen. Han hälsar lika glatt som vanligt:

– Det var inget fel på den!

...Jaded (V75-7) tagit resan till USA på ett väldigt bra sätt. Har ätit upp sig och ser väldigt stark ut för dagen. Tränar bra.

Galoppvarning:

V75-1: Ser hyfsat stabilt ut, men Sir Henry får ett litet, litet gult kort.

V75-2: Varningar tilldelas Rocky Ribb, Manos General och Diplom Brodde.

V75-3: Det kan bli stökigt, absolut värst är Parrytroll. Det finns dock fler som inte är helt säkra på benen.

V75-4: Bara tre som inte har galopperat i sina senaste starter. Det är Letter Writing, Bruschetta och Shirley Tempest.

V75-5: Lindy Later, Jos Cortina och Freeman kan ta sig en svängom ibland.

V75-6: Staro Yodel och L.C.Crown ska man vara varsam med. Håll även tummarna lite extra för 4, 5 och 9.

V75-7: Going Kronos och Hot Tub!

Spetsstriden:

V75-1: Sir Henry kan öppna bra, men Ivarsson är ute efter att få en bra rygg. Helst på Earl Tilly. Troligtvis är han dock inte snabb nog.

V75-2: Preacher Man kommer att testas men hotas av Staro After Eight och Rocky Ribb från springspåren.

V75-3: Det låter som att Rolex K. är det hetaste spetsbudet.

V75-4: Från sitt springspår vill Carla Kemp till ledningen där hon gör sina bästa lopp. Men oroa er inte, Åke Svanstedt bakom Umbrella Hornline vill säkert diskutera saken närmare.

V75-5: Även Master Växus förvarnar om att han kan blanda sig i striden mellan Charles de Gaulle och Jos Cortina.

V75-6: Dunder Kap har en bra chans att ta hand om täten.

V75-7: Snabbe Jaded får starke Going Kronos utvändigt om sig.