Foppa: Nu ska vi fira

TRAV

Foppas Adrian Chip tvåa i Hambletonian

Peter Forsbergs häst vann inte världens största travlopp Hambletonian – men gjorde ändå succé.

Adrian Chip blev i natt tvåa i världens största travlopp och drog in 2,5 miljoner kronor åt sina ägare.

– Nu ska vi fira andraplatsen i New York, säger Foppa.

Robert Bergh tog chansen och anmälde ishockeystjärnan Peter Forsbergs häst till Hambletonian. Loppet, natten till söndag, visar att matchningen varit helt rätt.

”Ruggigt nervöst”

Foppas häst kom två i finalen och drog in 2,5 miljoner kronor.

– Det var faktiskt ruggigt nervöst under racet. Jag trodde faktiskt inte så mycket på Adrian innan loppet eftersom han mötte så bra hästar, säger Peter Forsberg till TT.

– Men Adrian visade nu vilken topphäst han är och all credit till ”Robban” Bergh.

För en vecka sedan vann Adrian Chip sitt kvallopp på 1.11,1 på The Meadowlands, New Jersey. Han var efter det tredjehandsfavorit till att vinna hambot. Och Robert Bergh skötte sina kort och körde in hästen till en suverän andraplats i kväll.

Foppa stannar och firar i New York

”Bergharn” tog först ledningen, men släppte efter några hundra meter till storfavoriten Donato Hanover. Mot denne fanns inget att göra, men Adrian liftade till ett andrapris och hela 2,5 miljoner kronor i tröstpris efter en fin spurt.

– Det har varit ett stressigt dygn, men nu ska vi fira andraplatsen i New York i kväll och jag stannar kvar här ett par dagar, säger Foppa till TT.

Donato Hanover vann loppet på tiden 1.10,5 och tjänade 3,3 miljoner kronor. Det var Donato Hanovers trettonde raka seger, och han får just nu ses som en av världens absolut hetaste travhästar.

Trav365/MiniMedia