Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solänget, tisdag 1 augusti.

Spelstopp 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 2–9–5–8–4–10–6–3–7–1.

Kommentar: Sort Gull har galopperat en del på slutet men formen är det inga fel på och distansen har han heller inget emot. Visserligen är det nog så; att ju längre distans desto mer gynnar det tilläggshästarna, men Sort Gull blir ändå svår att nå om han når ledningen och får dra på i egenvalt tempo.

Mix Mollyn är lite svår att räkna på – det har varit mycket upp och mer i år. När han funkar har han chans i alla gäng i klassen. Karlängs Linda kan få en fin resa längs sargen, och en sådan kan det vara värt att chansa på när det är lång distans och varje meter man kan spara är av vikt. Sista strecket placerar vi på Fylking. Inte för att han vinner särskilt ofta, men när han får till det är han farlig i de flesta sällskap, även tuffare än detta.

✓ DD-2

Rankning: 7–9–8–3–2–6–5–1.

Kommentar: Nikki Celeber var väl bara godkänd senast men den här gången är det enklare emot. Och jämför man med starten näst senast, då hon gick bra i skymundan mot några av de bästa fyraåriga stona i landet, är det betydligt mycket enklare emot. Såvida inte formen är kraftigt vikande­ bör Nikki Celeber kunna plocka ner de här motståndarna. Gresille Boko var fin senast men hon går nu upp i klass till skillnad från Nikki Celeber som alltså går ner i klass. När de här två möttes för en dryg månad sedan var Gresille Boko slagen med drygt 20 meter av Nikki Celeber. Trots det är det Gresille Boko den som får anses vara värst emot av de åtta motståndarna.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 2 Sort Gull.

DD-2: 7–9–8.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Sort Gull tidigt?

DD-2: Rosmarin Dag frontade senast, gör det igen?

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Mix Mollyn.

DD-2: Lollipop Girl.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel