Trav

”Tror inte att han hör hemma där...”

Av: 

Christoffer Wickman

Jimmy W Takter är reserverad kring att ta Pinkman över Atlanten för Elitloppet senare i år
Jimmy W Takter är reserverad kring att ta Pinkman över Atlanten för Elitloppet senare i år

TRAV

Bold Eagle mot Nuncio i Elitloppet.

Då stannar Jimmy Takter hemma med Pinkman.

– Jag tror inte att han hör hemma där, ännu, säger Jimmy Takter.

Den svenske stjärntränaren Jimmy W Takter, med bas i USA, är på blixtvisit i Sverige.

Då passade han på att köra travlopp på Jägersro under tisdagskvällen åt en annan stjärntränare, nämligen Lutfi Kolgjini.

Resultat: Jimmy W Takter vann.

Under tisdagskvällen på Jägersro fick TV12:s reporter Matteus Lillieborg en pratstund med Jimmy, och där berättade han att någon Pinkman inte är aktuell för Elitloppet – om det blir en duell mellan franske fenomenet Bold Eagle och svenske superstjärnan Nuncio.

”Jag är reserverad”

Pinkman kom till Solvalla och Elitloppshelgen i fjol för Fyraåringseliten, ett lopp som han vann. Många har hoppats och trott att Pinkman skulle vara redo för ett annat lopp den aktuella dagen i år, nämligen Elitloppet.

– För dagen är jag reserverad faktiskt, sa Jimmy Takter och fortsatte:

– Han tränar väldigt fint, jag har haft honom i Florida i vinter och han tränar väldigt fint, men blir det ett möte mellan Bold Eagle och Nuncio så tror jag inte Pinkman hör hemma där, ännu.

Jimmy W Takter berömde annars Benders och Solvallas initiativ att flyga in hästar till Elitloppshelgen från USA, vilket hade premiär i fjol.

– Det gör en jäkla skillnad, nu blev det bara två hästar från mig som kom över i fjol men de placerade sig bra och utdelningen var väldigt bra. Flyget är sådana saker som hjälper till för att få över de bästa från USA, sa Jimmy W Takter till Matteus Lillieborg.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!